Een reis door Brazilië in foto's

Reismeisje 14 juli 2022

Vorige week sprak ik iemand die op reis ging naar Brazilië. Naar de prachtige Pantanal in het westen van Brazilië. Een afgelegen regio waar ik zelf ook ben geweest. Dit deed me denken aan alle plekken die ik in Brazilië bezocht heb en vandaar ontstond het idee voor dit artikel. Vandaag neem je dus graag mee op een reis door het prachtige Brazilië in foto's. Ik hoop dat het je inspireert voor een eigen reis door Brazilië, absoluut de moeite waard!

Praktische informatie over Brazilië

Voor ik je mee neem in foto's, even wat praktische achtergrond en reistips voor Brazilië. Brazilië beslaat zo'n beetje de helft van het Zuid-Amerikaanse continent. Het is groot, écht groot. De afstanden zijn totaal niet te vergelijken met wat wij vanuit Europa als lang of kort ervaren. Ik raad je dan ook aan om minimaal 3-4 weken uit te trekken voor een reis in Brazilië. En dan nog kun je maar een beperkt deel van het land in die tijd zien. Als je tijdens je reis graag een mooie mix wilt zien van wat Brazilië allemaal te bieden heeft, zou ik je aanraden een mooi eiland (of strand) te combineren met Rio de Janeiro, jungle en een stukje wildlife. Sla ook zeker de watervallen van Iguacu niet over, daarover later in dit artikel meer Knipogen

Qua bestemming raad ik je aan te vliegen op Sao Paulo, omdat je daar over het algemeen het meest betaalbaar op vliegt. Dat kan rechtstreeks vanaf Amsterdam (dan doe je er een kleine 12 uur over), maar vaak heb je een tussenstop in Spanje. Je boekt een retourticket naar Sao Paulo vanaf ongeveer €800 per persoon.

Vergelijk hier vliegtickets naar Sao Paulo

Reizen in Brazilië zelf kan prima met het openbaar vervoer. Ik heb zelf alleen maar over land gereisd met bussen en sporadisch een keer een taxi. Als je echter beperkt de tijd hebt, zijn er zeker ook veel mogelijkheden qua binnenlandse vluchten. Als je er de voorkeur aan geeft een auto te huren in Brazilië, zou ik dat sowieso vanuit Nederland reserveren. Dan weet je zeker dat je ook goed verzekerd bent en kom je minder snel voor verrassingen te staan. Huur overigens wel een wat grotere auto, bij voorkeur 4x4, als je er mee richting de jungle wilt rijden. De wegen zijn niet overal even goed.

Bekijk hier autohuur in Brazilië

Ilhabela 1

De eerste foto: het prachtige eiland Ilhabela. Zeker als je op Sao Paul bent gevlogen, een échte aanrader! Ilhabela ligt namelijk voor de kust van deze miljoenenstad en is een oase van rust. Een heerlijke plek om even te acclimatiseren na je lange vlucht bijvoorbeeld. Hoewel Ilhabela best groot is, bestaat ongeveer 80% van het eiland uit een national park en is niet tot nauwelijks begaanbaar. Als je op zoek bent naar vertier is dit dus niet helemaal je eiland Knipogen, maar anders: dóen! Ik kan je Pousada Sambaquis als accommodatie aanbevelen, heerlijke uitvalsbasis om Ilhabela te verkennen. 

Rio de Janeiro 11

Iconisch dit plaatje toch?! Ipanema Beach in Rio de Janeiro. Ik ben geen stadsmens en heb over het algemeen al helemaal niets met enorme miljoenensteden. Dan zit je in Rio de Janeiro goed met ruim 6.7 MILJOEN inwoners Knipogen. En dat is ook alleen nog maar het officiële getal. Toch wil ik je Rio de Janeiro echt aanraden. Voor mij is het één van de uitzonderingen die de regel bevestigen; ik heb echt genoten van de bijna week die ik in deze stad door heb gebracht. Rio heeft gewoon zo veel verschillende gezichten, dat je steeds weer iets nieuws ontdekt en de cultuur nog beter wilt leren kennen. Voor een centrale en toch betaalbare accommodatie raad ik je de wijk Botafoga aan. Als je op zoek bent naar iets meer authentiek karakter: verblijf dan in Santa Teresa of Lapa. Beiden rauwer en meer eigen. Al mijn reistips voor Rio de Janeiro lees je hier.

Brazilie Pantanal

De Pantanal. Het grootste drasland gebied ter wereld. Een klein deel van de Pantanal ligt in Bolivia en Paraguay, maar verreweg het grootste deel is Braziliaans. Het bijzondere vind ik, dat de Pantanal veel meer bekend is dan het Amazone gebied. Terwijl mijn ervaring is dat je in de Pantanal veel gemakkelijker wild kunt spotten. Het barst er van; overal zie je capibara's langs de waterkant, brulapen, tapirs, ara's, gordeldieren, toekans. Je spot ze er allemaal en met relatief gemak. Als je naar dit gebied af reist, trek er dan zeker 4 dagen voor uit en zorg dat je verschillende safari's gaat doen. Op een paard en in een kano vond ik zelf het meest speciaal. Een aanrader!

