Highlights in Delhi

Reismeisje 05 augustus 2013

Delhi

New Delhi is niet één van de meest charmante steden in Azië. Verre van. Zelfs voor een India fan als ik ben, is Delhi too much. Als je in de ‘juiste’ buurten verblijft zul je misschien de indruk krijgen dat Delhi een normale Aziatische hoofdstad is. Weliswaar met een dramatische scheiding tussen arm en rijk, maar desalniettemin prima aangelegde wegen, leuke restaurantjes, enorme shoppingmalls en een smeltkroes aan culturen. Schijn bedriegt…Zodra je maar even van de gebaande paden af gaat, kom je letterlijk in een zandbak terecht, met ontelbaar veel arme bedelaars, koeien die hun behoeften doen, elektriciteitsdraden die rond bungelen en een allesdoordringende geur van specerijen vermengd met een slechte hygiëne. Nee, Delhi is niet bepaald een stad waar je dagen achtereen wilt blijven hangen als backpacker. Toch ontkom je er in veel gevallen niet aan hier een dag of wat te verblijven, aangezien Delhi zeker voor het Noorden als een hub fungeert. Tijdens mijn laatste bezoek aan Delhi had ik 1,5 dag, waarin ik toch heb geprobeerd wat van de stad te bekijken. Hier wat tips.

Delhi Rode Fort

Rode fort. Met stip mijn favoriete plek in Delhi; het rode fort. Dit fantastisch mooie en immense bouwwerk is in de 19de gebouwd. Vandaag de dag is het nog bijna volledig intact en kun je als toerist voor zo’n 250 rupee (ongeveer €3,50) rond lopen waar je maar wilt. Binnen de muren van het fort vind je prachtige architectuur, oude kamers van de keizer, een traditionele moskee en supermooi mozaïek. En je zult er zeker in contact komen met Indiërs ;-). Klein puntje: vrouwen mogen het rode fort alleen bedekt betreden, inclusief hoofddoek. Je kunt een spuuglelijk maar praktisch gewaad bij de ingang huren. En bezoek ’t rode fort ’s ochtends vroeg of ’s avonds; dan is het een stuk rustiger en het licht valt waanzinnig mooi.

In de voetstappen van Gandhi. In 1984 is Mahatma Ghandi in Delhi neer geschoten. Op diezelfde plek is een monument voor deze memorabele man opgericht. De moeite waard om te bezoeken. Zeker ook omdat Gandhi voor Indiërs nog steeds een ware held is. Naast het monument is er ook een informatief museum te vinden, waar je gratis en voor niets naar binnen mag.

De grootste moskee van India. Bezoek Jama Masjid; de grootste moskee van India. Dit bouwwerk biedt ruimte aan maar liefst 25.000 (!) mensen. Je kunt hier echt een glimp opvangen van de moslimtraditie in Delhi. Het beklimmen van de minaret kost ongeveer 200 rupee (€3,-) en als je foto’s wilt maken of wilt filmen kun je nog eens 200 rupee neer tellen.

Lekker eten. India en lekker eten gaan wat mij betreft hand in hand ;-), want wat houd ik van de Indiase keuken! Al die heerlijke curry’s met krokant, zacht naanbrood en geurige rijst; het water loopt me spontaan in de mond. Eigenlijk zijn er superveel plekken waar je meer dan goed Indiaas kunt eten, maar mijn favoriet is toch wel Connaught Place Area waar je uit verschillende eettentjes kunt kiezen. Ga voor Saravana Bhavan; hier serveren ze de beste kokosnoot curry met kakelvers naan. En denk er aan; met rechts eten en links letterlijk links laten liggen ;-).

@Azië @India #reizen #India #Delhi #reistips #backpacken

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.