Hoe denk ik over het einde van onze wereldreis?

Reismeisje 05 juni 2016

Einde wereldreis 1

Een vraag die ik steeds vaker krijg, nu we langzaam naar het einde van onze wereldreis toe werken. Een begrijpelijke ook, want ineens ben je maanden onderweg en boek je je enkele reis naar huis. Toen we nog door Zuid-Amerika reisden, leek de tijd eindeloos te zijn. Zeker de eerste maanden. En dan ineens zit je in het vliegtuig naar de South Pacific, hop je 2 maanden van eiland naar eiland en begin je aan het derde en laatste deel van je wereldreis. Niet normaal hoe de tijd de afgelopen maanden voorbij is gevlogen! Nu hebben we nog een week of 6-7 te gaan en dan komt dit avontuur tot een einde. Vandaag vertel ik je wat ik er van vind, waar ik naar uit kijk en waar ik het liefste nog eventjes niet aan denk Knipogen.

In 6 maanden 1x heimwee, in 2 maanden 3x. Van tevoren had ik verwacht dat ik best wel heimwee zou gaan krijgen. Hoewel ik duidelijk dol ben op reizen, ben ik ook supergraag thuis. Het is me echter 100% mee gevallen! Met dank natuurlijk aan wifi en Facetime, wat je bijna overal wel vindt. Dat maakt toch dat je de afstand fysiek minder voelt of zo. Tijdens de ruim 6 maanden die we door Zuid-Amerika reisden, heb ik eigenlijk maar 1x flink heimwee gehad. In Ecuador en toen was ik bovendien flink ziek. Dus eigenlijk telt dat niet Tong uitsteken. De afgelopen 2 maanden is het echter wel veranderd. Hoe leuk ik de South Pacific ook vind, ik heb toch al wel 3x serieus naar huis verlangd. Naar familie en vrienden, mijn eigen bed, onze kat, een Hollands broodje met oude kaas, zulke dingen. Ik denk eerlijk gezegd dat het ook te maken heeft met dat je op een gegeven moment wéét dat je ‘bijna’ naar huis gaat. Plus dat zowel de Salomonseilanden als Papoea Nieuw Guinea niet bepaald bovenaan mijn bucketlist stonden. Nu geniet ik weer volop en probeer ik echt elk moment in me op te nemen!

Wereldreis einde 2

Waar kijk ik naar uit en wat liever niet? Tja. Wel een beetje the obvious dingen. Familie weer zien, met vriendinnen bijkletsen in mijn favoriete koffietentje, onze wollige kat knuffelen, in ons eigen bed neer ploffen, zonder slippers onder een warme (!) douche staan, stamppotje eten. Héérlijk. Daar kan ik me wel echt op verheugen en naar uit zien. Tegelijkertijd weet ik ook dat alles thuis weer snel zal voelen alsof er niets is gebeurt. Niets is veranderd. Terwijl wij juist zo veel hebben meegemaakt! Misschien heb ik het mis, maar ik denk dat het best wel eventjes re-shuffelen is. Dat we weer even moeten wennen aan het ‘normale’ leven, hoe fijn dat ook is. Ik kijk vooral ook niet uit naar de bureaucratische dingen die geregeld zullen moeten gaan worden. Verzekeringen, bankzaken, gemeente. Je kent het wel. Daar denk ik nog maar eventjes niet aan.

Al met al heb ik dus best wel zin om naar huis te gaan, maar ik besef me ook heel erg dat we een fantastische reis maken waar ik elke seconde van wil genieten. De komende weken staan er bovendien nog wat bestemmingen op de planning die hoog op mijn bucketlist staan. Iran is er vooral eentje waar ik superveel zin in heb! We gaan dus nog even heerlijk genieten van alles wat we gaan ontdekken Lachen.

Ik ben benieuwd hoe jij het vond/vind om via Reismeisje mee te reizen tijdens onze wereldreis??

