Favoriete bestemmingen in Noord-India

Reismeisje 16 februari 2015

Ik denk dat er misschien qua cultuur geen wereldschokkender land voor Westerlingen is dan India. Alles staat daar voor ons op z’n kop. Het hele kastensysteem, het vrijwel niet bestaan van privacy, de verschillen tussen vrouwen en mannen en zo kan ik nog wel even door gaan. India is heftig. Prikkelend. Overweldigend. Maar ook supermooi, kleurrijk en fascinerend. Als je door India reist, voel je echt tot in je tenen dat je REIST. Hoewel ik een paar keer in India ben geweest, heb ik nog maar een fractie van dat immense land gezien. Vandaag neem ik je mee naar mijn 4 favoriete bestemmingen in Noord-India.


India Kumb Mela

Kumb Mela in Haridwar.
Een paar jaar geleden ben ik in het plaatsje Haridwar geweest, gelegen aan de Ganges. Op zich is Haridwar zelf niet heel spannend, maar door die ligging aan de Ganges is Haridwar voor Hindoes heilig. Zelfs zo heilig, dat hier per tourbeurt het hindoe festival Kumb Mela wordt georganiseerd. Om de 3 jaar wordt Kumb Mela in 1 van de 4 heilige steden in India gevierd en een paar jaar geleden had ik de mazzel dat het in Haridwar was. Terwijl wij er dus ook waren :-) . Ik wist niet wat ik zeg. In een aantal dagen tijd zijn er echt miljoenen Hindoes naar Haridwar gekomen om zich te baden in de oh zo heilige Ganges. Een bizar spektakel van baby’s die worden onder gedompeld, volwassen mannen die uitzinnig staan te joelen in de rivier en colaflessen die gevuld met Ganges water mee naar huis worden genomen. We hebben echt avonden op rij naar die enorme mensenmassa staan kijken. Bijzonder om mee te maken. Als je een reis door Noord-India plant zou ik zeker eens checken of er in die periode Kumb Mela is. Heel erg de moeite!


India Taj Mahal

Taj Mahal.
Tja. Hoe kan dit meesterwerk niet in mijn favorietenlijstje voor India staan?! Wat mij betreft is de Taj Mahal zonder uitzondering het allermooiste gebouw ter wereld. Het prachtige mozaïek, de ligging, de manier waarop het is gebouwd en natuurlijk het verhaal achter de Taj Mahal maken dit met recht een wereldwonder. Deze foto is aan de achterzijde van de Taj gemaakt; een plek waar relatief weinig toeristen komen. De voorzijde is natuurlijk ook waar je voor komt, maar als je bij zonsondergang via een openbaar pad naar de rivier wandelt, wordt je getrakteerd op een prachtig uitzicht op de Taj. En de lokale bevolking maakt het zich hier gemakkelijk, wat het een extra leuk sfeertje geeft.


India Lamayuru

Lamayuru in Ladakh.
Een compleet onbekend dorpje met je een handjevol inwoners in het uiterste Noorden van India. Lamayuru. Hier vind je geen andere toeristen. Alleen maar lokale mensen, die Indiërs zijn maar veel meer lijken op Tibetanen. Lamayuru ligt op zo’n 3.500 meter hoogte, midden tussen de rauwe en ruige bergen. Er is verder weinig te beleven, maar het is een perfecte uitvalsbasis voor een meerdaagse wandeling in de omgeving. Bezoek ook zeker even het oude klooster boven op de berg en laat je verwennen in een van de 2 homestays die Lamayuru rijk is. Echt een te gekke plek!


India Amritsar

De gouden tempel in Amritsar.
In het Noorden van India vind je redelijk wat Sikh’s. De mannen herken je aan de grote baarden en tulbanden die ze dragen. Ze vormen een minderheid in India. In de stad Amritsar staat een van de meest heilige bouwwerken voor Sikh’s; de gouden tempel. Het wemelt er dagelijks van de Sikh’s die een offer komen brengen of bidden rondom de tempel. Een prachtig gezicht. Hoewel ik Amritsar persoonlijk niet zo’n heel fijne stad vond, is de gouden tempel zeker wel de moeite. Ook omdat het je weer een ander beeld van het bizarre India geeft. Ga zeker ’s avonds even bij de tempel kijken. Dan vind je er de meeste mensen en is de tempel supermooi verlicht.  

Dat zijn mijn favoriete plekken in Noord-India. Wat zijn de jouwe? Of ben je nog niet naar India geweest, maar zou je er wel eens heen willen?

