On a budget reizen door Argentinië

Reismeisje 24 november 2015

Pinguins 2

We reizen nu zo’n ruim 2 weken door Argentinië. Een land dat al erg lang op mijn bucketlist stond. Vooral vanwege de natuur, prachtige landschappen en het uitbundige wild wat je er vindt. Tot nu toe heeft Argentinië wat dat betreft zeker niet teleurgesteld. Wát een uitzichten! Bijna surrealistisch van kleur, zo supermooi! En qua dieren hebben we ook niet bepaald te klagen gehad; ik heb voor het eerst orka’s, walvissen, pinguïns en guanaco’s gezien Lachen. Feit is alleen wel dat Argentinië niet bepaald een budgetbestemming is. Van tevoren hebben we goed uitgezocht wat de kosten van onze wereldreis zouden gaan worden, op basis van individuele dagbudgetten per land. Zo ook voor Argentinië. We hielden rekening met een dagbudget van €50 per persoon. Dat is zeker haalbaar, maar je moet dan wel een beetje je best doen en niet al te gek doen qua tourtjes. Vooral dat laatste is best een uitdaging, aangezien er zo veel leuks te doen is Knipogen. Vandaag geef ik je wat praktische tips hoe je on a budget kunt reizen door Argentinië.

1. Neem al je geld in dollars mee en ruil het bij Chinezen. Ok, dit klinkt bijna crimineel misschien, maar dat is het echt niet. Zoals je misschien wel weet, verkeert Argentinië al een jaar of 10 in een recessie. Seriously. Het gevolg is dat de Argentijnse peso extreem fluctueert in waarde en een nogal onduidelijke wisselkoers heeft die letterlijk dagelijks verandert. De officiële wisselkoers is op dit moment 10 pesos voor $1, maar de officieuze koers (de zogeheten blue dollar rate) bedraagt 14-15 pesos voor $1. De helft meer! Zorg in elk geval dat je bij aankomst in Argentinië over een flinke stapel dollars beschikt en probeer die om te ruilen via het officieuze circuit. Pas er wel mee op, want het blijft wat schimmig natuurlijk. De beste tip is: zoek Chinezen op Knipogen. Die runnen door het hele land supermarkten en willen erg graag jouw dollars ruilen tegen pesos. Voor een goede rate. Scheelt je echt enorm veel geld!

Roadtrip Argentinie camping

2. Ga kamperen. Je moet er wel een beetje van houden en natuurlijk over goed materiaal beschikken, maar als je ook maar enigszins kunt kamperen, doe dat dan. Je vindt overal in Argentinië campings. Ze zijn vaak wat simpel, maar schoon en van de basisgemakken voorzien. Wij betalen tot nu toe meestal 50-70 pesos per persoon per nacht. Dat komt neer op ongeveer €3.50. Prima deal toch? Voor een hostel ben je toch al snel rond 200 pesos per persoon per nacht kwijt namelijk.

3. Kies voor een relocation camper. Owww, dit hadden wij ook graag gedaan, maar helaas paste het niet in onze route. Ooit gehoord van Wicked Campers? Ze zijn vooral bekend in Australië volgens mij, maar ze zijn dus ook actief in Zuid-Amerika. Argentinië en Chili om precies te zijn. Je kunt bij Wicked Campers superleuke, kleine campertjes huren waarmee je dus relatief goedkoop door Argentinië kunt crossen. Het allerbeste is echter een relocation camper! Dat betekent dat je een camper voor Wicked Campers terug rijdt naar de plek waar deze vandaan komt. Kosten: niets J. Ja, benzine natuurlijk, maar je betaalt dan geen cent voor de huur van de camper. Superleuk concept toch?! Mocht je zoiets overwegen, is het wel verstandig de website van Wicked Campers goed in de gaten te houden, want relocations zijn best in trek.