#wereldreis #RTW #backpacken

10 reacties

 • Emma

  05 juni 2016 om 05:12

  Veel plezier de laatste weken nog! Sinds een paar weken volg ik Reismeisje en ik vind het inspirerend om alles te lezen wat jullie meemaken. Zelf is mijn reis net (4 weken geleden) begonnen. En over 3,5 week vlieg ik vanuit Canada naar Midden-Amerika, om daar nog heel wat maanden te reizen. Maar ik blijf zeker je blog volgen. Knap ook dat je tussen alle bezienswaardigheden, reizen en genieten door veel tijd vrijmaakt voor het schrijven van leuke artikelen. Dus nog even een paar weken genieten en dan is het weer tijd voor de Hollandse pot ;)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Emma

   05 juni 2016 om 22:58

   Superleuk om te horen Emma, dank! En een gave reis heb jij nog voor de boeg. Midden-Amerika is echt een van mijn favoriete continenten, veel plezier al vast!!

 • Ruud Kok

  05 juni 2016 om 08:21

  Was (en is) natuurlijk superleuk om die hele trip te volgen zo! Hoop inspiratie opgedaan in de afgelopen maanden.

  En qua heimwee richting het einde snap ik wel. Onze langste reis was 4,5 maand door Australië, en de eerste maanden leek het allemaal een oneindigheid te zijn, en dachten we nooit in een -ik wil naar huis-modus aan Nederland. Gewoon op en top genieten van het moment en de plek waar we zaten. Pas tegen het moment dat we ruim over de helft waren, en de tijd tot thuis korter is dan je reeds onderweg bent, kwam het naar huis gaan steeds vaker ter sprake, al dan niet door het thuisfront (die daar meer naar uitkeek dan wijzelf) gevoed.
  Uiteindelijk was het allemaal ook wel prima aan het einde en is het naar huis gaan wel oké. Denk dus inderdaad dat je jezelf daar wel op instelt, terwijl dat niet afdoet aan de enorm bijzondere dingen we tot vlak voor het einde hebben gedaan.

  En overigens gaat de heimwee tegenwoordig vaker andersom, als in "daar willen we nog zo graag een keer naar terug"

  Beantwoorden

  • Reismeisje Ruud Kok

   05 juni 2016 om 22:59

   Haha, ik snap wat je zegt inderdaad ;-). We gaan voorlopig nog even genieten van al die leuke landen die nog gaan komen! Superleuk dat je ons zo volgt, thanks!

 • Jolande | mijnreisparadijs.nl

  05 juni 2016 om 08:25

  Sinds het begin van je wereldreis volg ik je reisblog. Echt heerlijk om elke dag even te checken of er nog een leuk artikeltje stond over een tropische bestemming! ;) heel veel plezier nog en ik kijk uit naar de blogs over Iran! Ik vind het fijn dat je zo persoonlijk schrijft en vanuit je eigen gevoel, wat voor mij als lezer een veel waardevoller beeld schept dan bv enkel de highlights benoemen. De tijd vliegt voorbij als je op reis bent dus geniet er nog met volle teugen van!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jolande | mijnreisparadijs.nl

   05 juni 2016 om 23:03

   Wauw Jolande, wat een mooi compliment :-). Daar word ik erg blij van, dank! Ik ben zelf ook razend benieuwd naar Iran en ga er zeker veel over bloggen.

 • Margreet Pruis

  05 juni 2016 om 08:52

  Omdat de reis er bijna op zit, ga je automatisch meer aan thuis denken. Ik denk als jullie een paar weekjes thuis zijn heimwei krijgen naar jullie reis. Gelukkig hebben jullie zoveel fotomateriaal ed om nog heel erg lang na te genieten, dat is straks ook erg mooi om al die foto's uit te zoeken en je zal er vast nog wel veel over gaan bloggen. Geniet nog extra van de laatste weken want die zijn zo om... Ik heb genoten van je blogs en ben ook benieuwd naar Iran en ik blijf je na de reis ook volgen uiteraard ! Veel plezier de laatste weken !

  Beantwoorden

  • Reismeisje Margreet Pruis

   06 juni 2016 om 05:19

   Ja precies, zo is het. En te gek dat je ons al zo lang volgt Margreet <3.

 • Robert | Traveljunks

  05 juni 2016 om 11:16

  Ik heb jullie op de voet gevolgd en veel plezier aan jullie verhalen gehad! (reageren ging vaak niet.. ;-) ) Denk maar zo: alles wat je nu gemist het, zijn dingen waar je in de toekomst naar uit kunt kijken ;-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Robert | Traveljunks

   06 juni 2016 om 05:20

   Thanks Robert :-)!! En aan die reacties wordt gewerkt...

