Deel 3 van de wereldreis: wat na de South Pacific?

Reismeisje 18 april 2016

Deel 3

Net aangekomen in Frans Polynesië en nu al weer vooruit kijken Tong uitsteken. Het lijkt misschien wat verwend en weinig genietend van het moment, maar er zijn de laatste tijd wat ontwikkelingen geweest waardoor we wel vooruit móesten gaan kijken. Er is namelijk iets gebeurd wat we van tevoren nooit hadden bedacht; Gerben heeft onverwacht een baan aangeboden gekregen in Nederland…Te gek natuurlijk, maar er zit natuurlijk wel een maximale rek in hoelang een werkgever op je wil en kan wachten. Uiteindelijk hebben we besloten 2 maanden eerder terug naar huis te reizen dan gepland. 2 maanden is natuurlijk best wat, maar als je er een superleuke baan voor terug krijgt én bijna een jaar over de wereld hebt kunnen reizen mag je je heel gelukkig prijzen toch?! Het betekent wel wat voor onze reisplannen, want én Frans Polynesië, én Japan, Noord-Korea en Bhutan, én terugreizen over land door centraal Azië zit er nu gewoon niet meer in. Na heel lang wikken en wegen zijn we er uit gekomen en hebben we een keus gemaakt. Deel 3 van de wereldreis wordt in elk geval TE GEK!!

Deel 3 wereldreis kaartje

Het deel tot aan Zuidoost Azië. Op dit moment zijn we nog op Moorea, onze eerste bestemming in Frans Polynesië. Morgen vertrekken we voor 5 dagen naar Bora Bora en daarna staan er nog 3 dagen Maupiti op het programma. Daarna vliegen we terug naar het hoofdeiland Tahiti, om vanaf daar in een paar uurtjes door te vliegen naar de Cook eilanden. Daar zullen we 5 dagen blijven op het hoofdeiland Rarotonga. Een retourvlucht naar zusje Aitutaki kostte zo’n €350 per persoon, terwijl het echt superdichtbij ligt. Dat vonden we toch te gek worden. Hierdoor hebben we een aantal dagen ‘over’ om in Auckland door te brengen. Nieuw-Zeeland! Leuke onderbreking van het eilandleven lijkt me. Na Auckland vliegen we via Fiji naar Samoa, wat mij echt een pareltje lijkt qua natuur. Daar blijven we een kleine week. Vervolgens vliegen we door naar Gerbens favoriet: Vanuatu. Daar gaan we verschillende eilanden bezoeken, maar bovenal staat Tanna, met een extreem actieve, lava spuwende vulkaan, op het programma. Lijkt me echt de max! Tot slot vliegen we dan vanaf Vanuatu naar de Salomon eilanden en dan door naar Papoea Nieuw Guinea. Al met al zijn we op dat punt ongeveer 6-7 weken verder vanaf nu bezien.

Deel 3 wereldreis Bali

En dan? Dan is het tijd voor iets waar ik me heel erg op verheug: een weekje in een retraite op Bali! Dat zijn van die dingen die je normaal gesproken niet snel doet, maar waar ik tijdens deze reis vanaf het begin af aan van droomde. Zo’n heerlijk Indonesisch hotelletje, met uitzicht op de rijstvelden, omringd door weelderig groen en elke ochtend beginnen met yoga. You get the picture. Na Bali vliegen we naar één van onze favoriete steden in Zuidoost Azië: Bangkok. Hoewel we daar al vaker zijn geweest, vinden we het nog steeds een heerlijke stad. Het idee is om daar een dag of 4 te blijven hangen. Tempels bekijken, door Chinatown slenteren, hiken in de buurt ennnnn flink shoppen voor de bestemming die hierna gaat komen Knipogen.

