Favoriete plekken in Zuid-Amerika

Reismeisje 13 februari 2017

Tijdens onze wereldreis hebben we zo'n 6 maanden in Zuid-Amerika door gebracht. 6 maanden waarin we vrijwel volledig over land door dat immense continent zijn gereisd. Op Paraguay, Bolivia en Venezuela na hebben we alle landen bezocht en intens genoten van de enorme diversiteit die je in Zuid-Amerika vindt. Er was voor mij eigenlijk geen enkel land dat tegen viel; elke bestemming had wel weer iets. Maar natuurlijk heb ik wel mijn favoriete plekken Lachen. Vandaag vertel ik je over de 6 bestemmingen in Zuid-Amerika die mijn reishart gestolen hebben. Komen ze!

Zuid America Chili

El Tatio geisers in de Atacama woestijn in ChiliDit was echt een van de meest gave ervaringen in Zuid-Amerika; een bezoekje aan de zogeheten El Tatio geisers in het Noorden van Chili. El Tatio bestaat uit ongeveer 80 geisers en is met een hoogte van zo'n 4.200 meter een van de hoogst gelegen geiservelden ter wereld. En dat midden in de Andes gelegen! Het landschap heeft daardoor echt iets magisch. Iets buitenaards. Je bezoekt de geisers van El Tatio 's ochtends vroeg, omdat ze dan verreweg het meest actief zijn. Op de paar minuten spuit de ene na de andere geiser een enorme hoeveelheid kokend heet water uit. Echt een te gek en fascinerend gezicht!

Zuid America Colombia

De hike naar Ciudad Perdida in Colombia. Van tevoren hadden we al veel goeds gehoord over een meerdaagse hike in het Noorden van Colombia. Eentje die je in een aantal dagen tijd naar Ciudad Perdida, oftewel de verloren stad, zou brengen; de overblijfselen van een eeuwen oude beschaving, gelegen in een fan-tas-tisch mooi landschap. We besloten de hike te doen en wandelden in 3 dagen naar Ciudad Perdida toe. En hoewel het alle zweet, geglibber en het slechte slapen onderweg waard was Tong uitsteken, vond ik vooral de hele hike ontzettend de moeite. Je loopt door een prachtig groen landschap, komt onderweg de locals op hun paardjes tegen en hoort niets anders dan het geruis van de bladeren en sporadisch een dier. Onvergetelijk!

Zuid Amerika Rio de Janeiro

Rio de Janeiro in Brazilië. Een stedenmens ben ik niet echt. En al helemaal niet als het gaat over die enorme metropolen die je in Zuid-Amerika vindt. En toch is een van mijn favoriete bestemmingen in Zuid-Amerika een stad Knipogen. Een iconische stad welteverstaan. Rio de Janeiro! We zijn er uiteindelijk maar liefst een week geweest, waarin we ons geen seconden hebben verveeld. Rio de Janeiro heeft zo veel fantastische highlights, verschillende wijken en gewoon leuke buurtjes dat je er met gemak langere tijd kunt blijven. 's Avonds kan het op sommige plekken wat grimmig aan gaan voelen, maar verder heb ik me er ook geen seconden onveilig gevoeld. Echt een aanrader!

Zuid America Tobago

Pigeon's Point op Tobago. Tobago was misschien wel de bestemming die ons het meeste heeft verrast van allemaal. Sowieso omdat het helemaal niet op de planning stond, maar ook omdat we het er gewoon zo superleuk hebben gehad. Je vindt er een heel authentiek, echt Caribisch sfeertje en het eiland is bovendien bloed- en bloedmooi. Echt. Check dit strand ook; Pigeon's Point. Een plaatje toch? Hier heb ik heerlijk genoten van het warme water, parelwitte zand en een heerlijk Caribisch rum-rozijnen ijsje Lachen. De max!

Zuid Amerika Santa Lucia

Cloudforest Santa Lucia in Ecuador. Ecuador zal altijd een speciaal plekje behouden bij mij. Het was het land waar familie ons op kwam zoeken en daarnaast de eerste, weer echt groene bestemming na weken van gortdroge uitzichten in Peru, Chili en Argentinië. Ik weet nog dat we de grens over gingen in het Noorden van Peru en dat het landschap onmiddellijk veranderde. Echt. Alles werd groener dan groen, weelderig en heuvelachtig. Prachtig! Een van mijn favoriete bestemmingen in Ecuador is het cloudforest Santa Lucia, dichtbij de hoofdstad Quito gelegen. Een prachtige plek waar je je bijna op het dak van de wereld waant met het ene mooie vergezicht na het andere. Zo mooi! Het barst er van de prachtige vogels en je kunt er heerlijk tot rust komen. Mocht je ooit naar Ecuador gaan, ga hier dan zeker heen.

Zuid America El Calafate

El Calafate in Patagonië. Tja. Hoe zou Patagonië nu in een lijstje met favorites in Zuid-Amerika kunnen ontbreken Knipogen?! Niet dus! Patagonië is echt buitenaards mooi. Ruig, puur, eindeloos. Ik vond meerder plekken in Patagonië te gek, maar mijn favoriet was toch wel het dorpje El Calafate met de bijbehorende reusachtige gletsjer. Hoewel El Calafate erg toeristisch is, vond ik het er heerlijk aanvoelen. Gezellig, genoeg leuke eettentjes, een te gekke stadscamping en op ongeveer een uurtje rijden van de gletsjer. Een gletsjer die je hoort kraken, bewegen en waar soms enorme brokken ijs afbreken. Triest en onwijs indrukwekkend tegelijk. Echt iets wat me heel erg is bij gebleven. 

Dat zijn mijn favoriete plekken in Zuid-Amerika. Al blijft het erg moeilijk een keuze te maken, omdat Zuid-Amerika zo veel te bieden heeft. Vertel, ben jij al eens in Zuid-Amerika geweest? Wat is jouw favoriete bestemming?

@Zuid-Amerika #reizen #reistips #zuid-amerika

2 reacties

 • Jeroen

  14 februari 2017 om 09:25

  Ik hoop later dit jaar wat meer van de bovenstaande plekken en andere te gaan bezoeken. Laat je daarna wel weten wat de mijne zijn ;-)
  Voor nu is kan ik alleen Ushuaia noemen. Genoeg te beleven daar in de omgeving. Aantal heerlijke dagen doorgebracht voordat ik daar met de zeilboot vertrok.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   15 februari 2017 om 07:38

   Dat ga je vast doen Jeroen! Ben reuze benieuwd naar wat jouw favorieten gaan worden!

 • Dominique || dominiquetravels.com

  14 februari 2017 om 22:02

  Ik denk niet dat Zuid-Amerika er dit jaar voor mij in zit. Andere plekjes lonken stiekem toch iets meer, maar al deze bestemmingen zien er wel ontzettend gaaf uit! Hopelijk kan ik volgend jaar een Zuid-Amerikaanse reis maken! :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   15 februari 2017 om 07:39

   Het is ook maar wat je aanspreekt he. Is zo persoonlijk. En de wereld is zoooooo groot :-).

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.