Gozo in snapshots

Reismeisje 30 september 2014

Daar ben ik weer :-) ! Gisteren zijn we terug gekomen van ons reisje naar Malta en Gozo. Het was te gek! Ik moet eerlijk zeggen dat ik Malta tof vond, maar verliefd ben geworden op Gozo ;-) . Wat een heerlijk eiland is dat zeg! Wij verbleven ook op Gozo, dus zijn daar vrijwel alle dagen geweest. Het best bewaarde geheim wat mij betreft van de Maltezer eilanden. Toegegeven; je moet wel iets meer van rust, boeren dorpjes en natuur houden om Gozo te kunnen waarderen, maar als dat je ding is zou ik zeker eens overwegen een weekje naar Gozo te gaan. Over Malta zal ik binnenkort ook nog wat meer vertellen, maar vandaag eerst maar eens even een snapshot post van een dagje sightseeing op Gozo!

Gozo 1

We zaten in een oud, helemaal gerenoveerd farmhouse in het kleine plaatsje San Lawrence. Daar is verder geen bal te beleven ;-) , maar ow my wat een leuk sfeertje hangt daar. Mooi kerkje, sfeervol pleintje, een stel oude mannetjes op een bankje, je kent ’t wel. Vanaf daar zaten we heel dichtbij Dwejra. Dat is een gebied aan de kust met prachtige rotsformaties en het wat meer bekendere Azure Window; een enorme half open rotspartij. Hier vind je ook de inland see; een stukje zee dat, inderdaad, ingebouwd is door rotskliffen. Kun je lekker rustig dobberen.

Gozo 2

Daarna reden we door naar Victoria; de ‘hoofdstad’ van Gozo. Stel je er niet te veel bij voor, want het blijft een redelijk kleine stad. De oude binnenstad en de citadel zijn erg de moeite waard ennnnnn dit heerlijke delicatesse zaakje behorend bij Cafe Jubilee. We hebben er flink wat potten met verse kappertjes en Maltees tomatensmeersel ingeslagen. Heerlijk :-) !

Gozo 3

Vanaf Victoria zijn we naar Marsalforn door gereden; een kustplaatsje in het Noorden van het eiland. Het ligt mooi in een baai en hier vind je ook een mini boulevard. Hier hebben we heerlijk gelunched bij een Italiaantje met de originele naam Napolitano 8-) . Deze pizza met parmaham en rucola was echt de max!

Gozo 4

Dichtbij Marsalforn liggen de zoutpannen. Klinkt wat suf, maar is wel echt de moeite om even te gaan bekijken. Er is verder niets van toerisme te bekennen en de zee beukt hier hard op de kustlijn in. Geeft het een heel bijzonder sfeertje. Mooi!

Gozo 5

Na de zoutpannen reden we door naar wat misschien wel de mooiste kerk op Gozo is; Ta Pinu. Als ik op reis ben loop ik altijd even een kerk binnen. Ik houd van de geur van wierook en de sfeer die er vaak hangt. En of je nu gelovig ben of niet; Ta Pinu is echt de moeite. Over de top kitsch van binnen, maar juist daarom ook weer mooi.  

foto (14)

Daarna was het tijd voor een wijnproeverij met typisch Maltese hapjes. Fijn ;-) . Dat kun je superleuk doen bij Ta Mena; een boerderijtje dat nog steeds door een familie wordt gerund. Ze produceren hun eigen wijn, kaas, tomatensaus, olijfolie en nog heel veel meer lekkers. De eigenaar is zelf wild enthousiast, waardoor wij dus mooi met een tas vol weer weg gingen…

Gozo 7

Hey! Wat is vakantie zonder zwemmen toch :-) ? Dus na deze dag dook ik nog even heerlijk in het zwembad dat bij ons huisje hoorde. Heerlijk!

Gozo 8

Snel opdrogen en toen een korte wandeling gemaakt aan de achterzijde van ons huisje. Daar ging de zon echt supermooi onder. Kun je trouwens op veel plekken op Gozo heel toffe foto’s van maken!   En dat was een dag sightseeing en genieten op Gozo ;-) . Er is zeker nog meer te doen en zoals ik al zei zal Malta ook nog uit-ge-breid aan bod gaan komen, maar voor nu wilde ik dit al vast met jullie delen.

Zijn jullie al eens op Malta of Gozo geweest? Wat vond je er van?

@Europa @Malta #reizen #reistips #europa #reisfotografie #vakantie #malta #gozo

6 reacties

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  30 september 2014 om 10:42

  Lijkt me een heerlijke plek om de nazomer te vieren. Leuk dat je zo enthousiast bent! Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar zou zo een vliegticket boeken als ik de tijd en het geld had ;).

  Beantwoorden

  • Reismeisje Stéphanie | Expeditie Aardbol

   01 oktober 2014 om 10:23

   Haha, goed zo. Dat is de bedoeling van Reismeisje ;-)!

 • Jana

  01 oktober 2014 om 10:55

  Heerlijke foto's! Ik krijg meteen heimwee naar mijn vakantie in Malta :D

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jana

   01 oktober 2014 om 14:45

   Ben je er ook geweest ja? Wat vond je er van?

 • Marcella

  07 oktober 2014 om 21:18

  Mooie foto's, Gozo klinkt echt heel tof. Ga ik onthouden!

  Beantwoorden

 • Reismeisje | Het mooiste water en strand in Europa | Reismeisje

  12 oktober 2014 om 09:27

  […] tips. Aangezien wij op Gozo zaten, het kleinere zusje van Malta, weet ik alleen hoe het zit met de boot vanaf daar. Elk uur kun […]

  Beantwoorden

 • Henriette

  29 oktober 2014 om 11:43

  Leuk om jouw posts ook te lezen:)! Wat een gaaf huis he, mis het nu al;)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Henriette

   29 oktober 2014 om 12:43

   ;-) Ja heel. Was supertof!

 • Ilona

  19 november 2014 om 16:05

  Ooh wat leuk om te lezen! Ik heb een hele hoop familie in Malta zitten, dus ik ben er elke zomer en blijf het allemaal supermooie eilanden vinden :D

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.