Deel 3 wereldreis Iran

Want….We gaan naar Iran! Say what?! JAAAAAAAA, we gaan naar Iran! Een bestemming die echt al jaren op ons wensenlijstje staat, maar waar het om de een of andere reden nooit van is gekomen. Ik ben gek op Arabische bestemmingen! Het is niet bepaald de beste tijd van het jaar om Iran te bezoeken, want snoeiheet, maar hey, who cares? Vanuit Bangkok vliegen we eerst voor 3 dagen naar Abu Dhabi, waarna we over land naar Dubai reizen en vanaf daar het vliegtuig naar Teheran pakken. We zullen 2.5 week door dit oeroude Perzische rijk gaan reizen. Daarna vliegen we terug naar Dubai om nog even een paar dagen te relaxen vóór we in het vliegtuig naar Nederland stappen.

Wat een reis hè? Ik heb er toch zo superveel zin in! Voor mijn gevoel maken we nu echt met recht een wereldreis; van de Zuid Amerikaanse gaucho’s naar de Caribische losse heupen, de picture perfect stranden van de South Pacific, de Aziatische tempels en de warme gastvrijheid van het Midden-Oosten. Te gek toch?! Ik ben superbenieuwd wat jij van deel 3 van onze wereldreis vindt? Of misschien heb je nog gave tips? 

#wereldreis #RTW #reisroute

11 reacties

 • Fardou | fartravel.nl

  18 april 2016 om 05:44

  Heel erg gaaf! Wat een prachtige plaatsen gaan jullie nog bezoeken. En bijzondere ook!!! Genieten!!!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Fardou | fartravel.nl

   18 april 2016 om 06:11

   Thanks Fardou, lief. Gaan we doen!

   Beantwoorden

 • Ellen

  18 april 2016 om 05:57

  Klinkt allemaal fantastisch, veel plezier verder! En Gerben, gefeliciteerd met je nieuwe baan!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Ellen

   18 april 2016 om 06:12

   Dank :-). Ook namens Gerben! We gaan er nog even goed van genieten inderdaad!

   Beantwoorden

  • gerben Ellen

   23 april 2016 om 07:20

   Bedankt Ellen :-) :-)

   Beantwoorden

 • Margreet Pruis

  18 april 2016 om 07:03

  Gefeliciteerd Gerben met je nieuwe baan ! Dat gebeurt bijna niet meer dat je een baan aangeboden krijgt, kan me dan ook voorstellen dat je die aanneemt. Gelukkig kunnen jullie nog een aantal maanden reizen en wow wat mooi naar al die eilanden ! Een van de hoogtepunten lijkt mij de Salomon eilanden ! Komen daar wel toeristen ?

  Beantwoorden

  • Reismeisje Margreet Pruis

   18 april 2016 om 20:06

   Thanks, ook namens Gerben! Leuk he? En inderdaad bijzonder ook. Salomon komen wel toeristen hoor, maar inderdaad niet erg veel. Ben heel benieuwd!

   Beantwoorden

  • gerben Margreet Pruis

   23 april 2016 om 07:21

   Hoi Margreet! Dankjewel, ja echt te gek dat ik dit zo in mijn schoot geworpen krijg! Kon het idd niet laten liggen, we mogen onze handen dichtknijpen denk ik!

   Beantwoorden

 • Jeroen

  18 april 2016 om 07:39

  Gefeliciteerd met de nieuwe baan Gerben!
  En wat een gave route maken jullie er van. Lekker go with the flow en pakken wat er op je pad komt. Natuurlijk blijf ik jullie volgen en genieten van de verhalen. Geniet er nog even lekker van op die stipjes midden in de grote oceaan!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   18 april 2016 om 20:06

   :-) Gaan we doen!!

   Beantwoorden

  • gerben Jeroen

   23 april 2016 om 07:23

   :-) :-) :-) Gaan we doen Jeroen! En bedankt voor de felicitaties!

   Beantwoorden

 • Elizabethontheroad

  18 april 2016 om 07:47

  Ik ben wel jaloers op de reus in de pacific! Wat een mooie landen! Zeker Vanuatu lijkt me mooi! Ik kijk al uit naar de foto's.

