On our way to Malta!

Reismeisje 24 september 2014

Malta

Tegen de tijd dat dit blogartikel live staat, ben ik onderweg naar Schiphol :-) . Op weg naar Malta!! Woehoe, zin in! Ik schreef al eens eerder dat dit een soort alternatieve persreis is. Gedurende 6 dagen zit ik met een aantal andere bloggers uit Europa in een huis op het eiland Gozo, op uitnodiging van een soort toeristisch bureau daar. Doel: Malta onder de aandacht brengen in andere Europese landen. Normaal gesproken ben ik geen fan van persreizen, omdat ik niet van een vast en georganiseerd programma houd. Laat mij maar lekker op de bonnefooi een land ontdekken; dan maak je juist de leukste dingen mee! Maar goed, dit keer dus wel een persreisje omdat er nauwelijks een programma is :-P . Er is 1 dag waarop we met z’n alleen een tourtje over Gozo krijgen en op een andere dag is de boot naar Malta geregeld. Voor de rest zijn we zo vrij als wat, love it!


Plannetjes.
We zitten dus op Gozo; het kleinere broertje van Malta en wat minder toeristisch naar het schijnt. Ik heb natuurlijk al even fijn in de Lonely Planet gebladerd en er zijn genoeg dingen te doen en te zien waar ik erg blij van word. Zo lijkt de rotskust van Dwjera me erg mooi, wil ik wel graag snorkelen bij San Blas Bay en schijnt de Blue Lagoon op het nabij gelegen Comino supermooi te zijn. En dan heb ik het nog niet eens over Malta zelf met al die mooie oude stadjes, vergezichten en opgravingen. Het idee is in elk geval om een scootertje te huren zodat we lekker flexibel over de eilanden kunnen crossen en op plekken kunnen komen waar je met het OV niet zo snel komt. Can’t wait 8-) ! Over een klein weekje ben ik weer terug in Nederland. Tot die tijd zal er gewoon vrijwel dagelijks een nieuw artikel op Reismeisje verschijnen, dus jullie merken er verder weinig van ;-) . En daarna zal ik natuurlijk mijn ervaringen op Gozo en Malta met jullie delen! Tot snel!

@Europa @Malta #reizen #eiland #vakantie #malta #gozo

8 reacties

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  24 september 2014 om 08:37

  Klinkt als een leuke trip, heel veel plezier!

  Beantwoorden

 • Leonie | Troikatripper

  24 september 2014 om 09:59

  Malta lijkt me een heel mooi eiland, over Gozo weet ik niets dus ik kijk uit naar je artikelen. Veel plezier!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Leonie | Troikatripper

   25 september 2014 om 17:56

   Thanks!!

 • Mandy

  24 september 2014 om 10:32

  Heeeeeerlijk! Neem je de zon mee naar huis? Ik heb net mijn sloffen maar aangetrokken.

  Beantwoorden

 • Jana

  24 september 2014 om 11:04

  Ik ben sinds vrijdag terug uit Malta, het was een superleuk reisje! Keivriendelijk naar toeristen toe en heel makkelijk met het openbaar vervoer. The Blue Lagoon is inderdaad erg mooi maar enkel als de zon schijnt + heeeeel veel volk daar! Ik hoop dat je daar een even leuke reis als mij mag beleven :) x

  Beantwoorden

 • Ester

  24 september 2014 om 16:16

  Genieten!

  Beantwoorden

 • Rianne

  24 september 2014 om 18:37

  Yay, veel plezier!

  Beantwoorden

 • Sander

  24 september 2014 om 21:30

  Veel plezier!!!!

  Beantwoorden

 • Daphne

  27 september 2014 om 11:07

  Oh dat klinkt goed! Malta staat ook hoog op mijn lijstje, dus benieuwd naar je ervaringen :) Have fun!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.