 • Dominique || dominiquetravels.com

  05 juni 2016 om 11:17

  Ik ben wat laat aangehaakt, maar ik ben nu nog met veel plezier al je reisverhalen aan het nalezen! Wat een super gave ervaringen hebben jullie opgedaan, zeg! Geniet er nog even van! :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Dominique || dominiquetravels.com

   06 juni 2016 om 05:21

   Dat besef ik me ook als ik zo terug kijk ;-). We gaan zeker nog even goed genieten en dank dat je ons bent gaan volgen!!

 • Dieuwertje

  05 juni 2016 om 11:17

  Ik vind het leuk om je verhalen en ervaringen te lezen. Zeker inspiratie voor volgende reizen! Zelf zou ik er niet zo gauw aan denken om bv. naar Iran te gaan, maar wie weet ga ik er (o.a.) doordat ik er bij jouw blog over lees over nadenken.
  Daarnaast vind ik het leuk om te lezen wat jouw ervaring is tijdens een wereldreis. Zelf ben ik eind januari teruggekomen nadat ik samen met mijn vriend een half jaar heb gereisd. Leuk om te lezen hoe bepaalde dingen erg herkenbaar zijn die je beschrijft, en andere dingen voor ons weer heel anders waren!
  Wij voelden ons bijvoorbeeld een vis in het water in Zuid-Amerika en willen er dolgraag terug. Dit gevoel hebben wij veel minder bij Azie. Leuk om dus te zien en te lezen dat dat voor iedereen ook weer anders kan zijn! :-)

  Geniet erg van je laatste weken van deze gave reis. Thuis is inderdaad straks niks veranderd, en stiekem... is dat wennen in Nederland best lastig. Maar voor nu: lekker genieten van het moment en van alle avonturen die je nog te wachten staat. Enjoy!!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Dieuwertje

   06 juni 2016 om 05:22

   Dat is het mooie van dit soort ervaringen inderdaad; iedereen beleeft het op zijn/haar eigen manier. Fijn dat je de persoonlijke verhalen kunt waarderen, leuk te horen! We gaan er nog even goed van genieten!

 • Daphne | LiveTheLifeYouLove.nl

  05 juni 2016 om 12:43

  Ik vond thuiskomen van onze wereldreis eigenlijk helemaal niet leuk! Tuurlijk vond ik het leuk iedereen weer te zien, in real life, bij te kletsen, even snel een wijntje te doen met vriendinnen, de katten te knuffelen en in mijn eigen bed te slapen. Maar toen ik dat eenmaal had gedaan vond ik het best pittig weer te wennen aan in Nederland zijn. Wat je zegt, je hebt zelf zo ontzettend veel meegemaakt en in Nederland is niets veranderd. Dat kostte me best wat tijd. Na een jaar werd Groningen (gevoelsmatig) te klein en verhuisden we naar Amsterdam, op naar een nieuw avontuur haha. Benieuwd hoe het voor jullie zal zijn! :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Daphne | LiveTheLifeYouLove.nl

   06 juni 2016 om 05:23

   Wat leuk om jouw ervaring te lezen! Ik ben ook echt heel benieuwd hoe wij het gaan beleven...Ik laat het zeker op het blog weten ;-).

 • Elisa | lies rond de wereld

  05 juni 2016 om 16:45

  Ook ik volg je al een poosje en geniet van je avonturen, maar jeetje wat is het eigenlijk snel gegaan! Ik moet na iedere reis weer even wennen aan NL, maar kan mij zo voorstellen dat dat voor jullie helemaal vreemd moet zijn. Geniet nog van die paar weken!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Elisa | lies rond de wereld

   06 juni 2016 om 05:24

   Nou he?! Vind ik ook hoor. Thanks dat je ons zo volgt, lief :-).

 • Jeroen

  06 juni 2016 om 21:21

  Natuurlijk is het super om mee te reizen met jullie! Heerlijk veel inspiratie en veel nieuwe ideeën opgedaan.
  Geniet nog gewoon nog even met volle teugen, denk niet teveel aan thuis, dat komt tegen die tijd wel weer! En jullie zijn gewoon op tijd terug voor de housewarming hoor ;-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   07 juni 2016 om 03:03

   Haha, great! Gezellig :-)!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.