Een reis door Jordanië in foto's

Reismeisje 09 juni 2017

Jordanië. Een bestemming die tot de verbeelding spreekt. Een beeld op roept van sprookjes uit duizend-en-een nacht. Met magisch Petra, de Dode Zee en werelden van verschil tussen het moderne leven in Amman en dat van de traditionele nomaden in de woestijn. Hoewel het Midden-Oosten niet bekend staat vanwege haar politieke stabiliteit en omringende landen lang niet altijd veilig zijn om naar toe te reizen, is Jordanië dat al sinds jaar en dag wel. Wat mij betreft echt een bestemming die je gezien moet hebben! Waarom? Ik hoop dat ik je dat vandaag kan laten zien met dit fotoverslag Lachen van een aantal bloedmooie plekken in Jordanië. Enjoy!

Jordanie Amman

Als je een reis door Jordanië maakt, zul je heel waarschijnlijk starten en eindigen in de hoofdstad Amman. Hoewel dit niet de allermooiste stad ever is, is het zeker de moeite hier een dag of 2 voor uit te trekken. Er zijn een aantal leuke bezienswaardigheden, maar wat Amman vooral zo leuk maakt is de mix tussen oud en nieuw. In het straatbeeld zie je heel traditioneel geklede vrouwen en nomaden met hun schapen, maar je ziet er ook de meest luxe Range Rovers en jongeren die bijna meer Westers lijken te leven dan wij Knipogen. Superleuk om te zien. Ga zeker een avondje eten bij restaurant Sufra aan Rainbow Street; om je vingers bij op te eten. Zo lekker!

Jordanie gorge

Wat ik zelf een van de mooiste dingen aan Jordanië vind, is dat je op de meest onverwachte plekken de mooiste landschappen aan kunt treffen. Kijk deze kloof bijvoorbeeld nou <3! Die kwamen we zo maar tegen op de weg van Amman naar de Dode Zee. Geen enkele toerist te bekennen. En zo heeft Jordanië talrijke plekken waar je jezelf alleen op de wereld waant en je vergaapt aan hoe mooi het landschap er kan zijn. 

Jordanie Petra 1

Tja en dan Petra...Het wereldwonder waar Jordanië bekend om staat. En een wonder it is! Het gaat niet alleen om de opgravingen en de grootsheid er van, maar ook het hele landschap er om heen. Je loopt deels door prachtig uitgeslepen kloven, die, naar gelang het zonlicht, een intense rood/roze kleur hebben. Echt supermooi!

Jordanie Petra 2 

Een van de meest bekende tempels in Petra. Eerlijk gezegd wist ik van tevoren niet dat er nog tientallen anderen zijn, maar dat is dus wel zo. Wij hebben uiteindelijk een volle dag in Petra door gebracht, maar ik zou toch aanraden er zeker 2 dagen voor uit te trekken. Juist ook omdat het echt een verschil maakt qua kleuren op welk moment van de dag je er bent. En er is meer dan genoeg te zien!

Jordanie mensen

Wat Jordanië verder zo superleuk maakt, zijn de locals Lachen. Die zijn erg open, vriendelijk en gastvrij. Zoals eigenlijk op heel veel plekken in het Midden-Oosten. Overal wordt je aangesproken en uitgenodigd voor een kopje mierzoete thee. Ga er zeker op in, want ook al kunnen veel locals maar een klein woordje Engels, je krijgt toch wat mee van hun gebruiken en cultuur. 

Jordanie nomaden

Zodra je buiten Amman komt, wordt Jordanië al snel traditioneel en ruraal. Her en der zie je tentenkampen van nomaden of je ziet ze lopen met hun kuddes schapen en geiten. Er zijn verschillende gebieden in Jordanië waar je nomadenstammen aan treft; wij zijn in de woestijn van Dana geweest. Een enorm uitgestrekt en gortdroog gebied waar nomaden al eeuwenlang op dezelfde manier leven. Een behoorlijk hard en traditioneel leven. Heel interessant om te zien en te ervaren. Een echte aanrader is overnachten in Feynan; daar vind je een kleine ecolodge, waar nomaden wat extra geld kunnen verdienen. Via hen kun je ook in contact komen met hun families. 

Jordanie woestijn

Nog zo'n bekendere highlight in Jordanië; de bijzondere rotsformaties van Wadi Rum. Midden in de woestijn vind je kilometers aan prachtige rotsformaties, waar je met een 4x4 door heen kunt rijden. Zeker een dikke aanrader! Zorg wel dat je een zonnebril, zonnebrand en een sjaal of pet mee hebt. Man man, het kan er bloed- en bloedheet worden!

Jordanie hiken

Misschien dat je bij Jordanië niet 1-2-3 aan hiken denkt, maar dat kun je er dus wel. En behoorlijk goed ook! Dit is wederom in de buurt van Feynan, in de woestijn van Dana. Je kunt er prachtige hikes in de omgeving maken en ziet het ene uitgestrekte landschap na het andere. 

Jordanie Dode Zee

Hatsa! Een bezoekje aan Jordanië is niet compleet zonder even lekker te hebben gedreven in het zoute water van de Dode Zee Lachen. Het barst er van de luxe resorts, die vrijwel allemaal een eigen opgang hebben naar de Dode Zee. Je kunt je er insmeren met heilzame klei en dan ga je gewoon lekker liggen dobberen. Een vreemde gewaarwording moet ik zeggen...

Ik hoop dat ik je hiermee enthousiast heb kunnen maken over Jordanië. Het is echt een prachtig en heel divers land, waar je heel gemakkelijk van A naar B kunt reizen. De mensen zijn er heel vriendelijk, de cultuur duidelijk anders, het eten is er superlekker en de landschappen zijn prachtig. Vertel, lijkt Jordanië je wat??

@Jordanië @Midden-Oosten #reistips #reizen #midden-oosten #jordanie #dode zee #amman #petra

5 reacties

 • Maaike Mourik

  09 juni 2017 om 10:31

  Klinkt gaaf! Hoe lang kan je het beste uittrekken voor dit land? Dank alvast!

  Beantwoorden

 • Manouk

  09 juni 2017 om 10:54

  Super leuk! Hadden jullie de hele reis een auto gehuurd of wat is het beste vervoersmiddel?

  Beantwoorden

 • Dominique || dominiquetravels.com

  09 juni 2017 om 22:10

  Ik hoor zoveel positieve verhalen over Jordanie! Bizar dat ik zo dol ben op de regio, maar dat land nog nooit bezocht heb! Het moet er echt binnenkort een keertje van gaan komen :-)

  Beantwoorden

 • Marian Bal

  11 juni 2017 om 15:31

  Een mooie beschrijving van Jordanië waar ik zelf in 2000 een rondreis heb gemaakt. Zeker een heel bijzonder land met grote afwisselingen. Iedere dag weer een andere verrassing.
  Het enige wat ik jammer vind is de grote "reclame" foto van koning Abdullah naast de gevel van de tempel in Petra.

  Beantwoorden

 • Karin

  01 augustus 2017 om 13:44

  Wij overwegen om in oktober/november ook naar Jordanië te gaan, en na het zien van deze foto's zijn we alleen nog maar enthousiaster! Met welke maatschappij zijn jullie gevlogen? En hebben jullie aan huurauto op het vliegveld gehuurd?

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.