Top 3 bezienswaardigheden in Ethiopië

Reismeisje 17 april 2015

Ethiopië. Waarschijnlijk geen bestemming die bovenaan je bucketlist staat ;-) . Eerlijk gezegd stond het dat bij mij ook niet. Een paar jaar geleden kwamen we bij onze zoektocht naar een ‘andere’ Afrikaanse bestemming, waar we een beetje betaalbaar naar toe zouden kunnen vliegen, eigenlijk toevallig uit bij Ethiopië. Hoe meer ik er over las, hoe meer het me aan begon te spreken. En dus besloten we naar Ethiopië te reizen! Hoewel het zeker geen land is waar iedereen even enthousiast van wordt en je wel een beetje avontuurlijk moet zijn ingesteld, is het echt onterecht dat Ethiopië geen heel positief reisimago heeft. Het is zo’n supermooi en –bijzonder land! Dit is wat ik er zo ontzettend gaaf vond.


Ethiopie Simien

Simien gebergte.
Het mag duidelijk zijn dat ik nogal van de hikes ben ;-) . Het liefste in de bergen. Dan kun je in Ethiopië echt je geluk op, want daar liggen de Simien Mountains. Een enorme bergketen waar de landschappen rauwer dan rauw zijn, je de inheemse Galeda baviaan kunt zien en je eindeloos kunt wandelen zonder een mens tegen te komen. Uiteindelijk hebben we daar een hike van 5 dagen gemaakt, die zonder meer in mijn top 5 van mooiste hikes ever staat. Door de hoogte van gemiddeld zo 3.500-4.000 meter is het een behoorlijk pittige trek, maar meer dan de moeite waard. Zeker één van de highlights in Ethiopië!


Ethiopie Lalibela

Heilig Lalibela.
Ethiopië is Christelijk. Als één van de weinige Afrikaanse landen. Het is een rauwe, pure en heel eigen manier van het Christendom. Heel bijzonder om te zien. Overal in Ethiopië vind je de mooiste kerken en de meest kleurrijke diensten met priesters in lange, witte gewaden. Lalibela spant echter de kroon. Lalibela is een dorpje waar je de zogeheten rotskerken vindt. Voor de Ethiopiërs is Lalibela een heilige plek, waar veel processies en vieringen plaatsvinden. In combinatie met de kerken die letterlijk uit de rosten zijn gehakt, levert dit een prachtig spektakel op. Echt een bijzondere plek om geweest te zijn.


Ethiopie Bahir Dar

Bahir Dar en de Nijl.
Bahir Dar is een dorpje gelegen aan een groot meer. Het is daarmee een heel andere plek in Ethiopië, net even wat minder rauw en echt relaxed. Op het meer kun je allerlei boottochtjes ondernemen, die je naar de kerkjes en kloosters brengen die op de eilandjes staan. Met een beetje mazzel zie je nog een monnik of non! Daarnaast is Bahir Dar de uitvalsbasis voor uitstapjes naar de oorsprong van de Nijl. Of althans van een deel er van, de Blauwe Nijl noemen ze dat. Het hangt een beetje van het jaargetijde af waarin je er bent, maar de enorme waterval die naar beneden dendert is imposant om te zien! Daarnaast zijn er zeker nog meer mooie plekken in Ethiopië, die het bezoeken waard zijn. Zelfs de hoofdstad Addis Abeba heeft een heel eigen sfeer en is een prima plek om de laatste 2 dagen van je reis door Ethiopië af te sluiten.

Ik ben heel benieuwd of Ethiopië een bestemming is die jou aanspreekt? Waarom wel of niet?

@Ethiopië @Afrika #reizen #Afrika #bezienswaardigheden #ethiopie #simien #lalibela #bahir dar

10 reacties

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  17 april 2015 om 08:56

  Ik heb Ethiopie nooit echt gezien als serieuze reisbestemming, maar door dit soort verhalen word ik heel enthousiast! Wat mooi!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Stéphanie | Expeditie Aardbol

   17 april 2015 om 09:28

   Leuk om te horen :-). Kan het me voorstellen hoor. Het is een heel rauw land met een niet altijd even positief imago. Maar juist daarom zou ik een bezoekje echt aanraden. Je zult heel verrast zijn denk ik, dat was ik in elk geval wel!

