Favoriete eilanden binnen Europa

Reismeisje 14 augustus 2014

Hoewel het misschien soms lijkt alsof ik alleen maar van de verre reizen ben, ben ik ook dol op Europese bestemmingen. Vroeger gingen we altijd kamperen in Italië of Zwitserland; heerlijk vond ik dat. En nog steeds voel ik me heerlijk in de bergen of op een fijn Italiaans terrasje 8-) .  Ik vind dat we een aantal supermooie eilanden in Europa hebben, die in de zomer meer dan een bezoekje waard zijn. Mijn 5 favorietjes zijn:

Eiland sicilie 1

1. La dolce vita op Sicilië.
Ik schreef al eerder over het heerlijke Sicilië. Wat een fijn eiland vind ik dat zeg! Op maar een paar uurtjes vliegen vanaf Nederland en je hebt het gevoel in authentiek Italië te zijn beland. Inclusief idyllische dorpjes, prachtige kusten en het lekkerste ijs. Sicilië is vooral superleuk om met een auto’tje te verkennen. Voor weinig geld huur je een Fiat Panda en kun je lekker flexibel over het eiland crossen. Juist zo kom je ook wat meer in het weinig toeristische binnenland. Ennnn, Sicilië is niet bepaald duur. Kortom, een heerlijke eilandbestemming binnen Europa!

Eiland ijsland

2. Lange dagen op IJsland.
IJsland is zo’n bijzonder eiland. Echt adembenemend mooi! Zo ruig, puur en met niets anders te vergelijken. Je zult hier geen superwarme zomers treffen, maar daarvoor in de plaats wel heel lange dagen. Ook een hele ervaring ;-) . Op IJsland wordt eigenlijk alles vanuit de hoofdstad Reykjavik geregeld, dus dat is een prima uitvalsbasis. Ik zou echter zeker een aantal dagen een mooie route langs de kust afleggen. Pas dan ervaar je de uitgestrektheid en het haast mystieke gevoel dat zo bij IJsland hoort.


3. Historisch Elba.
Alweer zo’n fijn Italiaans eiland. Elba is een heel klein eiland, maar wel heel leuk om te bezoeken. Vanuit Piombino kun je kiezen voor een daguitstapje of er gewoon lekker een aantal dagen de zon in de zee zien zakken. Op Elba waan je je weer een paar eeuwen terug; Napoleon verbleef namelijk in de 19de eeuw een aantal maanden in ballingschap op Elba. Daar vind je nog verschillende overblijfselen van. Fijn eiland!

Eiland lesbos 3

4. Ouzo’tjes op Lesbos.
De Griekse eilanden zijn met reden superpopulair. Kreta voor party zoekers, Rhodos voor de gezinnen en Lesbos voor rust- en natuurfans. Voor iedereen wat wils :-) . Ik ben op verschillende Griekse eilanden geweest, maar Lesbos vond ik wel de topper. Je moet er zeker niet naar toe als je graag flink vermaakt wordt, maar als je van natuur, schilderachtige dorpjes en typisch Griekse tavernes houdt zit je op Lesbos goed. Echt vakantie. Gera’s Olive Grove is een mooie accommodatie op Lebos, zeker een aanrader!


5. Uitwaaien op Texel.
Waarom ver gaan als je het echte eilandgevoel ook dichtbij kunt ervaren? Natuurlijk is het wel fijn als je een beetje lekker weer hebt, maar het voordeel van Texel is wel dat buien snel overwaaien. Ik vind de Wadden heerlijk. Texel in het bijzonder, omdat dat wat groter is zonder de enorme drukte die je soms op Terschelling vindt. Als je met meerdere mensen naar Texel gaat, zijn de rietgedekte huisjes van de Krim erg leuk! Rustig gelegen en echt heel mooie en betaalbare huisjes.

Wat zijn jouw favoriete eilanden in Europa?

#reizen #italie #sicilie #IJsland #Griekenland #Lesbos #europa #eiland #texel #elba

8 reacties

 • Laura

  14 augustus 2014 om 07:52

  Malta & Kreta denk ik, als ik kijk welke eilanden ik nu heb bezocht!

  De Spaanse eilanden vind ik niet zo heel bijzonder, maar dat komt omdat ik die opzocht toen ik jonger was, met ouders. Dus anders vakantie vierde dan ik nu doe. Malta heb ik in 2008 2x bezocht. Eén keer voor een persreis, en die was zo leuk, dat ik vriendlief ook nog maar eens meenam. Mooie stadjes, Middeleeuws gevoel, helderblauw water. Toen ik 1,5 maand daarna naar Cyprus ging voor het werk, vond ik Cyprus wel mooi, maar Malta greep me somehow meer.

  Dit voorjaar ben ik voor het eerst naar Kreta geweest, het rustige oosten. Zo mooi! Zeker om te fotograferen, wat ik het liefst doe. In oktober ga ik naar Ibiza. Kijken hoe deze scoort!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Laura

   14 augustus 2014 om 08:03

   Zowel Malta als Cyprus staan nog op mijn lijstje!! Klinkt erg leuk :-).

 • Melina

  14 augustus 2014 om 09:07

  Wat leuk dat je Lesbos noemt!! Al vele jaren mijn favoriete eiland!! Bij velen (nog) onbekend, maar oh zo mooi en relaxed!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Melina

   14 augustus 2014 om 09:53

   :-) yes. Love it!

 • Karbonkel

  14 augustus 2014 om 15:19

  super leuk! Ik ben van dit lijstje alleen op Texel geweest.. Qua eilanden ben ik sowieso alleen op Texel en Terschelling geweest.. Ik heb wel een dagtochtje gemaakt naar Ile de Batz in Frankrijk, maar dat is ook echt bedoeld voor een halve dag, dus telt niet helemaal

  Beantwoorden

 • Danique

  14 augustus 2014 om 15:19

  Ik heb eigenlijk nog maar weinig Europese eilanden gezien. Buiten Nederland om eigenlijk alleen maar Kreta. Ja, en Texel blijft leuk. Vroeger heel vaak geweest en het verveelt nooit!

  Beantwoorden

 • Tessa | ReiZenZo.nl

  14 augustus 2014 om 18:01

  Ijsland is echt waanzinnig! Je voelt je er zo nietig... En ieder half uur weer een compleet ander landschap. De Waddeneilanden staan nog op m'n Bucket List, 't moet er toch maar eens van komen!

  Beantwoorden

 • Lisette | Travellust.nl

  19 augustus 2014 om 16:14

  Sicilië en Ijsland wil ik zó graag eens bezoeken! Mijn favoriete Europese eiland is tot nu toe het Griekse Symi! Een schilderachitig eiland met gekleurde huisjes, smalle steegjes en prachtige baaien!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Lisette | Travellust.nl

   20 augustus 2014 om 06:42

   Ow, dat ken ik niet. Leuke aanvulling!

 • Marcella

  21 augustus 2014 om 08:08

  Mijn favoriet is tot nu toe Sardinië, maar ik zou graag nog eens een tof Grieks of Spaans eiland ontdekken. En ja, Ijsland lijkt me ook ergggg gaaf!

  Beantwoorden

 • Leonie Troikatripper

  23 augustus 2014 om 10:41

  IJsland is prachtig, en de Kroatische eiland Krk en Hvar zijn ook heel mooi!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.