Paraty 1

Het koloniale stadje Paraty. Ik zou dit niet per sé aanraden als je er voor om moet rijden, maar als het op je reisroute ligt is het zeker leuk hier 2-3 nachtjes te verblijven. Paraty ligt aan de kust en heeft een prachtig oud koloniaal centrum. Alsof de tijd hier stil heeft gestaan. Een leuke B&B net buiten het oude centrum is Pousada Missanga, daar heb ik heerlijke dagen gehad!

Iguacua Falls

De watervallen van Iguacu. Ondanks dat het een mooie foto is, komt het enorme water geweld en de grootsheid van dit gebied niet over Knipogen. Dat kan denk ik ook niet, daarvoor moet je er letterlijk tussen staan. De watervallen van Iguacu zijn ontzettend toeristisch. Het maakt eigenlijk niet uit wanneer je er naar toe gaat of hoe laat; er zijn altijd wel toeristen te vinden. Sla ze echter niet over als je een reis door Brazilië maakt! Ze zijn enorm indrukwekkend en echt het bezoeken waard. 

Brazilië is en blijft een prachtig, divers land met ontzettend gastvrije inwoners. Ik heb genoten van de 4 weken die ik er door bracht! Als je benieuwd bent naar nog meer reistips en/of de kosten van 4 weken reizen door Brazilië wilt weten, check dan dit artikel:

Wat kost 4 weken reizen door Brazilië?

De webshop voor backpackers

@Brazilië @Zuid-Amerika #brazilië #zuid-amerika #pantanal #rio de janeiro #Ilhabela

2 reacties

 • ERIC SMITH

  31 oktober 2023 om 23:37

  Investment is one of the best ways to achieve financial freedom. For a beginner there are so many challenges you face. It's hard to know how to get started. Trading on the Cryptocurrency market has really been a life changer for me. I almost gave up on crypto at some point not until saw a recommendation on Elon musk successfully success story and I got a proficient trader/broker Mr Bernie Doran , he gave me all the information required to succeed in trading. I made more profit than I could ever imagine. I'm not here to converse much but to share my testimony; I have made total returns of 3.6BTC from an investment of just 0.6BTC. Thanks to Mr Bernie I'm really grateful,I have been able to make a great returns trading with his signals and strategies .I urge anyone interested in
  INVESTMENT to take bold step in investing in the Cryptocurrency Market, you can reach him on WhatsApp : +1(424) 285-0682 or his Gmail : BERNIEDORANSIGNALS@GMAIL.COM, bitcoin is taking over the world, tell him I referred you

  Beantwoorden

 • tokpe

  17 december 2023 om 01:00

  https://www.voyances-amour-richesse.com/richesse

  voyant-tokpe@hotmail.com

  Whatsapp : +22957772427

  Grand spécialiste du retour affectif de l'être aimé
  JE SUIS UN GRAND SAUVEUR DANS LE MONDE ET EN AFRIQUE.
  Je résous tous les problèmes même les cas les plus désespérés.
  voici mes spécialités :
  _Désenvoutement._Tarots divinatoires.
  _Problèmes de femmes un d'homme.
  _Problèmes de travail ainsi que d'argent..
  uelqu'un ou quelqu'une pour être heureux .
  _Réussir sa vie en générale et être heureux éternellement
  _Guérison de l’impuissance sexuelle
  _Protège contre n'importe quel accident_Contre sorcellerie
  _Avoir facilement de travail et briser totalement les chaîne de Chômage
  _Etre aimer au travail par le directeur et les clients
  _Avoir d’enfant et être heureux éternellement dans le couple
  _Rituel de retour de vos partenaires quelque soit la duré de votre séparation.
  _Rituel de chance pour tout vos problèmes de vie.
  _La réconciliation de votre couple qui vous à quitté quelque sois la duré de votre séparation.
  _Faire garder votre couple pour vous jusqu'à éternité de votre vie.
  _Le grand retour d'affection de vos partenaire qui vous quitté quelque sois la duré de votre séparation.
  _Avoir vite vos permis de conduit avec des rituels rapides.
  _Avoir vite vos diplôme d'étude et réussit à tout les examens d'étude de fin d’année avec des rituels rapide .
  _faire révenir un etre humain c'est rapide, avoir une bonne rélaction

  Veuillez bien vouloir me contacter si vous êtes dans le besoin, je suis aussi prêt a vous aider quelque soit le problème que

  vous avez.

  Grand Voyant Marabout

  https://www.voyances-amour-richesse.com/richesse

  voyant-tokpe@hotmail.com

  Whatsapp : +22957772427

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.