 • Iris

  17 april 2015 om 09:05

  Hi ik lees iedere dag met veel plezier je posts en je verhalen :)
  Ethiopië lijkt me inderdaad een ontzettend mooi land om naartoe te gaan en staat zeker nog op mijn bucketlist!
  Klein vraagje: waarom zeg je dat Ethiopië een van de weinige christelijke landen in Afrika is, naar mijn weten is Afrika met Zuid-Amerika juist een van de continenten met de meeste christenen?

  Beantwoorden

  • Reismeisje Iris

   17 april 2015 om 09:27

   Hey Iris! Leuk om te horen, dankje :-). Je hebt helemaal gelijk, alleen Ethiopie is een van de weinige landen in Afrika (naast bijvoorbeeld ook Zuid-Afrika), waar de staatsgodsdienst het Christendom is. Sorry voor de verwarring!

 • Stephanie

  17 april 2015 om 12:30

  Mooi artikel! De bestemming spreekt mij zeker aan :) ik sla een bestemming niet heel snel af haha. Heilig Lalibela lijkt me echt onwijs mooi, zo gaaf die foto!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Stephanie

   18 april 2015 om 13:07

   Thanks Stephanie!

 • Dian

  17 april 2015 om 14:12

  Ik heb 2 jaar geleden voor een half jaar in Ethiopie gewoond. Ik vind het een prachtig land! Het landschap is heel divers, behalve het mooie noorden dat jij beschrijft, is het zuiden ook zeker de moeite waard. De mooie ontzettend grote meren en de verschillende stammen die er leven zijn erg indrukwekkend. Ook Bale mountains vond ik een mooi gebied voor hikes.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Dian

   18 april 2015 om 13:04

   Ow wauw, dat hoor je niet vaak! Ik kan me voorstellen dat dat een bijzondere tijd is geweest, die je niet snel zult vergeten.

 • Sander

  17 april 2015 om 19:36

  Het beloofde land voor de Rastafari, Zion! Je kunt er geloof ik ook nog eens de big five spotten in de parken? En naast Lalibela ook kasteel Gondar (ben jij daar ook geweest?) Dus 1 van de weinige landen in Afrika waar zowel cultuur als natuur te vinden is! Staat bij mij ook hoog op de lijst!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sander

   18 april 2015 om 13:03

   Ja klopt inderdaad. Gondar ben ik ook geweest, heel uniek stadje. Voelt bijna Europees ook.

 • Annemieke

  18 april 2015 om 21:51

  Ethiopie is inderdaad een geweldige plek!!! Hoogtepunten voor mij waren ook Harar (oude Islamitische stad met steegjes, oude huisjes etc in noord-oosten) en de Danakil Depression, een actief vulkanisch meer wat erg spectaculair is omdat je er slechts enkele meters vandaan kunt staan ☺

  Beantwoorden

 • Renee

  19 mei 2015 om 12:14

  Een land waar vaak negatief over gedacht wordt, maar juist zo ontzettend bijzonder is! De mensen daar zijn ontzettend gastvrij en willen juist laten zien dat ze niet 'zielig' zijn (zoals Europeanen wel vaak denken). Meer mensen zouden Ethiopië eens moeten bezoeken, zodat ze de kracht van dit land zien. Een bezoekje aan Awassa is ook zeker de moeite waard! Erg gaaf dat je er bent geweest en er een mooi artikeltje over schrijft! Ik lees je blog altijd met veel plezier!

  Beantwoorden

 • Jacqueline

  21 september 2015 om 15:47

  Eindelijk een reisblog gevonden die iets over Ethiopië heeft. Heel erg fijn! Half november vertrek ik zelf voor een maand naar Ethiopië. We gaan er rondreizen en de plekken die je beschrijft, staan op het lijstje om te bezoeken.

  Beantwoorden

 • jan tromp

  29 augustus 2020 om 11:24

  Al vele jaren bereis ik Ethiopië. Tot nu toe heb ik geen Nederlanders ontmoet die mijn enthousiasme delen, laat staan een webpagina weiden aan dit betoverende land. Mag ik jou en de inzenders van de reacties erop wijzen dat ze op mijn website veel over het Noordelijke circuit te weten kunnen komen? Ben bezig mijn site te vernieuwen, die is nog verborgen voor zoekmachines. Als je mijn adres: www.jantromp.nl verlengd met /nieuw kun je daar ook alvast een kijkje nemen.

  Beantwoorden

 • jan tromp

  29 augustus 2020 om 11:26

  Sorry voor de taalfout: weiden = wijden. Kan die verbeterd worden?

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.