Hello Guyana!

Reismeisje 22 maart 2016

Zo zit je op Caribisch Tobago en zo zit je in een totaal andere wereld in Guyana! Niet bepaald een land waarvan ik aan het begin van onze wereldreis verwachtte dat we het zouden gaan bezoeken Knipogen. Sowieso is Guyana een land wat vrij weinig mensen, inclusief mijzelf, iets zegt. Ik wist van tevoren nog net dat het voorheen in Britse handen was en dat de bevolking er, net als trouwens in Suriname, een mengelmoes is van Afro-Amerikaanse en Indiase mensen, maar daar hield het dan ook wel mee op. Ik ben echter nu al blij dat we deze regio toch nog hebben toegevoegd aan onze route! Simpelweg omdat het compleet anders is dan alles wat we de afgelopen 6 maanden hebben gezien. Caribische gezelligheid meets Indiase Bollywood en Aziatische chaos. 

Guyana

Aankomst in Guyana. Afgelopen zondag vlogen we vanaf Tobago naar Trinidad, om van daaruit door te vliegen naar Georgetown. De hoofdstad van Guyana. We vlogen met Caribbean Airlines voor rond €100 per persoon en het was een vlucht van nog geen uur. Perfect! Bij aankomst op het vliegveld van Guyana duurde het best lang voor we buiten stonden. Caribbean style zeg maar Tong uitsteken. Daar hebben we een taxi gepakt naar het 40 kilometer verderop gelegen Georgetown. Onderweg vielen meteen de Nederlandse namen op. Van straten, gebouwen, kerkjes. En dan zit je in Guyana off all places! Super grappig. Het straatbeeld was ook meteen heel anders dan alles wat we in Zuid-Amerika hebben gezien. Prachtige, houten huizen op palen, overal groen en er tussendoor mensen op relaxte Jimmy Loco fietsjes. Heerlijk! 

We werden meteen naar een superleuke B&B gebracht, gerund door de enthousiaste Syeada en Jerry. Hun B&B is echt een oase in Georgetown en voelt heerlijk huiselijk. Maar daarover later meer Knipogen. Ondertussen was het al laat en zijn we lekker naar bed gegaan. De volgende dag was het tijd om Georgetown te verkennen. Ik moet eerlijk zeggen dat het geen heel sprankelende of aansprekende stad is, maar er zijn zeker wel wat mooie gebouwen te bekijken. Veel van de gebouwen zijn namelijk compleet opgetrokken uit hout, inclusief de grote kathedraal. Heel apart.

Guyana 2

En de Stabroek Market; een deels overdekte, erg drukke markt waar je de meest exotische producten vindt. Je bent er letterlijk ook de enige toerist. Heel leuk om rond te lopen; het geeft je echt een inkijkje in het Guyaanse leven. Ik zal later zeker nog een uitgebreider artikel schrijven over Georgetown en wat je er kunt doen.

What's next? Voor nu zijn we laatste puntjes op de i aan het zetten voor de komende week. Dan gaan we namelijk de binnenlanden van Guyana in, daar komen we eigenlijk voor! De prachtige jungle en het uitgebreide wildleven. Guyana is niet bepaald op toeristen ingesteld, waardoor het een tikkeltje lastig is om als zelfstandig reizende backpacker dingen geregeld te krijgen. Zeker on the spot in the middel of nowhere...Hoe en wat weten we nog niet precies, maar sowieso staan de Rupununi en Iwokrama regio voor de komende dagen op het programma. Afgelegen gebieden, waar vrijwel geen mensen wonen en de dieren de baas zijn. Ik ben echt superbenieuwd hoe het gaat zijn! 

De komende dagen zal ik waarschijnlijk wat minder online zijn Knipogen, maar dat maak ik later weer goed. En dan volgen alle mooie foto's van Gerben natuurlijk ook! Spreekt Guyana jou aan? Of misschien ben je er al eens geweest?

@Zuid-Amerika @Guyana #guyana #wereldreis #RTW #backpacken

5 reacties

 • Jeroen

  22 maart 2016 om 07:01

  Klinkt als een uitdaging! Maak er weer wat moois van en ik kijk uit naar jullie bevindingen.
  Have Fun!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   22 maart 2016 om 18:13

   Thanks Jeroen weer voor je lieve reactie! Komt goed!

