Deel 2 van de wereldreis: wat na Zuid-Amerika?

Reismeisje 19 januari 2016

Wereldreis deel 21

We zitten natuurlijk nog volop in deel 1 van onze wereldreis. In Zuid-Amerika. En daar probeer ik ook zo veel mogelijk van te genieten, maar eerlijk is eerlijk; deel 2 van de reis begint al te lonken Knipogen. Al was het maar omdat dat een deel is wat behoorlijk wat voorbereiding en uitzoekwerk vraagt. De afgelopen weken zijn we dan ook langzamerhand begonnen met de eerste voorbereidingen. Bepaalde websites in de gaten houden, andere blogs er op na lezen en onze route bepalen. We zijn er nog niet helemaal uit wanneer we uit Zuid-Amerika gaan vertrekken, maar het duurt in elk geval niet heel lang meer.

Op naar de South Pacific! Zoals het er nu voor staat gaan we vanuit Bogota in Colombia de oversteek maken. Vóór die tijd staan sowieso de Galapagos eilanden, het verdere vasteland van Ecuador (waar we nu zijn) en Colombia nog op de planning. We overwegen ook nog Suriname, Guyana en Frans-Guyana te bezoeken, maar daar zijn we nog niet helemaal over uit. Vanaf Bogota zien we in elk geval betaalbare vluchten richting de South Pacific. Yessss! Frans Polynesië en Micronesië. Dat is de kant die we namelijk op gaan Lachen. Misschien zeggen namen als Fiji en Bora Bora meer. Azuurblauw water, een prachtig onderwaterleven en witte zandstrandjes met wuivende palmbomen. Dat dus. We zien op dit moment meerdere tickets (enkel) vanaf Bogota naar Papeete op Tahiti voor rond €800 per persoon. Met Qantas. Die prijzen kunnen serieus een stuk hoger liggen, dus we zijn hier al erg blij mee. Tahiti willen we in principe alleen als hub gaan gebruiken om de meer onontdekte eilandjes te gaan verkennen. Hier komt de route die we nu in ons hoofd hebben:

 Wereldreis deel 2

Het idee is om vanaf Tahiti eerst de boot naar Moorea te pakken. Moorea is een beetje een typische huwelijksreisbestemming. Echt wat je je bij de South Pacific voorstelt. Ik denk niet dat we daar een week zullen blijven, stelletje onruststokers die we zijn ;-), maar een paar dagen van een paradijselijk eiland genieten lijkt me heel fijn! Vanaf Moorea gaan we de oversteek maken naar Rarotonga; één van de zogeheten Cook eilanden. Rarotonga is vulkanisch en weelderig groen. Weer heel anders dus dan Tahiti en Moorea. Vanaf Rarotonga maken we een korte tussenstop in Auckland, Nieuw-Zeeland. Simpelweg omdat dat logistiek gezien het meest praktisch is. Daarna komt één van onze absolute highlights. Hopen we Tong uitsteken. Vanuatu. Een eilandengroep die tot Melanesië behoort. Ooit heb ik een reportage over Vanuatu in Columbus Magazine zien staan en sinds dien staat ’t op mijn bucketlist. Prachtige natuur, actieve vulkanen, idyllische strandjes, eindeloos mooi onderwaterleven en de Melanesische cultuur die heel eigen is. Vanuatu lijkt me echt te gek!! Tot slot zullen we vanuit Vanuatu naar Papoea Nieuw Guinea reizen. Gerbens droom Knipogen. Je kunt er fantastisch mooi duiken, het is er ongerept puur en je vindt er verschillende authentieke stammen.

Azië in.

Ik denk dat we al met zeker zo’n week of 6 verder zijn als we deze eilanden hebben bezocht. Misschien wel langer ook. Vanuit Papoea Nieuw Guinea is in elk geval het idee nu om naar Bali te reizen. Daar wil ik graag een week of twee bij een yoga retreat verblijven. Lijkt me heerlijk! Van daaruit reizen we via HongKong of Singapore door naar Japan. Nog zo’n bucketlist topper. Zoooooooo zin in! Het lijkt me gewoon een heel eigen, bijzonder en fascinerend land. Vanuit Japan zullen we een korte stop in China maken om onze papieren voor Noord-Korea in orde te krijgen. De laatste echt communistische staat ter wereld; dat moeten we gezien hebben! Geen idee hoe dat gaat zijn, maar fascinerend zal het zeker zijn. Vanuit Noord-Korea weten we niet exact hoe we verder kunnen reizen. Er zijn ongetwijfeld maar een paar opties. In elk geval is het doel dan om richting Bhutan te komen. Een duur mini landje, dat veel weg schijnt te hebben van Tibet. En juist daarom zijn we er zo benieuwd naar! Op naar Bhutan dus.