  Ik ben al ib Iran geweest. Prachtig land met geweldig lieve mensen. Toevallig heb ik deel 1 can mijn blog geplaatst. Wie weet hebben jullie wat aan de tips! www.elizabethontheroad.com

  Geniet van jullie reis en gefeliciteerd met de baan!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Elizabethontheroad

   18 april 2016 om 20:07

   Dank Elizabeth, ik ga zeker even op je blog kijken!

   Beantwoorden

 • Tikva

  18 april 2016 om 07:56

  Gefeliciteerd met de nieuwe baan! Hele gave plannen hoor, fijn heb ik nog lekker wat te lezen.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Tikva

   18 april 2016 om 20:08

   ;-) Haha. Ja, er komen nog genoeg bestemmingen aan he?!

   Beantwoorden

 • Jeroen

  18 april 2016 om 11:07

  Allereerst Gerben van harte met de nieuwe baan! Wat een manier om een nieuwe baan te 'vinden'!

  Grappig dat Gerbens favoriete bestemming Vanuatu is. Toevallig gisteravond een 'oude' aflevering van Floortje Naar Het Einde Van De Wereld gekeken die ging over ....... Vanuatu. En dan specifiek over Epi Island. Erg mooi daar zeg. Tanna zal vast ook erg interessant zijn.

  Veel plezier tijdens jullie deel 3 van jullie wereldreis!! Ziet er bijzonder uit.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   18 april 2016 om 20:09

   Ow echt Jeroen? Gaan we meteen even terug kijken! Dank voor de tip!!

   Beantwoorden

 • Jessica

  18 april 2016 om 14:08

  Gefeliciteerd met de nieuwe baan Gerben! En jullie hebben nog een prachtige reis voor de boeg, blijf lekker genieten en mooie verhalen en foto's met ons delen! Ik heb niet echt tips voor jullie, maar Karlijn (van Karlijn Travels) heeft een tijdje door Iran gereisd dus bij haar kun je veel info over het land vinden :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jessica

   18 april 2016 om 20:10

   Dank lieve Jessica! Gaan we doen. Ja, ik heb al even geneusd op het blog van Karlijn inderdaad!

   Beantwoorden

 • eenelfje

  18 april 2016 om 18:28

  Een tip voor Aitutaki. Aitutaki is echt adembenemend mooi en het zou jammer zijn om dit niet te zien als je op de Cook Islands bent. Omdat 2 retourtickets dus te duur zijn de volgende tip. Boek een dagtocht vanaf Rarotonga naar Aitutaki. Dit is vlucht + boottocht over de lagune naar de motus. 1 dag is meer dan genoeg om Aitutaki te zien. Nog een tip: ga op Rarotonga je scooterrijbewijs halen! Dat is 1 vd meest lachwekkende dingen die je mee zal maken! Ow en op Samoa zeker een auto huren een 4wd en ook de ferry naar Savaii nemen. Tip voor Samoa...als je op pad gaat...alles, elke waterval, elk strand erc is op privegrond dus altijd eerst bij het dichtsbijzijnde huis om toestemming vragen!

  Beantwoorden

  • Reismeisje eenelfje

   18 april 2016 om 20:13

   Wauw! Thanks voor je tips zeg. Superfijn!! Ik ga er even in duiken.

   Beantwoorden

 • Susan

  19 april 2016 om 10:02

  Wow! Gave plannen, wat een verandering zo ineens ook (: Van harte met de job in ieder geval! Ik woon momenteel in Auckland, Zal binnenkort wel even een lijstje met tips maken - hoe lang hebben jullie hier in de planning?

  Beantwoorden

 • Sander

  21 april 2016 om 21:36

  Gerben, gefeliciteerd! En met jullie reisplannen is jullie trip officieel gepromoveerd van wereldreis naar een reis ROND de wereld. Er zijn maar weinig mensen die ik ken die de Pacific ook zo mooi mee pakken! Ik blijf het zeggen, ik benijd jullie (of ben ik strontjaloers.... ik denk toch dat laatste ;-) )

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.