Een nieuwe reis: Maleisië

Reismeisje 06 maart 2020

Maleisie

Het is zo ver. Misschien heb je het al gezien op Instagram. We gaan naar Azië! 3.5 jaar geleden was het de laatste keer dat ik er was. Toen was het Bali. Als ‘rustpunt’ in de wereldreis. Sindsdien ben ik niet meer in Azië geweest. Maurice heeft best wat gereisd, maar niet door Azië. Het stond nooit zo op zijn radar. Ik kan niet wachten om samen die kant op te gaan! Het duurt nog een paar maanden, maar dan gaan we naar… Maleisië!

Vorig jaar zouden we eigenlijk al naar Azië reizen. Een langere reis zelfs van een week of zes. Thailand, Laos en Cambodja. Dat was het idee. De vliegtickets waren geboekt, de Lonely Planets lagen klaar. Ik keek er onwijs naar uit. En toen gebeurde er iets heftigs. Mijn tante kwam in de laatste fase van haar leven terecht. Ze was al een aantal jaren ziek. Ziek maar sterk. Krachtig en positief. Tot halverwege vorig jaar. Toen begon die ellendige ziekte terrein te winnen. Het werd een lange weg. Eentje met dalen en ook zeker mooie, dierbare momenten. Lange tijd was het twijfelachtig hoe het verder zou verlopen. In welk tempo. Uiteindelijk besloten we onze reis te annuleren. Het voelde niet goed om te gaan. Wetende dat zij haar einde naderde. Zulke momenten komen nooit meer terug en reizen kan altijd nog. Mijn tante overleed uiteindelijk in wat anders de laatste week in Azië was geweest. Ik ben blij dat we niet gegaan zijn.

Waarom Maleisië?

En toen brak 2020 aan. Een nieuw jaar vol met plannen. Voor Reismeisje, Yogabubbel én Maurice’ bedrijf. We hebben er veel over gesproken. En nog steeds. Het is één van onze favoriete onderwerpen; waar wil je heen? Waar word je blij van? Wat draagt bij aan groei? Één van de dingen die voor mij als een paal boven water stond, was een reis naar Azië. Dat wil ik dit jaar sowieso gaan doen. Het liefst Zuidoost Azië. De combinatie van cultuur, natuur, stranden, lekkere eten en duiken. Heerlijk! We kwamen uit op de maand september. Vóór die tijd staan er nog andere reisjes en activiteiten gepland, maar september zou perfect zijn. Ik dook wat meer in waar het dan fijn is om te reizen enerzijds, ervaringen die ik nog mee wil maken anderzijds. Al snel kwam Maleisië op. Met name aan de Oostkant en op Borneo is het goed reizen in september. En dan de orang-oetangs, die op Borneo leven. Die prachtige mensapen. Het is een droom van me om die in het wild te zien! Maurice voegde daar een paradijselijk eiland aan toe. En toen was het snel beklonken. Maleisië it is!

Maleisië rondreizen

Perhentian2

Lang geleden ben ik overigens wel eens in Maleisië geweest, maar kort. Een dag in Kuala Lumpur en een week op de Perhentian Islands in het uiterste Noorden. Meer heb ik niet gezien toen. Voor deze reis kan het nog alle kanten op. We denken nu aan Ipoh, de Cameron Highlands, Maleisisch Borneo en eindigen op Tioman en één van de kleinere eilanden ten Zuiden daarvan. Zoiets. Een beetje van alles: cultuur, natuur en strand. In ongeveer 3.5 week tijd.

Via Instagram heb ik al veel leuke tips gekregen, maar uiteraard kunnen we die niet genoeg krijgen! Heb je dus nog tips voor plekken die we niet moeten missen, accommodaties die je aanraadt, mooie tourtjes die de moeite waard zijn of wat dan ook in Maleisië? Laat het zeker weten in de comments!

 

@Azië @Maleisie #maleisië #Kuala Lumpur #camaron highlands #ipoh #tioman #reizen #Azië

3 reacties

 • Susan

  06 maart 2020 om 10:54

  Fathers guesthouse in de Cameron Highlands, ontzettend lieve en gastvrije eigenaren en een prachtig gebied.

  Beantwoorden

 • Jet

  06 maart 2020 om 13:52

  CH is mooi maar erg toeristisch, voor ons was het daar ‘gezien’ en snel weer door. Wij vonden Penang echt heel veel toffer (heerlijk eten, super mooie stranden, streetart, gewoon echt 100% goed). Verder is Tioman echt een van mijn favoriete plekken op aarde. Swiss cottage tioman (2pers huis aan het strand + airco hadden wij) is echt GE-WEL-DIG en je eet daar heerlijk streetfood bij het bbq restaurant vlakbij (gewoon op straat uiteraard, dus plastic stoelen en een bqq en dan zelf je vis aanwijzen in de kleine koeling). Op het terrein van swiss staat een geweldige duikschool en onderwater is het hier ook heaven. Verder zou ik een excursie over het eiland maken met een 4x4, echt waanzinnig! Veel plezier

  Beantwoorden

 • Nolda bakker

  08 maart 2020 om 04:17

  De cameron highlands zijn mooi, maar veel specialer is de taman negara! Als je maleisie aandoet, mag je deze jungle zeker niet overslaan!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.