En daarmee komt deel 2 van onze wereldreis ten einde Knipogen. En dan komt er zelfs nog een deel 3, maar daarover pas veel later meer. Voor nu gaan we eerst nog even genieten van al het moois in Ecuador en Colombia. Ik ben benieuwd wat jullie van onze route vinden? Tips voor de South Pacific zijn welkom!

@Ecuador @Zuid-Amerika #wereldreis #reisroute #tahiti #moorea #rarotonga #cook islands #vanuatu #papoea nieuw guinea

18 reacties

 • Daphne | LiveTheLifeYouLove

  19 januari 2016 om 01:56

  Wauw! Gave plannen! Frans Polynesië is zo gaaf! Wij zijn ook op Moorea geweest! Echt gaaf! We sliepen in Moorea Pearl, in een over water bungalow. Een ramp voor je budget, maar zooooo ontzettend gaaf ;-) echt toffe plannen! Tikkeltje jaloers ;-) haha

  Beantwoorden

  • Reismeisje Daphne | LiveTheLifeYouLove

   19 januari 2016 om 13:13

   Thanks voor de tip! We zijn inderdaad van plan om op Moorea en misschien ook Bora Bora een luxer ding te kiezen. Dat hoort bij die ervaring toch?

 • Jessica

  19 januari 2016 om 03:12

  Geniet van Colombia (ik ben nu wel een klein beetje jaloers dat jij daar binnenkort bent)! Suriname is inderdaad geweldig, maar ik heb al eens gekeken hoe het was om van Colombia naar Suriname te vliegen en 1. het was duur en 2. je moest bijna altijd weer via Amerika vliegen waardoor je best lang onderweg bent. Wat me nog wel een keer gaaf lijkt om via de Amazone (bijvoorbeeld vanaf Leticia in het zuiden van Colombia) door de Amazone te reizen richting Manaus. Op weg naar Brits-Guyana zou ik dan Mount Roraima bezoeken (echt de moeite waard om te Googlen, jullie houden sowieso wel van uitdagende hikes toch;)? en dan door naar Brits-Guyana en Suriname. Maar het blijft vrij lastig. :p Als jullie nog wel naar Suriname willen en hulp nodig hebben (met info of contactpersonen), just let me know!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jessica

   19 januari 2016 om 13:16

   Ow, I know. We hebben inderdaad ook naar de optie gekeken om met de boom te gaan vanaf Leticia, maar dat kost nog best wat extra tijd. Je zou zeggen: die heb je nu toch?! ;-) Maar toch voelt dat voor nu iets too much of zo. Maar die Mount Roriama ziet er echt te gek uit zeg!! Dank voor de tip! We hebben nu een best ok vlucht gevonden vanaf Bogota naar Paramaribo en dan vervolgens naar Sao Paulo (vanaf daar zijn vluchten naar Frans Polynesië ook te doen qua prijs). Heel benieuwd wat het gaat worden!
   In elk geval heb ik al megazin in jouw favoriet, Colombia :-).

   • Wilco Schoonderbeek Reismeisje

    21 januari 2016 om 13:56

    Mag ik vragen wat een ticket ongeveer kost van Bogota naar Paramaribo? Ik moet op de 1 of andere manier van Colombia in Rio (of Sao Paulo) zien te komen rond om vanaf daar naar huis te vliegen rond april/mei!

