De route tijdens de wereldreis

Reismeisje 29 april 2015

Wereldreis kaart

Toen we besloten dat we graag langere tijd wilden gaan reizen, zijn er heel wat excelletjes met routes de revue gepasseerd ;-) . Hoewel we best veel hebben gereisd, is de wereld natuurlijk zó enorm groot. Er is zó veel moois te zien! We zijn uiteindelijk gaan werken vanaf een bucketlist met plekken die we graag een keer wilden zien. Of avonturen die we graag een keer mee wilden maken. Van daar uit zijn we gaan kijken wat ook een beetje een logische route zou zijn, welke bestemmingen minder makkelijk als vakantie te bezoeken zijn én wat bij voorkeur een zo afwisselend mogelijke reis op zou leveren. Toen waren we er eigenlijk wel snel uit: Zuid-Amerika, Micronesië en Centraal Azië it are :-) .


Beginnen in Zuid-Amerika.
De reis zal sowieso in Zuid-Amerika gaan beginnen. We hebben nog geen exacte vertrekdatum, maar ergens in oktober zou het beste zijn. Op die manier hebben we in de meeste landen het beste, of in elk geval niet het slechtste ;-), seizoen te pakken. Het idee is dat we op Sao Paulo of Buenos Aires vliegen en van daaruit de eerste 4 weken door Paraguay en Uruguay gaan reizen, om geleidelijk richting Patagonië af te zakken. In de loop van november begint daar namelijk het voorseizoen, dus om kosten te besparen en de massa’s toeristen vóór te zijn, is dat een fijne periode. Daar willen we zeker een aantal gave hikes en klimmetjes gaan doen. Lijkt me echt zo’n supermooie omgeving! We hopen er ook nog op een boot naar Antarctica, South Georgia en de Falkland eilanden te kunnen stappen, maar dat zal eventjes van de kosten af hangen. Daarna zullen we door Chili en via Peru, Ecuador en Colombia richting het Noorden van Zuid-Amerika reizen. We hopen dat tegen die tijd Venezuela weer veiliger is en reizen verder door Suriname, Frans-Guyana en een stukje Brazilië. Dan steken we de grens met Bolivia over en is het tijd om richting de Chileense kust te reizen voor de oversteek naar Paaseiland!


Van Paaseiland naar Micronesië en Azië.
Paaseiland is een bestemming waar ik al langere tijd heen wilde reizen. Het lijkt me gewoon zo’n aparte, mystieke plek. Vanaf Paaseiland hoppen we dan verder naar Micronesië. Chillen op bekendere eilanden als Fiji en Cook, maar ook inheemse culturen ontdekken op de minder bekende eilanden Tonga en Vanuatu. Gerben wil ook nog graag naar Papua Nieuw Guinea, maar ik weet niet of ik daar zo blij van word eerlijk gezegd :-? . Ik weet niet, het lijkt me wel erg ver van alles af. Maar goed, we zien wel. Na Micronesië reizen we verder richting Azië. Vanaf hier kan het verschillende kanten op gaan. Als ons budget het toe laat, gaan we waarschijnlijk via Indonesië in de richting van Japan, Noord-Korea en Bhutan. Stuk voor stuk bestemmingen waar we supergraag heen willen, maar die niet bepaald het goedkoopste zijn. Mocht dit geen optie zijn, zullen we waarschijnlijk door India omhoog reizen. Daarna willen we via Centraal Azië over land terug reizen, dus landen als Oezbekistan, Turkmenistan, Iran. Zeker een regio die me erg aanspreekt en waar het me superleuk lijkt om er door heen te reizen. En dan komen we Europa weer binnen via Turkije en zijn we een jaar verder 8-) .
Dat is het zo’n beetje!

Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden. Is het een route die jou aanspreekt? Misschien ben je al in een aantal landen geweest en heb je nog goede tips??

#reizen #backpacken #Zuid Amerika #route #Micronesie #bucketlist #wereldreis #centraal azie

31 reacties

 • Wendy

  29 april 2015 om 07:51

  Gave route!

  Toevallig kijk ik de laatste tijd redelijk wat reisseries aangezien ik ook op wereldreis ga. Ik ben nu bezig met het kijken van 'Departures'. Gisteren nog een aflevering van Chili en de Paaseilanden gekeken. Zeker een aanrader voor jullie om even te kijken!

  Beantwoorden

  • Maartje Wendy

   29 april 2015 om 08:42

   Inderdaad gave route!

   Wendy hoe kijk jij 'Departures'? Heb je toevallig een handige link waarmee je het online kan kijken? Lijkt me een leuk programma!

  • Reismeisje Wendy

   29 april 2015 om 11:59

   Ah klinkt te gek! Waar kan ik dat zien?? Uitzending gemist?