 • Michel

  22 maart 2016 om 09:12

  Nee nog niet geweest. Maar Suriname wordt dus jullie laatste bestemming in Zuid Amerika? Jullie zouden nog heel even kunnen overwegen om ook een glimp van Frans Guyana op te vangen door in Albina met de rivier Marowijne over te steken en ff Saint Laurent du Maroni te bezoeken. Het is Frankrijk, dus geen visum en betalen met euro! Er is nog een oud 'transportation camp' waar Papillon nog gevangen heeft gezeten. De infrastructuur e.d. zijn gewoon westers te noemen

  Beantwoorden

  • Reismeisje Michel

   22 maart 2016 om 18:15

   Ja dat zouden we heel graag doen inderdaad. We hebben nu alleen niet superveel tijd meer, omdat we 9 april naar Brazilië vliegen, om van daaruit naar Frans-Polynesië te vliegen. Dus we moeten even kijken hoe we straks uit gaan komen, maar hopelijk hebben we er nog tijd voor.

 • Rosa

  22 maart 2016 om 11:36

  Vergeet vooral de Kaieteur Watervallen niet te bezoeken in Guyana! je kan deze boeken via tourbureautjes wat duur is maar het kan ook gewoon bij de vliegmaatschappij zelf en dan kost het je niet veel.
  Veel plezier nog met reizen:) Groetjes Rosa

  Beantwoorden

  • Reismeisje Rosa

   22 maart 2016 om 18:15

   Thanks Rosa. Yessss, die moeten echt prachtig zijn he. We zijn heel benieuwd!

  • Katinka Rosa

   17 juni 2017 om 22:37

   Hoi Rosa, ik ga over 4 weken naar Guyana en had gezien dat de prijzen inderdaad pittig zijn via een touroperator. Waar moet ik zijn om direct de vlucht via de maatschappij te boeken? Hoe heet die vluchtmaatschappij? Dank voor de tip ieder geval! Groetjes Katinka

 • Sander

  22 maart 2016 om 22:27

  Van Colombia, via een tussenstop in de VS naar Trinidad en Tobago naar Guyana, zal vast heel logisch zijn, maar klink voor mij hetzelfde als van NL via Marokko naar Ibiza om vervolgens in Denemarken uit te komen... ;-) Maar gave bestemming en ik geloof dat daar de Amazone ook weer spectaculair zal zijn! Heel veel plezier wederom.

  Beantwoorden

 • Jolanda de koning

  26 maart 2016 om 09:02

  Wat onwijs leuk dat jullie in Guyana zijn. Zelf ben ik er in 2014 geweest en ga ik in mei weer. Wij slapen in Georgetown in dezelfde b&b als jullie nu gedaan hebben. Ben erg benieuwd naar je ervaringen in het binnenland. Mijn bedoeling is om Guyana in Nederland bekender te maken en proberen te verkopen via mijn eigen reisbureau. Ik heb je blog op mijn Facebook pagina ontdek Guyana geplaats. Ben erg benieuwd naar de rest van jullie verhalen. En hopelijk pik je met Pasen de rodeo in lethem mee.

  Beantwoorden

  • Anoniem Jolanda de koning

   26 maart 2016 om 10:46

   Sorry maar vind het niet van toepassing. Ik ben een geboren en getogen guyanees. En we hebben het liefst niks met buitenlanders te maken. hoe jullie in nederland, ook niks met buitenlanders wilt te maken. Ik hou van me land is een land waar alle culturen met elkaar kan opschieten. En hoeft geen land van chaos te zijn net als in nl. Het is een land waar het natuur ook nog in takt is. Dus als guyanese willen we dat ook zo houden en hebben geen behoefte aan buitenlanders die het komen verpesten daar. Dus mijn tip aan jouw. Gooi guyana uit je reis aanbod aan andere want. We leven in een land in vrede en hebben jullie rotzooi daar niet nodig. Met vriendelijke groeten

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.