De lekkerste food foto's op wereldreis

01 maart 2016

Reizen en eten. Of liever nog, reizen en LEKKER eten. Het zijn wat mij betreft twee dingen die bij elkaar horen. Natuurlijk kun je ook prima reizen door landen waar het eten wat minder (of ronduit slecht) is, maar wanneer je dan weer eens in een land komt waar het eten gewoon heel lekker is, dan voelt dat als een bonus. Een land waar je in de morgen al uitkijkt naar de lunch en na de lunch alweer met je hoofd bij het avondeten zit Lachen. Heerlijk! Zelf denk ik dan al snel aan Aziatische landen; Thailand, Vietnam, India, Singapore, Indonesië. Owwwwwww Lachen. Alleen de helft van onze wereldreis bestaat uit landen in Zuid-Amerika. Niet Azië dus.... Over het algemeen kan ik zeggen dat het qua eten een stuk diverser is dan bijvoorbeeld Midden-Amerika (lees: bonen en rijst), maar echt top is het nou ook weer niet. Vooral omdat we niet bijster veel vlees eten, iets wat toch vooral de klok slaat, met name in een land als bijvoorbeeld Argentinië. Maar soms kom je op plekken in Zuid-Amerika waar het eten echt superlekker is. Met name in Peru, maar ook in Ecuador en Brazilië hebben we soms heel lekker gegeten. Van de lekkerste gerechten probeer ik foto's te maken, al blijft foodfotografie nog wel een vak apart! Vandaag laat ik je de foto's zien waar je wat mij betreft het meeste van gaat watertanden.

eten GvdW 4114

Ontbijt in het Hilton in Lima, Peru. Zeg nou zelf, heb je ooit eerder zo'n mooi ontbijt gezien (laat staan zo lekker gegeten?)! Ik vind dit echt het meest mooie kunstwerkje wat ik ooit op mijn bord gehad heb! En als dit nog je nog niet heeft overgehaald, dan moet je hier een French toast bestellen. Ik geef het je op een briefje: je gaat nergens een French toast vinden die lekkerder is!

eten GvdW 4180

 Mango chutney met een stukje zwaardvis en een prutje waarvan ik niet meer weet wat er precies in zit, maar ohoh wat was dit lekker Lachen.

food GvdW 4168

 Kleine, zoete aardappeltjes met een roomsausje.

food GvdW 3898

In de oven gebakken broodjes gevuld met groenten, kip of vis. Kom je ooit in Lima, ga dan beslist eten bij IK restaurant. In een hele aparte setting eet je het lekkerste eten dat je zult vinden in Peru! En de manier waarop het wordt opgediend....dat ga je in Nederland niet snel vinden!

food GvdW 4177

 Noodles met op de huid gebakken zalm in teryaki saus. Het zijn kleine porties en dat is maar goed ook...

food GvdW 3893

Alle aandacht wordt besteedt aan de opmaak.

eten GvdW 3923

Een amuze... Ook weer zo'n kunststukje toch?

eten GvdW 3947

En als "hoofdgerecht" varkensnek. Het klinkt misschien niet lekker, maar dit kleine stukje vlees is ongetwijfeld het lekkerste stukje vlees wat we tot op heden gegeten hebben.

Ziet er lekker uit toch? Kan haast niet wachten tot het culinaire tweede deel van onze wereldreis! Tong uitsteken. Wat zijn de landen waar jij het lekkerst gegeten hebt?

 

@Zuid-Amerika #eten #fotografie #reizen #backpacken #wereldreis #RTW

4 reacties

 • Jeroen

  01 maart 2016 om 07:50

  Kwijl.... Ziet er goed uit zeg!
  En ik mis India, heerlijk gegeten en dan met name de lokale gerechten van de South Indian Kitchen. Dan hebben we hier in Nederland wel een heel flauwe hap hoor. Toch mijzelf ook eens verdiepen hoe ik al die lekkere dingetjes kan maken.

  Beantwoorden

  • gerben Jeroen

   01 maart 2016 om 13:57

   Aahhrrggg Indiaas eten! Dat is ook echt mijn favoriet. Al die heerlijke curry's en Taly's, het water loopt me nu al in de mond... En het is toch ook een tikkeltje apartom te zien hoe smerig in India alles er uit ziet (op straat), maar toch zo lekker kan smaken :-)

   Beantwoorden

 • Nienke

  01 maart 2016 om 10:34

  Ziet er heerlijk uit! Vooral die eerste foto van dat ontbijtje inderdaad, jummie!
  Ik eet bijna overal lekker, haha. Ik lust heel veel dus dat is makkelijk. Maar de curry's in Thailand waren toch inderdaad wel één van de lekkerste.

  Beantwoorden

  • gerben Nienke

   01 maart 2016 om 13:58

   Hoi Nienke, Oei inderdaad, Thais eten scoort natuurlijk ook erg hoog op de lijst! Met die lekkere Tom yam soepjes erbij, heerlijk ;-)

   Beantwoorden

 • Margreet Pruis

  01 maart 2016 om 12:54

  Deze gerechten zien er prachtig uit ! Of ik het zou lusten ? Ik ben nogal een klier wat betreft eten in het buitenland

  Beantwoorden

 • Margreet Pruis

  01 maart 2016 om 12:58

  Niet mijn hele reactie werd geplaatst, dus hier het vervolg van bovenstaande : waar ik het lekkerst heb gegeten is : in Indonesie en Thailand !

  Beantwoorden

  • gerben Margreet Pruis

   01 maart 2016 om 13:59

   Hoi Margreet, eens; dit zijn wat mij betreft ook echt toplanden om te eten. Indonesië mag ook zeker niet ontbreken in de top-5! :-) Maar denk dat jij ook vast een fan zou zijn van de Peruviaanse keuken :-)

   Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.