7x waarom het nooit het juiste moment is om te reizen

Reismeisje 13 maart 2017

Toegegeven. Voor een lekkere vakantie maak je natuurlijk altijd tijd Tong uitsteken. Of, dat zou in elk geval wel goed zijn. Wat mij betreft is de tijd dus altijd goed om een mooie reis van een paar weken te maken. Zo ver niets spannends. Het wordt echter anders als je het hebt over een langere reis. Een wereldreis van een jaar. Of misschien iets korter. Daar lijkt het eigenlijk nooit de juiste tijd voor te zijn...Toen wij jaren geleden bedachten dat we graag een jaar rond de wereld wilden gaan reizen, werd dat lange tijd niet heel concreet. Er kwam gewoon altijd iets tussen en het moment deed zich gewoon niet voor. Tot we tegen elkaar zeiden; no more. We gaan gewoon, hoe de situatie verder ook is. En zo geschiede. En ik heb er echt nooit spijt van gehad! Omdat ik om me heen vaak 1.000 excuses hoor waarom het niet het juiste moment is om een langere reis te maken, leek het me leuk daar een artikel over te schrijven. Vandaag dus 10 redenen waarom het juiste moment überhaupt nooit echt voorbij zal komen Knipogen. Benieuwd of het herkenbaar is voor je!

Reizen 1 0527

1. Je hebt nooit genoeg gespaard. Dat is echt zo! Natuurlijk spaar je naar een bepaald bedrag toe, maar op de een of andere manier heb je altijd het gevoel dat het niet genoeg is of zo. Dat had ik in elk geval wel...Wat als er dit gebeurt of als we toch daar heen willen. Tja. Op een gegeven moment moet je gewoon tevreden zijn met wat er is. En laten we eerlijk zijn; wat heb je nu helemaal nodig?!

2. Er is altijd onveiligheid. Of eigenlijk meer de perceptie van onveiligheid. Gecreëerd door de media en opgeslagen in ons hoofd. Natuurlijk zijn er zeker gebieden die je beter kunt mijden, maar er zijn ook echt onwijs veel bestemmingen waar je meer dan prima naar toe kunt reizen, terwijl het je waarschijnlijk afgeraden zal worden. Laat je er niet door misleiden; onveiligheid zal er altijd zijn. Gebruik gewoon je gezonde verstand. 

3. Mensen thuis zullen je altijd missen. Klopt. En jij hen Knipogen. Dat zal echter altijd zo zijn. Het is toch je 'thuis' wat je voor langere tijd achter laat. Het viel mij echt 100% mee hoezeer ik heimwee had tijdens onze wereldreis. Vooral ook omdat je op heel veel plekken wifi hebt en op die manier relatief makkelijk contact kunt houden met het thuisfront. Probeer die angst los te laten, want dat gevoel zal er altijd zijn.

Reizen 2 1139

4. Je zult altijd dingen op moeten geven. Inherent aan langer reizen is dat je je leven in Nederland tijdelijk achter je laat. Zogenaamde veiligheidjes opgeeft. Een baan, je eigen huis, verzekeringen en ga maar door. Dat kan best even slikken zijn, maar zal nooit anders worden. Ik vond het ook best spannend om zaken op te geven, maar geloof me; je krijgt er zo veel meer voor terug! Het is het allemaal meer dan waard.

Reizen 3 8206

5. Je zult nooit helemaal weten of het iets voor je is. Ook al heb je al superveel van de wereld gezien en lekker primitief met je backpack rond gereisd, je weet uiteindelijk nooit echt hoe zo'n langere reis gaat zijn. Of het echt iets voor je is. Of het je gelukkig maakt. Garanties heb je nooit en juist daarom is het maar het beste om er gewoon in te springen!

6. Het loopt nooit zoals je het bedacht had. Dat geldt zowel voor je leven hier als ook de reis je maakt. Dingen lopen gewoon altijd anders. Je kunt van tevoren een heel masterplan uitstippelen en bedenken wanneer je wat exact wilt gaan doen of hoe de route er tot in de puntjes uit moet komen te zien, maar in de praktijk loopt het gewoon meestal net even anders. Laat je daar niet door weer houden en ga er gewoon voor. Juist die onverwachte wendingen zul je niet snel meer vergeten Knipogen.

7. Er zijn altijd mensen die je er vanaf proberen te praten. Ow ja. Zeker mensen thuis die helemaal niets met reizen hebben en het vooral maar heel eng vinden dat je voor langere tijd voor het avontuur kiest. Als je daar niets mee hebt, is dat ook gewoon lastig te begrijpen. Sommige van die mensen zullen je misschien van die reis af proberen te praten. Laat je er niet door van de wijs brengen en volg je eigen pad. Het is jouw reis en jouw leven!

En zo kan ik nog wel eventjes door gaan...Er blijven gewoon altijd redenen bestaan waarom het niet als het juiste moment voelt om langer te gaan reizen. Maar als je het echt wilt, kun je het doen! Ga er voor, je zult er zeker weten geen spijt van krijgen. Overweeg jij wel eens om voor langere tijd te gaan reizen? 

 

 

#reizen #backpacken #wereldreis #RTW

2 reacties

 • Patricia

  13 maart 2017 om 17:22

  Ik heb nee gezegd tegen een vast contract in het onderwijs (iets dat je niet zo snel wordt aangeboden). Na een geweldige reis absoluut geen spijt! :D

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Patricia

   14 maart 2017 om 07:47

   Ow echt? Chapeau Patricia! Volg je hart :-).

 • Willemijn | Endlessfreedom.nl

  13 maart 2017 om 18:43

  Wat een geweldig herkenbaar artikel! Ik heb inmiddels in november besloten om in 2018 op wereldreis te gaan, nadat ik hier vaker over had nagedacht maar mijn baan te leuk vond om op te zeggen. Onverwachts werd mijn knopje -droom- ingedrukt over het op wereldreis gaan en mijn hart maakte zulke sprongetjes dat ineens alle twijfels verdwenen. Fijn om zulke realistische blogs te lezen, niet alleen deze. Het inspireert me en het versterkt de portie voorpret! En wat een fijn idee dat ik ooit bovenstaande kan bevestigen.. Thanks!! :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Willemijn | Endlessfreedom.nl

   14 maart 2017 om 07:48

   Echt?! TE GEK Willemijn! Good for you :-)! Ik weet echt zeker dat je er geen seconden spijt van gaat krijgen. Veel plezier al vast met de voorpret!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.