 • Leonie

  19 januari 2016 om 03:37

  Gave plannen! Frans-Polynesië is zo mooi hè, ik vlieg er begin mei heen, zoveel zin in! Nog geen tips dus. ;) Gaan jullie ook nog naar Bora Bora of alleen Tahiti en Moorea? Overigens zit ik nu in Colombia en ga ik hierna door naar Ecuador dus misschien kom ik jullie nog wel tegen! Ben benieuwd naar de verhalen over de Galapagoseilanden en hoop er zelf ook nog te belanden, maar die kosten... Veel plezier nog!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Leonie

   19 januari 2016 om 13:17

   Ik denk ook wel naar Bora Bora. Als het budget het toe laat ;-). Hoe vind je Colombia tot nu toe? Kijk ik erg naar uit! Ecuador is tot nu toe in elk geval al heel leuk. Lekker groen, afwisselend landschap en lieve mensen.

   • Leonie Reismeisje

    21 januari 2016 om 03:23

    Colombia is tot nu toe heel leuk! Er is zoveel te zien en doen dat ik er met gemak 3 maanden ipv 3 weken zou kunnen blijven. :) Bergen, jungle, strand, woestijn, vette steden, prachtige koloniale stadjes, superlekker fruit, behulpzame mensen, etc.

 • Nadine

  19 januari 2016 om 04:25

  Japan! Mega interessant land. Het is zo anders dan alle andere landen, de cultuur zit zo in alles.
  1. Wij gingen er liftend doorheen, qua qua geldredenen. Met de trein gingen we een stukje buiten het centrum/de stad en stapten uit op een goede plek waar we konden staan. Omdat vrijwel niemand Engels spreekt schreven we onze bordjes in het Japans, dat natuurlijk wat spanning bracht: hadden we de tekens wel goed geschreven?
  De mensen zijn heel hartelijk, dus dat ging prima.
  2. Qua slapen (als je geen dorm bed wilt) zijn business hotels en love moels best goed voor een koppel. Het is een beetje raar, een beetje anders, maar daarom ook wel zo leuk. Soms googlede ik op slaapplekken in Japan en kwam ik alleen op Japanse sites uit. Daarme gingen we naar een informationdesk en de mensen daar konden ons dan verder helpen.
  3. Beppu!! Je zult het ongetwijweld al hebben gelezen en zo niet, dan tegenkomen. Beppu met zijn modderbaden. Het hele stadje ruikt naar zwavel. Wat dat betreft niet aantrekkelijk, maar met alle andere dingen wel! Die baden zijn een hele ervaring. Ik was erg verrast dat we geen toeristen tegenkwamen. Hoewel je achteraf enorm stinkt (verwijder je sieraden en bereid je voor op tig keer wassen van de kleding die zelfs na het douchen erg stinken), is het een fantastische, unieke ervaring!
  4. en naturlijk gewoon dé dingen als Tokyo en Hiroshima.
  Veel plezier!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Nadine

   19 januari 2016 om 13:18

   Wauw Nadine! Wat een rij met leuke tips zeg. Dank dank! Heb er nu al helemaal zin in. Japan lijkt me echt een heel bijzonder en eigen land. Tegen die tijd ga ik zeker eens even goed voor jouw tips zitten.

 • José@ENJOY!TheGoodLife

  19 januari 2016 om 08:21

  Aan tips kan ik je niet helpen op de plekken waar je bent en heen gaat maar het is heel leuk om je blog te lezen en je te volgen. Enig nadeel is.... mijn reislijstje groeit en groeit :) ENJOY!

  Beantwoorden

  • Reismeisje José@ENJOY!TheGoodLife

   19 januari 2016 om 13:19

   Leuk om te horen :-). Daar word ik blij van!

 • Daphne | food & flip flops

  19 januari 2016 om 08:52

  Oh my god! Mijn droomreis, Frans Polynesie! Toevallig gisteren de droomreizen op Travel by San gelezen? haha. Wat gaaf zeg, goed bezig en gelijk hebben jullie. Daarna wil ik graag alle tips. Vooral Vanuatu lijkt me enorm bijzonder. Geniet geniet geniet en kijk nu al uit naar jullie mooie foto's! Veel plezier met de voorbereidingen.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Daphne | food & flip flops

   19 januari 2016 om 13:20

   Thanks Daphne. Gaan we doen! En die tips gaan ook goed komen. We gaan proberen een paar eilanden te bezoeken on a budget, daar komen vast wel handige tips uit ;-).

