Wereldreis vragen: wat doe je met je reisverzekering?

Reismeisje 04 november 2015

Reisverzekering wereldreis

Voor we een maandje geleden in het vliegtuig stapten om die land verwachte reis te beginnen, is er heel wat georganiseer en geregel aan vooraf gegaan. Nog los van het sparen, het nadenken over routes en goede seizoenen, waren er ook behoorlijk wat praktische zaken die geregeld moesten worden. Van aanvragen van een internationaal rijbewijs tot aan het veilig stellen van allerlei belangrijke documenten, de laatste vaccinaties en het afsluiten van de juiste verzekeringen. De afgelopen tijd kreeg ik behoorlijk wat vragen over de reisverzekering die wij hebben afgesloten, dus leek het me handig daar eens een artikel over te schrijven. Vandaag dus alles over waar je aan moet denken bij een (reis-)verzekering voor langere reizen én de keuze die wij uiteindelijk hebben gemaakt Knipogen !

Normale reisverzekering volstaat niet. Normaal gesproken had ik altijd een doorlopende reisverzekering met werelddekking lopen. Zeker omdat we best regelmatig reizen vond ik dat altijd ideaal. Je hoeft je nergens zorgen over te maken en je bent prima gedekt. Maar ja. Toen kwamen onze wereldreis plannen om de hoek en bleek mijn reisverzekering niet meer te volstaan. Sterker nog, überhaupt niet meer te zijn toegestaan! Als je namelijk voor langer dan 6 maanden niet in Nederland bent, of dat nu voor een reis is, vrijwilligerswerk of studie, ben je met de gebruikelijke reisverzekeringen niet meer gedekt. Ik moet er niet aan denken dat ik ergens op een Chileense hoogvlakte mijn been breek, met een helikopter naar beneden moet worden gebracht en vervolgens 3 dagen in het ziekenhuis lig. Zonder dekking Afgesloten.

Waar moet je op letten? En dus hebben we behoorlijk wat tijd gestoken in het uitzoeken van de voor ons beste reisverzekering voor onze wereldreis. Er zijn maar een aantal partijen in Nederland bij wie je terecht kunt voor dit soort verzekeringen. Hoewel ze op het eerste oog qua aanbod dicht tegen elkaar aan lijken te liggen, is dit in de praktijk toch wel anders. Je moet bijvoorbeeld goed letten op welke bedragen er exact vergoed worden bij een eventuele uitkering en welke onderdelen daar volgens de voorwaarden bij horen. Stel dat je onverhoopt naar huis wilt vliegen, omdat er ziekte of een sterfgeval in Nederland is. Bij sommige verzekeraars zijn de kosten van die reis (enkel of retour) bijvoorbeeld niet inbegrepen of enkel voor familie in de eerste graad geldig. Of wat te denken van de mogelijkheid tot het verlengen van de verzekering? Als je niet precies weet hoelang je weg zult zijn, is het prettig als je je verzekering zou kunnen verlengen als je langer besluit weg te blijven. Niet alle verzekeraars bieden deze optie. Tot slot was het voor mij persoonlijk belangrijk om een goede service te hebben wereldwijd. Daar bedoel ik mee dat er met goede (lokale) alarmcentrales wordt gewerkt waar je 24/7 terecht kunt met je vragen, dat er een mogelijkheid is om mobiel vragen te stellen én dat je schades online kunt melden.

Onze reisverzekering. Toen we alle plussen en minnen tegenover elkaar zetten, sprong er voor ons gelijk één verzekering uit. De Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance. En dat is ‘m dus ook geworden Lachen. Het grote voordeel van de Globetrotter Verzekering vonden wij dat je zelf de hoogte van je dekking kunt bepalen op verschillende onderdelen. Superfijn, want zo konden we precies op basis van onze eigen situatie aangeven wat de dekking idealiter moest zijn. Je bepaalt op die manier dus voor een deel je eigen premie. Daarnaast was voor mij ook vooral de service echt doorslaggevend. Allianz Global Assistance heeft in tientallen landen alarmcentrales en je kunt 24/7 contact met ze zoeken, ook mobiel. Je hebt zelfs de zogeheten Globetrotter Service waar je online met al je vragen en twijfels terecht kunt. Dat geeft mij een geruststellend gevoel Knipogen. We zijn natuurlijk nog maar kort onderweg en hebben dus nog geen aanspraak hoeven maken op onze verzekering, maar mocht dat het komende jaar wel moeten gebeuren, heb ik er alle vertrouwen in dat het goed voor elkaar is en geregeld wordt.

