Een stukje Europa in Ethiopië

Reismeisje 09 november 2013

Ethiopië en Europees; dat klinkt als nogal onmogelijk toch? Waarschijnlijk heb je bij Ethiopië toch eerder een beeld van armoede en kindjes met vliegen in hun ooghoek. Dat klopt deels ook wel, al is ’t nog wel steeds gebaseerd op de vreselijke hongersnood die in de jaren 80 via onze TV schermen de huiskamer in vloog. Vandaag de dag is Ethiopië nog steeds arm, maar ook zo veel meer dan dat. Het land heeft prachtige (groene!) landschappen, enorme bergketens, lieve inwoners en een geschiedenis waar de Italianen en Portugezen een rol in spelen. En daar dankt Ethiopië dan weer fantastische koffie en een Europees ogende stad als Gondar aan. Gondar ligt in het Noorden van Ethiopië, heeft een heus kasteel dat zo op ’t Franse platteland zou kunnen staan en je vindt er fantastische restaurantjes. Tijdens mijn reis door Ethiopië was dit toch wel één van de steden waar ik meer dan goede herinneringen aan heb! Ondanks dat er verder niet heel veel te zien valt, zou ik ’t tijdens een reis door Ethiopië zeker niet links laten liggen. 4 tips op een rijtje:

Gondar 3

Bezoek ’t kasteel Fasilides. Kost je een paar Birr en je kunt er rustig een ochtendje rond dwalen.


Regel een uitje naar ’t Simien gebergte. Hèt hoogtepunt van Ethiopië wat mij betreft, ook als je niet van meerdaagse wandelingen houdt. Vraag een beetje rond bij verschillende bureautjes en trek er wat tijd voor uit. Dat gaat je serieus geld besparen!


Gondar 2

Dineer op ’t dak. Je hebt een aantal meer dan fijne restaurantjes in Gondar, waar je op ’t dak buiten kunt eten. Onder je zie je een mengeling van modern en traditioneel Afrika en je hebt een mooi uitzicht op de omgeving. Als je door Gondar wandelt, kunt je deze restaurants met roof terrace niet missen!


Gondar 1

Cappuccino aan de grote weg. Er loopt één hoofdweg dwars door Gondar heen. Beetje druk, maar wel heel leuk om naar te kijken. Drink een echte bak cappuccino bij één van de cafeetjes die langs deze weg zitten. Heeeeeerlijk!

@Ethiopië @Afrika #reizen #backpacken #Afrika #ethiopie #reistips #Gondar

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.