 • Daphne | food & flip flops

  19 januari 2016 om 08:54

  Trouwens, de Galapagos zijn ook een aanrader en vooral om lekker 8 dagen op een bootje rond te varen, dan kom je op nog meer mooie plekken dan dat je gaat eilandhoppen. Je mag namelijk niet overal heen. Per boot kom je daar weer wel. Have fun. Heb je al iets geboekt? Anders hierbij wat goede tips http://www.foodandflipflops.com/galapagos-eilanden-zuid-amerika/ fijne vooruitzichten.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Daphne | food & flip flops

   19 januari 2016 om 13:21

   Dank! Handig. Dat lijkt ons zeker superleuk om te doen ja. We gaan proberen een last minute te scoren vanaf de eilanden zelf. Benieuwd of het gaat lukken!

 • Suzan

  19 januari 2016 om 09:22

  Fantastisch! Heel benieuwd naar PNG, al heel lang mijn bucketlist #1 maar lijkt zo onbereikbaar. Ga ff spieken hoe jullie het doen!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Suzan

   19 januari 2016 om 13:23

   ;-) leuk, Suzan! Het is ook echt #1 bij Gerben, dus we gaan er tijdens deze reis zeker heen. Ik ben erg benieuwd en zal er zeker over gaan bloggen tegen die tijd!

 • Eva - eighty7

  19 januari 2016 om 09:55

  Wat een heerlijke plannen!! Moorea lijkt me een fantastisch eiland. Mooie maanden voor de boeg :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Eva - eighty7

   19 januari 2016 om 13:24

   Ja he. Ik moet eerlijk zeggen dat ik eerst een wat plat beeld had van die eilanden. Zon, zee, strand. Maar elk eiland is weer zo eigen; van vulkanen tot duiken tot hikes en inheemse cultuur. Ik heb er erg veel zin in!

 • Esmée

  19 januari 2016 om 10:04

  Onwijs gave plannen! En Suriname kan ik je echt aanraden. Fantastische binnenlanden, vriendelijke mensen en heerlijk eten. Ik ben er een half jaar geweest, dus als je tips wilt dan hoor ik het graag. Brits en Frans Guyana zijn twee mooie landen. Brits Guyana heeft een beetje dezelfde sfeer als Suriname, alleen nog niet zo toeristisch. Als je daar heen gaat, mag je de Kaieteur falls echt niet missen. Frans Guyana is een bijzonder land. Qua land ziet het er Zuid-Amerikaans uit, maar ze spreken daar voornamelijk Frans. Je proeft daar vooral de Zuid-Amerikaanse en Europese cultuur door elkaar. En uiteraard mag je daar de gevangenis van Papillon niet missen. Mooi stukje geschiedenis. Succes en veel plezier met jullie reis.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Esmée

   19 januari 2016 om 13:26

   Dank voor je tips Esmee. Er zijn niet veel mensen die daar geweest zijn! Leuk om je enthousiaste reactie te lezen!

 • Ilze

  19 januari 2016 om 10:11

  Frans Polynesie is super! Ik heb er eerder een blog over geschreven: http://www.cruiseschip.eu/favoriete-cruisebestemming-frans-polynesie/

  Beantwoorden

 • Jeroen

  19 januari 2016 om 10:38

  Geweldig plan! Die mega bounty eilandjes spreken mij dan weer wat minder aan (ik voel me ineens vreemd) maar PNG is echt wel een topper zeg!
  Blijf het volgen natuurlijk!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   19 januari 2016 om 13:28

   Ja he. Ik moet zeggen dat ik eerst ook niet zo'n heel divers beeld had van die eilandjes, maar het is echt heel erg divers en je vindt er veel authentieke, inheemse cultuur. Het verrast me echt! Misschien jou straks ook wel ;-).

 • Manon

  19 januari 2016 om 12:19

  Tip voor Rarotonga: Sunhaven. Klein complex met dacht ik iets van 4 appartementjes. Aan zee, met zwembad en paar jaar geleden goedkoopste en kwalitatief beste keus:). De eigenaresse was een vreemd mens, maar personeel superlief! Als je op Rarotonga bent; scooter- rijbewijs halen bij politiebureau en snorkelen; op slecht paar meter het water in waan je al in exotisch aquarium;)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Manon

   19 januari 2016 om 13:29

   Thanks Manon! Super, heel fijn. Gaan we zeker mee nemen!