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt. Mocht je voor langere tijd gaan reizen, zou ik in elk geval goed op de kleine lettertjes letten bij het afsluiten van een reisverzekering. Er zit echt verschil tussen, wat wellicht in eerste instantie niet 1-2-3 opvalt. Of de Globetrotter Verzekering ook goed bij jou past, hangt natuurlijk wel van je persoonlijke situatie af. Ik ben in elk geval tevreden over de gang van zaken tot zo ver. Ik ben erg benieuwd of jij al eens met een reisverzekering voor langere tijd in het buitenland te maken hebt gehad? Waar heb je toen uiteindelijk voor gekozen en waarom?

#wereldreis #RTW #reisverzekering #reistips

4 reacties

 • Kim

  04 november 2015 om 01:31

  Hoi!
  De globetrotter is inderdaad een fijne dekking! Alleen ben ik er net achter gekomen dat daar geen annuleringsverzekering bij zit. Wat ik erg vreemd vind. Mij werd verteld dat ik dan bij mijn doorlopende reisverzekering moet zijn, terwijl zij weer (en terrecht) zeggen dat deze maar 60 dagen achterelkaar geldig is voor een reis. Dat is toch gek..

  Beantwoorden

  • Reismeisje Kim

   04 november 2015 om 01:39

   Hoi Kim. Bedoel je een annuleringsverzekering voor je vliegticket? Wij hebben inderdaad geen annuleringsverzekering afgesloten omdat we daar niet zo de zin van in zagen bij een wereldreis. Ik kan me voorstellen dat het voor meer reizigers wat minder relevant is (?) en dat het er daardoor niet bij in zit?

   Beantwoorden

   • Kim Reismeisje

    04 november 2015 om 01:50

    Ik bedoel eigenlijk meer een annuleringsverzekering voor bijvoorbeeld een aanbetaling. Ik heb een aantal dagen in het ziekenhuis gelegen in het buitenland en had mijn hotel al voor een aantal dagen betaald. Dat kon ik dus verhalen op mijn annuleringsverzekering.

    Beantwoorden

    • Reismeisje Kim

     04 november 2015 om 11:47

     Aha. Nu snap ik 'm. Vervelend zeg als je in het buitenland zit....Tja, hier heb ik 1-2-3 ook geen antwoord op. Zou ik even in moeten duiken!

     Beantwoorden

 • Kiki

  04 november 2015 om 01:58

  Ik heb me hier ook laten verzekeren toen ik 6.5 maand in Azië zat. Super service en echt heel fijn dat je je pakket zelf kunt 'kiezen' door bijvoorbeeld extreme sporten en duiken mee te laten verzekeren. Heb bij hetzelfde bedrijf me ook laten verzekeren toen ik een tijd in het buitenland ging werken, en ook toen werd mijn schade (wegens natuurramp) volledig gedekt. Declaratieformulieren invullen kost wat werk, maar ze zijn super goed bereikbaar en elke zaak krijgt zijn eigen contact persoon. Was er dus ook zeker heel tevreden mee :)
  Hopelijk hoef jij m verder niet te gebruiken!!

  Beantwoorden

 • Susan

  05 november 2015 om 09:15

  Ik heb voor mijn wereldreis voor Joho special Isis gekozen. Ik had bij deze organisatie gelijk een goed gevoel en Joho is de enige die je voor langer dan twee jaar af kunt sluiten. Hopelijk hoef ik hem inderdaad niet aan te spreken, maar het is een fijn gevoel goed verzekerd te zijn!

  Beantwoorden

 • Leonie

  17 november 2015 om 17:36

  Ik heb me hier een beetje in verdiept, en ben erachter gekomen dat je bij o.a. FBTO en Ohra wel een doorlopende reisverzekering af kunt sluiten voor 365 dagen. Zij hebben een veel lagere maandelijkse premie dan bv. Joho ISIS en Globetrotter (nog geen €10 per maand bij FBTO tegenover €40-50 bij Joho). En op het eerste gezicht worden ook bij deze doorlopende reisverzekeringen bijvoorbeeld extreme sporten en bagage tot een vrij hoog bedrag meeverzekerd, dus waarom die speciale wereldreisverzekeringen nou zoveel duurder zijn weet ik niet... ik ga alle polissen maar eens goed doorlezen!

  Beantwoorden

  • Ruud Kok Leonie

   06 januari 2019 om 09:11

   @Leonie: Ben je hier nog uitkomen? Waar heb je uiteindelijk voor gekozen?

   Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.