Waarom ik vandaag niet naar Thailand vlieg

Reismeisje 23 oktober 2019

Veluwe

Daar zit ik dan. Achter mijn laptop. In mijn eigen huis. In plaats van dat ik op het vliegveld sta... Vandaag was de dag. Een dag waar ik eigenlijk al 1.5 jaar naar uit keek. Een prachtige, mooie reis door Thailand, Laos en Cambodja. Die stond op de planning. Twee keer heb ik 'm verzet. Vanwege praktische redenen met name, waar ik beide keren ook helemaal achter stond. Begin dit jaar besloten we dat het dit najaar moest worden. Oktober. Dan zouden we 6 weken lang gaan backpacken. Rond reizen door nieuwe landen en een oude bekende. Tot een paar weken geleden was er niets dan voorpret. Lonely Planets op tafel en inspirerende filmpjes op mijn laptop. En toch zit ik nu hier. Gaat deze mooie reis niet door...

Een bewuste keus om thuis te blijven

Twee weken geleden heb ik de knoop door gehakt. Besloten om onze reis te annuleren. Voor nu. De reden is heel persoonlijk. Er speelt iets heftigs in mijn familie. Iemand die altijd dicht bij me heeft gestaan is erg ziek. Ongeneeslijk. Een paar jaar geleden was dat al duidelijk. Het was een schok toen. Altijd gezond, jong, vitaal. En toen dat bericht... Ze startten een behandeling op. Eentje waarvan het twijfelachtig was wat het zou gaan doen. Of het überhaupt iets zou gaan doen. We hielden rekening met het ergste, maar de behandeling sloeg aan. Het gaf haar perspectief. Uitzicht op nog een paar kwalitatieve jaren. Dat is nu drie jaar gelegen en het perspectief is er nu niet meer. Sinds afgelopen voorjaar werd duidelijk dat de behandeling niet langer werkte. De artsen onderzochten nog wat opties. Dat mocht niet baten. Haar conditie verslechterde en het was zoeken naar een manier om haar leven nog zo kwalitatief mogelijk te houden. Dat kostte wat tijd. Letterlijk pijn en moeite. En ze is sterk. Onwijs sterk. Ze houdt vast aan het leven. Een leven waar ze reëel in is en dat ze tegelijkertijd niet los wil laten. Het levert verdrietige en ook mooie momenten op. Waardevolle gesprekken. Alles komt tot de kern. Tot dat waar het écht over gaat. 

Twee weken geleden wist ik dat ik een keuze moest gaan maken. 6 weken reizen in Azië is in zo'n geval niet zo maar iets. Je bent niet 1-2-3 terug. En dan de onrust. De onrust van het daar zijn en weten dat je een telefoontje kunt krijgen. Het gaat voor mij niet om het afscheid op zich. Het leven heeft zo veel waarde en dat laat ik veel zwaarder wegen dan het afscheid. Maar mocht het moment daar zijn, wil ik hier zijn. In Nederland. Bij mijn familie. En dus besloten we twee weken geleden dat Thailand, Laos en Cambodja niet weg lopen. Dit zijn momenten in je leven die nooit terug komen. Die je nooit over kunt doen. Reizen doen we al veel en ook deze reis zal een keer gebeuren. Dit is simpelweg het moment niet.

En dus stijgt vanavond het vliegtuig naar Bangkok op zonder ons. Het geeft een klein steekje in mijn hart en tegelijkertijd is er geen andere plek waar ik nu zou willen zijn dan hier. Het is goed zo. 

@Azië @Thailand #Thailand #Azië #reizen #backpacken

7 reacties

 • Hester

  23 oktober 2019 om 08:05

  Bam. Opeens zit ik met tranen in mijn ogen in de trein. De situatie zó herkenbaar. Afgelopen paar jaar niet gereisd, vanwege de ongelijke strijd van mijn vader. Geen moment spijt gehad van mijn keuze voor mijn dierbaren. De kostbare momenten die je nu nog hebt, zijn onvervangbaar.
  En praktisch gezien kunnen jullie nu toch niet echt genieten van jullie reis.
  Houd elkaar vast

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Hester

   23 oktober 2019 om 12:23

   Wat een mooie, pure reactie Hester. Dank daarvoor. En je hebt helemaal gelijk!

 • Eva

  23 oktober 2019 om 08:54

  De juiste keuze. Heel veel sterkte samen!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Eva

   23 oktober 2019 om 12:23

   Dank Eva!

 • Michel

  23 oktober 2019 om 12:19

  Heh zo vervelend voor jullie, maar er zijn idd nou eenmaal belangrijkere zaken in het leven. Dus goede keuze.
  Het gaat ongetwijfeld een moeilijke periode worden. Voor allen veel sterkte en kracht gewenst

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Michel

   23 oktober 2019 om 12:24

   Dankje Michel, lief van je.

 • Joke

  23 oktober 2019 om 17:42

  Kippenvel.Heel veel sterkte gewenst.Wat een moedig besluit.En precies wat je zegt.Die reis komt nog een keer.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Joke

   25 oktober 2019 om 07:23

   Dank voor je lieve reactie!

 • Björn

  23 oktober 2019 om 21:04

  Twee keer voor de zelfde keuze gestaan en twee keer de zelfde keuze gemaakt. Ieder maakt zijn of haar eigen keuzes in het leven en er zijn altijd mensen die daar een mening over hebben. Dat mag, maar het blijft jouw eigen keuze en dat kan nooit een foute zijn. Sterkte en voor de toekomst; goede reis.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Björn

   25 oktober 2019 om 07:23

   Helemaal eens Björn. Niemand kan voor je bepalen wat het beste is te doen in zo'n soort situatie. Dat ligt helemaal bij jezelf.

 • Laura

  24 oktober 2019 om 21:39

  Ach jeetje wat klote voor jullie allemaal Wendy. Je hebt het juiste besluit genomen. Er is niks zo rottigs dan met zorgen aan je hoofd rondreizen en niet kunnen genieten. In de stress schieten als je even geen telefonisch bereik hebt. Deze reis loopt niet weg. Heel veel sterkte met elkaar en geniet van ieder moment die jullie nog samen hebben.

  Alle liefs van mij!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Laura

   25 oktober 2019 om 07:24

   Dank lieve Laura. Je bent een schat!

 • Miriam Wijnen

  25 oktober 2019 om 10:45

  Geniet van jullie mooie bijzondere momenten. Bewaar deze tijd in je hart. Heel veel sterkte.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Miriam Wijnen

   28 oktober 2019 om 06:47

   Dank Miriam!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.