 • Linda Visser

  19 januari 2016 om 13:20

  Dat ziet er fantastisch uit. Jammer dat je op weg naar Frans Polynesie Paaseiland niet aandoet. Paaseiland is echt de moeite waard om te bezoeken. Die beelden zijn fantastisch en de sfeer op het eiland geweldig: een mengeling tussen Zuid-Amerika en Frans Polynesie.
  Op Bora Bora heb ik met mijn kinderen (9 jaar) gezwommen tussen de haaien. Een ervaring om nooit meer te vergeten!
  Veel plezier nog in Zuid-Amerika

  Beantwoorden

  • Reismeisje Linda Visser

   19 januari 2016 om 13:31

   Ja, dat hadden we eigenlijk ook in de planning moet ik zeggen, maar ons schema is wat veranderd waardoor dit helaas net niet meer zo past. Andere keer! Leuk om je enthousiasme te lezen!

 • Yvonne ~ GoYvon

  19 januari 2016 om 13:39

  Wat een mooie plannen! Japan is heel gaaf, ik was er afgelopen zomer (mocht je nog tips willen, check dan even mijn blog :).
  Met wie ga je naar Noord-Korea toe? Je zult daarvoor waarschijnlijk een dubble entry voor China nodig hebben óf na terugkomst in China binnen 72 uur verder moeten naar een ander land. De meeste reizen vertrekken vanuit Beijing, dus als je zin en tijd hebt voor koffie ;) Of gewoon Beijing tips wilt, laat het me weten!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Yvonne ~ GoYvon

   19 januari 2016 om 14:51

   Lijkt me heel gezellig! Dat doen we heel graag :-). Want inderdaad, we zullen zeker een aantal dagen in Beijing zijn. Tegen die tijd zoek ik zeker even contact.

 • Marjon

  20 januari 2016 om 08:43

  Super tof om te lezen allemaal! Droom er alweer helemaal bij weg. Colombia staat bij mij al een tijd hoog op mijn verlanglijst, maar er is hier twijfel over de veiligheid. Ik ben benieuwd naar jullie ervaring. Minbuza is namelijk erg voorzichtig tot aan wegblijven, terwijl veel reizen er toch naar toe gaan. Veel plezier nog!

  Beantwoorden

 • Jamie

  20 januari 2016 om 11:42

  Japan is fantastisch om rond te reizen. Ik heb zelf gebruik gemaakt van de Japan rail pass. De rail pass is alleen te verkrijgen in het buitenland en niet in Japan zelf. Er zijn drie soorten verkrijgbaar: 7, 14 of 21 dagen. De prijzen voor de pass lijken hoog, maar dat valt echt mee als je veel met de trein reist. Je kan via de site hyperdia.com checken wat de prijzen zijn voor de trein. Ik heb voor de 21 dagen pass 420 euro betaald (in september 2015 was er nog een gunstige wisselkoers) en had anders ruim over de 1000 euro gezeten voor vervoerskosten.

  Qua verblijf kan ik ook de businesshotels aanraden, omdat de kleinere steden vaak geen hostels hebben. Een andere mogelijkheid is de ryokan. Dit is een traditioneel Japans gasthuis. De hostels in Japan zijn trouwens echt goed en beter dan ik in Australië en Nieuw-Zeeland heb gezien.

  Wat betreft de route moet je echt zelf kijken wat jullie leuk vinden. In Tokyo en Kyoto zou ik maar een paar dagen blijven. Het openbaar vervoer is uitstekend in de steden, dus alle hoogtepunten heb je zo gezien. Ik zou kiezen voor steden/dorpjes die niet zo bekend zijn bij de toeristen. Matsuyama staat bijvoorbeeld in Japan erg bekend om de oudste onsen (badhuis) van het land. Ik was echter de enige westerse toerist die ik daar heb gezien. Het is dan best grappig om zelf de attractie te zijn met mijn krullend bruin haar.

  Als je nog tips nog hebt, dan hoor ik het graag!

  Beantwoorden

 • Selina

  21 januari 2016 om 11:37

  Wauw, wat een gave plannen allemaal! Vanuatu was gisteren bij Floortje aan het eind van de wereld en ik ben nu helemaal om: ik moet daar ook heen haha. Nog heel veel plezier!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.