@Azië @India #reizen #India #Azie #Ladakh #Taj Mahal #Amritsar #lamayuru

6 reacties

 • Jeroen

  16 februari 2015 om 08:09

  Voor mijn werk ga ik over een paar weken naar Chennai en daar dus mijn eerste India ervaringen opdoen. Ben echt donders nieuwsgierig. Gelukkig heb ik ook nog een paar dagen dat ik er alleen op uit kan.
  In het noorden van India zou ik graag nog eens naar Kaziranga of Manas National Park (provincie Assam) gaan. Je hebt daar nog goede mogelijkheid om de Indian one-horned rhinoceros te zien die met uitsterven bedreigd word (en het zijn prachtige natuurgebieden).
  Maar als ik de foto's van Lamayuru in Ladakh zie word ik daar toch ook wel heel erg nieuwsgierig naar! Ziet er super uit!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   16 februari 2015 om 11:12

   Echt?! Te gek joh!!!

   • Jeroen Reismeisje

    16 februari 2015 om 13:52

    Ja het gaat door :-D Verblijf er 2 weken en in de weekenden kan ik er zelf op uit. De rest zullen lange dagen werken worden.
    Snel eens zoeken wat er in Chennai en omgeving te doen is. Het noorden zal ik echt apart nog eens moeten bezoeken. Daar is helaas nu niet genoeg tijd voor. (wel al een uitnodiging staan om naar die streek (Assam) te komen als een collegaatje van me eindelijk besluit te trouwen :-) )

    • marjolein Jeroen

     17 februari 2015 om 01:07

     Chennai is naar mij idee DE mooiste en meest pure stad van wat ik gezien heb in India. Ik heb er een aantal maanden gewoond en de mensen waren altijd heel erg vriendelijk! Je wordt er nauwelijks opgelicht en ook is er bijna geen toerisme in de stad. Neem vooral ook een kijkje in de wijken in het noorden van de stad. Je gaat vast een super tijd hebben!

     Ik ga zeker weer terug naar india, hopelijk om er een tijdje te wonen.

     Mocht je nog dingen willen weten, dan hoor ik het wel :)

     • Reismeisje marjolein

      17 februari 2015 om 09:23

      Wauw, wat een te gek avontuur om in India te wonen zeg!

     • Jeroen marjolein

      17 februari 2015 om 15:17

      Hallo Marjolein,
      Bedankt voor deze bemoedigende reactie! Heb je behalve de wijken in het noorden nog meer must see's/do's in de stad of directe omgeving?
      Ik zou ze graag horen. Ik heb taxi etc, vrij tot mijn beschikking in de stad.

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  16 februari 2015 om 09:48

  Ik baal dat ik Amritsar heb overgeslagen toen ik in India was, maar ik vind zelf dat Varanasi ook wel een plekje verdient in deze lijst. Ik vond het zo'n magische plek, en het voelde voor mij echt als het ultieme India.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Stéphanie | Expeditie Aardbol

   16 februari 2015 om 11:11

   Goede inderdaad, zeker een heel bijzondere plek!

 • Caro

  16 februari 2015 om 22:07

  Ik ben nog nooit in India geweest maar het lijkt me geweldig! Ook een hele mooie foto van de Taj Mahal, zou het zo graag in het echt willen zien allemaal

  Beantwoorden

  • Reismeisje Caro

   17 februari 2015 om 09:24

   Thanks Caro. Zeker een keertje naar toe gaan!

 • Daphne | LiveTheLifeYouLove

  16 februari 2015 om 23:17

  Wauw!!! Ik moet ook naar India als ik dit zo lees en zie :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Daphne | LiveTheLifeYouLove

   17 februari 2015 om 09:23

   Jaaaaaa :-)!

 • Jules

  15 juni 2015 om 13:27

  Ik ben een aantal jaar geleden voor 9 maanden naar India geweest. Zat tussen twee banen in dus was een perfecte timing. Ben in mijn eentje ( vrouw) van Zuid India naar Noord India getrokken, en weer terug. Was een fantastische reis. Veel mensen ontmoet, gelukkig geen nare dingen meegemaakt en ook niet ziek geworden.
  Er zijn in India zo enorm veel hoogtepunten, het is een land waar ik verliefd op ben geworden.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jules

   15 juni 2015 om 14:27

   Leuk om je enthousiasme over India te lezen!

 • Monique

  05 mei 2021 om 13:00

  Wat verlang ik om weer de wereld in te gaan, natuurlijk net als jullie Deze Coronatijd heb ik gebruikt om 2 fotoboeken van mijn reizen naar India te maken en wat heerlijk om zo alles her te beleven. Ik ben nog niet in Ladakh geweest maar hoop er wel spoedig te komen. Er zijn zoveel prachtige plekken. Ik ben vooral erg gecharmeerd van Rishikesh en nog steeds brengt de mantra Oh Mani Pad Me Hum mij o.a. terug naar het dorpje Dharamsala. Hartelijke gr. Moniqur

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.