 • Esther

  29 april 2015 om 08:19

  Super tof programma! Ik zou je wel aanraden om een klein beetje Spaans te gaan leren als je zo lang in Zuid-Amerika zit, of een woordenboekje mee te nemen oid. Naar mijn ervaring spreken mensen daar echt heel erg slecht Engels. Gelukkig zijn ze wel heel vriendelijk en behulpzaam, dus met gebrekkig Spaans kom je al heel ver.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Esther

   29 april 2015 om 11:59

   Dank voor de tip. In Midden-Amerika hebben we dat inderdaad ook al ervaren. We kunnen ons redden, maar het is wel leuk als je wat beter met mensen kunt praten over dingen ja.

 • Michel

  29 april 2015 om 08:30

  Zie dat jullie ook enkele landen in Centraal Azië aandoen: Kazachstan, Oezbekistan en Kirgizië (ook Turkmenistan?)? (kaartje is net te klein om het precies te zien) Landen die velen onterecht overslaan, dus gaaf dat jullie deze meenemen in de wereldreis. Vond deze landen echt heel bijzonder. Zelden kom je zo weinig toeristen tegen en willen velen met je praten of met je op de foto. Vertaalapp Russisch wil nog wel eens handig zijn in deze landen hahaha.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Michel

   29 april 2015 om 11:58

   Leuk om te horen Michel. Er zijn inderdaad niet veel mensen geweest. Niet die ik ken althans ;-). Lijken me erg bijzondere bestemmingen, met prachtige landschappen en een heel eigen cultuur en geschiedenis. Ik kom vast nog bij je tegen die tijd voor leuke tips!

 • Sieds | Sieds My Travels

  29 april 2015 om 08:55

  Supergave route! En november is idd heel geschikt om Patagonië te bezoeken, heb ik zelf ook gedaan. Afhankelijk of jullie ook naar Puerto Madryn gaan kun je vanuit daar naar Pensinsula Valdés om walvissen spotten en bij Punta Tomba genieten van de kwart miljoen Magelhaen-pinguïns die daar rondhuppelen. Met een beetje geluk zijn in november dan ook de eerste jonkies uit hun ei gekropen, superleuk! Vlakbij Puerto Madryn ligt Trelew waar je het vliegtuig kunt nemen naar Ushuaia.

  Beantwoorden

 • Kirsten | Travelaar.nl

  29 april 2015 om 09:06

  Wat een gave route! Super spannend allemaal! Heel veel plezier met de voorbereidingen :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Kirsten | Travelaar.nl

   29 april 2015 om 11:56

   Dankje Kirsten!

 • Andrea

  29 april 2015 om 09:12

  Ik kom uit Venezuela en eerlijk gezegd raad ik het af. De situatie is verschrikkelijk en het is echt niet veilig. En Brazilië, I love Brazil! Een super mooie land, heerlijke mensen, heel veel leven op straat. En als je je common sense gebruikt best veilig. Enige nadeel, dat het niet goedkoop is.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Andrea

   29 april 2015 om 11:55

   Thanks voor je eerlijke reactie Andrea. Nu is het er inderdaad niet veilig en zou ik er ook zeker niet door heen reizen. Ik hoop dat het tegen die tijd misschien wel mogelijk is, want het lijkt me verder een erg mooi land.

 • Jessica

  29 april 2015 om 09:16

  Wat een heerlijke reis hebben jullie voor de boeg! Het is inderdaad slim om nu alvast wat Spaans te leren voor Zuid-Amerika. Ik heb zelf een pocketboekje Spaans naast m'n bed liggen en probeer iedere avond even een of twee nieuwe woordjes/zinnetjes te leren. En toevallig heb ik vandaag een artikel geschreven over Suriname (http://cornersoftheworld.nl/5-redenen-waarom-suriname-op-je-bucketlist-moet-staan/), maar als je nog meer tips over het land (of over Indonesië) wilt, just let me know :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jessica

   29 april 2015 om 11:54

   Thanks Jessica. Ik kom er vast nog voor bij je terug! Suriname lijkt me ook heel mooi.

 • Serge Van Cauwenbergh

  29 april 2015 om 09:43

  Dat ziet er een erg boeiende route uit. Veel plezier!

  Over mijn bezoek aan het Paaseiland in 2001 heb ik vorig jaar op mijn blog een artikel geschreven met een terugblik en enkele algemene indrukken: http://www.fotografieblog.be/easter-island-paaseiland-chili/

  Beantwoorden

  • Reismeisje Serge Van Cauwenbergh

   29 april 2015 om 11:54

   Superleuk Serge! Dank. Ga ik zeker inspiratie op doen.

 • Jeroen

  29 april 2015 om 10:14

  Met zo'n route zou ik me ook wel een jaar (of langer) kunnen vermaken!
  Mooie dingen om te zien en mee te maken. En ik denk dat een jaar nog kort zal blijken te zijn.

  Beantwoorden

 • Stefanie

  29 april 2015 om 10:31

  Hoi Reismeisje,

  Ik vroeg me af waarom jullie Australië en Nieuw-Zeeland overslaan? Hebben jullie daar expres voor gekozen of kwam het gewoon zo uit?

