Het mooiste water en strand in Europa

Reismeisje 12 oktober 2014

Comino 1

De titel van dit artikel maakt vast een tikkeltje nieuwsgierig ;-) . En ik ben er van bewust dat er nogal over te twisten valt, want Europa heeft natuurlijk meerdere mooie stranden. Toch denk ik vorige week één van de allermooiste plekjes te hebben ontdekt, waar ik dus voor dat reisje nog nooit van had gehoord. Comino. Zegt dat je wat? Het is een mini eilandje op zo’n 20 minuutjes varen vanaf Malta. Er schijnen 3 mensen te wonen en verder is er helemaal niets. Behalve dus supermooi helder, turkoois water en een prachtig klein zandstrandje. Eigenlijk is er van een langgerekt strand geen sprake, want Malta en omgeving heeft bijna alleen maar rotsige kusten. Je weet wel; van die puntige keien waar je zo oncharmant op het water in loopt. Comino is daarop dus de uitzondering, want hier vind je fijn, wit zand. Heerlijk!

Praktische tips.
Aangezien wij op Gozo zaten, het kleinere zusje van Malta, weet ik alleen hoe het zit met de boot vanaf daar. Elk uur kun je een bootje vanuit de haven Mgarr op Gozo nemen, die je binnen 10 minuutjes op Comino af zet. Retourkaartje kost €10 per persoon. Niet bepaald goedkoop als je bedenkt dat de grote ferry van Malta naar Gozo iets meer dan de helft voor een retourtje kost. En dat is dan een boottocht van 20-25 minuten. Maar goed, dat tientje is het echt waard ;-) . Verder is een handig tipje dat je het beste op een doordeweekse dag kunt gaan. Ik was er op een zaterdag en dan is het best wel crowded. Die Maltezers trekken er dan zelf ook op uit met als gevolg dat er bijna geen fatsoenlijke rots meer vrij is om je handdoekje op uit te rollen. Mocht je toch in het weekend willen gaan, zou ik zeker de laatste boot terug pakken. Voor Gozo is dat om kwart over 5. De meeste mensen nemen de boot tussen 3 en 4 terug, waardoor je dan zeker nog een dik uur het eiland redelijk verlaten ziet. Tot slot zou ik ook je eigen eten en drinken mee nemen. Echte Hollander die ik ben ;-) . Er staan wat kraampjes op Comino waar je ijsjes, broodjes en weet ik wat nog meer kunt kopen, maar je betaalt echt 2x de hoofdprijs. Broodjes, flessen water en een zakje chips mee en je bent klaar! En dan nog wat foto’s om je te overtuigen dat Comino echt één van de mooiste wateren en strandjes van Europa heeft :-) .

Wat vind jij? Wat is jouw meest favoriete strand in Europa?


Comino 2    

Comino 3    

Comino 4

@Europa @Malta #reizen #backpacken #strand #europa #vakantie #gozo #comino #malta

4 reacties

 • Debby

  12 oktober 2014 om 18:23

  Mooi hoor! Voor mij... Menorca <3 en Almería/Cabo del Gato

  Beantwoorden

  • Debby Debby

   12 oktober 2014 om 18:23

   Eh, Cabo de Gata ;)

 • rondreis Toscane

  23 oktober 2014 om 15:03

  zo dat ziet er daar prachtig uit.

  Beantwoorden

 • 5 redenen waarom Corsica op mijn bucketlist staat | Reismeisje

  05 december 2014 om 07:45

  […] stranden. Ik denk dat het moeilijk is om de stranden bij Malta te verslaan, maar Corsica komt volgens mij wel in de buurt van de mooiste strandjes in Europa. […]

  Beantwoorden

 • Michelle

  05 februari 2015 om 11:59

  Dan heb je Kalithea in Rhodos nog niet gezien ;)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.