5x favoriet tijdens deel 2 van de wereldreis

Reismeisje 30 mei 2016

Nu deel 2 van de wereldreis al weer bijna ten einde is, vind ik het leuk om terug te kijken naar waar we allemaal geweest zijn en wat we beleeft hebben. Tegen de tijd dat dit artikel live staat, hebben we alleen nog Papoea Nieuw Guinea als bestemming in de Pacific staan. Of eigenlijk is dat natuurlijk al Azië, maar gevoelsmatig hoort het toch nog bij ons South Pacific avontuur Knipogen. Los dus even van die bestemming zijn er zeker wel een aantal favoriete bestemmingen en reiservaringen geweest in de afgelopen (bijna) 2 maanden. Welke dat zijn vertel ik je vandaag!

Favoriet Vanuatu

1. Vulkaan Yasur op Tanna in Vanuatu. Man man, wat een ervaring was dat! Nu ben ik sowieso wel een vulkanen fan en kunnen die machtige bergen me al snel intrigeren, maar zoiets als in Vanuatu heb ik echt nog nooit gezien. Vulkaan Yasur is één van de meest actieve vulkanen wereldwijd en ook nog eens één van de meest benaderbare. Om de paar minuten spuwt Yasur met donderend geweld enorme plukken lava uit en tussendoor kun je de intens rode massa in de kegel zien kolken. Adembenemend mooi en fascinerend. Zonder meer één van de gaafste ervaringen op onze reis door de Pacific!

Favoriet Samoa

2. Het landschap op Samoa. Samoa is niet bepaald een bestemming die van tevoren erg bij mij op de radar stond, maar inmiddels wèl. Met name vanwege het fantastisch mooie landschap. Aan de kust lopen de zwarte lavarotsen over in parelwit zandstrand en azuurblauw water. En dat tegen een weelderige jungle backdrop. Do I need to say more?! Ik vond het landschappelijk echt het mooiste eiland in de Pacific en dan hebben we nog niet eens het hele eiland gezien.

Favoriet Moorea

3. Snorkelen met haaien op Moorea. Dit is heel wat voor een niet-waterratje als ik ben Knipogen. Op Moorea hebben we gesnorkeld met haaien en roggen. Die glibberige roggen had ik liever vanaf een afstandje bekeken, maar die black tip haaien vond ik prachtig! Zo bijzonder om zo dichtbij zulke oerbeesten te kunnen komen. Ik heb wel vaker haaien gezien tijdens het snorkelen, maar dan was het altijd vanaf een afstandje. Op Moorea kwamen ze echter heel dichtbij en cirkelden ze echt in groepjes van tientallen om ons heen. Onvergetelijk!

4. Lekker fris in Auckland. Ha! Een bestemming die niet helemaal in het rijtje met tropische eilanden past, maar ow zo heerlijk. Vond ik tenminste. We zijn maar 3 dagen in Auckland geweest als tussenstop, maar ik vond de frissere temperaturen stiekem erg lekker en heb genoten van het gevoel bijna ergens in Europa te zijn. Lekker eten, hippe koffiebarretjes, bioscoopje, dat werk. Een leuke onderbreking en even iets anders.

Favoriet Rarotonga

5. Hiken op Rarotonga. Ik had gehoopt op wat meer leuke daghikes op de eilanden die we hebben bezocht, maar dat viel een tikkeltje tegen. Veel hikes kun je lastig op eigen gelegenheid doen of er zijn überhaupt geen interessante plekken om naar toe te hiken. Op Rarotonga (Cookeilanden) hebben we echter een dag mooi gehiked, dwars over het eiland. We kregen een enorme plensbui over ons heen en het kostte best wat geklauter en gezweet, maar het was een prachtige hike. Als ik nu de foto’s terug zie, zie ik pas hoe ontzettend mooi groen het daar ook overal was. Prachtig!

Dat waren voor mij favorieten in de afgelopen weken in de South Pacific. Op dit moment zitten we op de Salomonseilanden en we hebben dus nog Papoea Nieuw Guines voor de boeg. Daar gaan ongetwijfeld ook nog echte highlights tussen zitten, maar daarover later meer Lachen. Ben jij al eens naar één van deze bestemmingen geweest of een andere bestemming in de Pacific? Wat vond je het gaafste?

#wereldreis #rarotonga #samoa #vanuatu #moorea #auckland

2 reacties

 • Dominique || dominiquetravels.com

  31 mei 2016 om 20:50

  Wat gaaf zeg allemaal! De meeste van je favorieten zijn zo ontzettend speciaal, dat op dit moment niet veel mensen kunnen zeggen dat ze het meegemaakt hebben. Leuk om dit allemaal hier te lezen en om een idee te krijgen over de verschillen Pacifische eilanden!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Dominique || dominiquetravels.com

   31 mei 2016 om 22:45

   Leuk te horen Dominique. Het is inderdaad een heel bijzonder deel van de wereld!

   Beantwoorden

 • Sietske

  06 maart 2019 om 22:18

  Geweldig! Is het prijzig om door de Pacific te reizen?

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.