4. Bestel één gerecht voor twee. Als je een erg grote eter bent, is dit misschien niet zo’n handige tip voor je Onbeslist, maar over het algemeen vind ik de porties hier groot. Echt groot. Gerben en ik kunnen regelmatig een maaltijd samen delen, met gemak. Zeker als je een pizza bestelt of de bekende Argentijnse steak met salade en frietjes. Dan komt me er toch een bord aan zetten, niet te filmen. Voor een grote pizza betaal je ongeveer 150 pesos, ongeveer €10. Scheelt toch flink als je een paar avondjes per week je maaltje met z’n tweetjes deelt!

Verder zijn het vooral ook de tourtjes die een reis door Argentinië best wel duur kunnen maken. Zeker omdat we een jaar weg zijn, moeten we daar echt keuzes in maken. Sommige dingen wil je gewoon écht doen en dat moet ook kunnen, maar het is hier geen Zuidoost Azië waar je eigenlijk de hele dag door bijna alles kunt doen Knipogen. Bovenstaande tips helpen in elk geval wel om de kosten een beetje binnen de perken te houden.

Ben jij al eens naar Argentinië geweest? Wat vond je van de kosten? 

@Argentinië @Zuid-Amerika #budget #argentinie #reistips

6 reacties

 • Jeroen

  24 november 2015 om 07:11

  Ik ruilde m'n dollars om in een winkeltje met knuffeldieren (Ushuaia). Kreeg er wel een mindere koers als ik in Buenos Aires op dat moment het geval was. Maar nog steeds 50% winst ten opzichte van de officiële. Maar iedereen wil wel je dollars wel aannemen. De eerste de beste taxi chauffeur wou al wel wisselen. Dat natuurlijk wel tegen een gunstige koers voor hem. Dus mijn tip is om even een rondje te maken door de winkelstraat en goed te kijken wat de wisselkoersen zijn die ze vaak gewoon op het raam plakken.
  En ja de tourtjes zijn best prijzig maar wel ontzettend leuk :-) Meer als de moeite waard.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   24 november 2015 om 13:49

   Buenos Aires schijnt inderdaad het beste te zijn qua koers, maar wij hebben ook gemerkt dat ze bijna overal wel willen ruilen. En vaak tegen een redelijke koers. Het blijft vaag he.

 • Suzanne

  24 november 2015 om 07:51

  Wij hebben deze zomer een aantal weken een wicked camper gehuurd en vonden dat geweldig. Let wel op, je kunt ze alleen huren in Chili! Je mag tegen een extra verzekering wel de grens naar Argentinië over.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Suzanne

   24 november 2015 om 13:49

   Daar hebben wij ook naar gekeken inderdaad! Leuk he, zo'n campertje? :-)

 • Marcella

  25 november 2015 om 16:05

  Interessant om te lezen! Argentinië staat nog erg hoog op mijn wishlist, lijkt me een bijzonder mooi land. Goeie tip voor de relocation camper, het reizen met een camper door Canada is me ontzettend goed bevallen!

  Beantwoorden

 • Suus

  07 december 2015 om 16:13

  Hoi! Klinkt goed! Het verslag over jullie hike bij het Fitz Roy gebied... pff dat wil ik ook! Dus. Een vraag: hoe kwamen jullie aan al jullie informatie over Argentinië? Wat is het beste moment in het jaar voor een reis? Ik zou graag met mijn vader en broertje naar Argentinië gaan, en Patagonië zien komende zomervakantie. Wat denk jij, nog goede adviezen?

  Beantwoorden

 • Nathalie

  14 februari 2018 om 20:14

  Hey ik heb een vraagje ivm de blue Dollars! Ik heb onlangs een artikel gelezen dat dat is afgeschaft in 2015 of zoiets... Weet jij of dat waar is? Groetjes

  Beantwoorden

 • Deli

  23 januari 2020 om 10:01

  Hai,
  hadden jullie voor het kamperen een eigen tent etc mee??
  Dankjewel!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.