  Al van jongs af aan is Australie mijn favoriet. Mijn vriend en ik zijn al een langs de oostkust gegaan maar we kunnen niet wachten tot we genoeg geld gespaard hebben voor de westkust.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Stefanie

   29 april 2015 om 11:54

   Gerben heeft daar al eens vrij uitgebreid door heen gereisd en mij spreekt het ietsje minder aan moet ik zeggen. Het lijkt me wel heel relaxed en fantastische landschappen hebbend, maar ik wil de tijd liever besteden in Centraal Azie.

 • Debby

  29 april 2015 om 10:59

  Oh zo gaaf dit! Papoea Nieuw Guinea lijkt me juist supertof! :D aaaaa ik word er zo blij van hihi!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Debby

   29 april 2015 om 11:52

   Thanks voor je lieve reactie ;-). Misschien moet ik ook niet zo'n chicken zijn inderdaad en gewoon achter Gerben aan hobbelen...

 • Nicole

  29 april 2015 om 11:23

  Wat een gave route! Ik ga vanaf juli samen met mijn vriend op wereldreis voor zes maanden. Trans Mongolië Express, Japan, Singapore, Indonesië, Nieuw-Zeeland en Paaseiland, Chili, Argentinië, Bolivia en Peru. We hebben ook even zitten kijken om te 'eiland hoppen' tussen Zuid-Amerika en Nieuw-Zeeland/Papoea Nieuw Guinea. Van dat plan zijn we weer afgehaakt omdat we geen geschikte en betaalbare vluchten konden vinden. Is dat jullie al wel gelukt? Ik ben benieuwd!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Nicole

   29 april 2015 om 11:52

   Nou, dat is inderdaad wel een uitdaging...We zijn er nog niet heel erg ingedoken, maar de prijzen die ik heb gezien gingen flink de lucht in. Er zijn wel opties om tickets te boeken waarbij je bijvoorbeeld 5 eilanden kunt hoppen, maar ik weet er verder ook nog niet veel van moet ik zeggen. Mooooooooie route hebben jullie ook! Misschien komen we elkaar nog wel tegen ;-).

 • Jakobien

  29 april 2015 om 12:14

  Wat een supergave landen! Papua Nieuw Guinea, daar ging een van mijn schoolmeesters vroeger vaker heen en dan liet hij dia's zien van allerlei natuurfenomenen en inheemse stammen, mateloos interessant!

  Ook gaaf dat jullie naar Centraal Azië gaan, ben erg benieuwd naar die ervaringen.

  Mocht je nog tips willen voor Argentinië, Uruguay en Paraguay, just shoot! In deze laatste twee landen is veel minder te beleven dan in Argentinië, maar rondreizen door Paraguay is een ervaring op zich (ik heb bijv. 36u met een cargoboot meegevaren, mennonieten ontmoet, superlieve locals ontmoet) .

  Een boot nemen vanuit Argentinië naar de Falklands kan je vergeten zo lang deze eilanden nog Brits grondgebied zijn. Vanuit Chili kan het misschien wel.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jakobien

   30 april 2015 om 06:59

   Goed te horen. Dank!

 • Robert | Traveljunks

  29 april 2015 om 12:23

  De route ziet er goed uit. Nog een plek vrij in de backpack? ;-) Wie weet komen we ons tegen in Patagonie, want wij zijn er begin november. Paaseiland is bij ons nog een twijfelgeval, want we hebben maar dikke drie weken in Chili. Dilemma's.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Robert | Traveljunks

   30 april 2015 om 06:59

   Ah, dat zou leuk zijn zeg! Wie weet!

 • Margreet

  29 april 2015 om 13:59

  WAUH !!! mag ik mee hihi

  Beantwoorden

  • Reismeisje Margreet

   30 april 2015 om 06:58

   ;-)

 • Nathalie

  29 april 2015 om 15:17

  Yah! Uruguay staat op het lijstje :) Mocht je nog tips willen stuur dan een mailtje! Verder een hele mooie route! Enjoy!!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Nathalie

   30 april 2015 om 06:58

   Dan kom ik nog wel bij je terug!

 • Jeroen Smit

  29 april 2015 om 15:50

  voor patagonie:wellicht is het dentes circuit nog een optie als hike. ligt aan de overkant vd beagle channel in chili. zware route maar lijkt me erg mooi. alles meenemen zelf, geen hutten. anders de hele ronde in torres del paine ipv het w-circuit! veel plezier!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen Smit

   30 april 2015 om 06:58

   Thanks!!!

 • Anne Beks

  29 april 2015 om 16:01

  Ik weet nog wel een goede Portugese tolk hint hint:)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Anne Beks

   30 april 2015 om 06:58

   Whahaha! Aangenomen :-).

 • Sandra

  29 april 2015 om 17:04

  Jullie route ziet er gaaf uit. Nog maar een half jaar, dat gaat al opschieten zeg! Ik heb verder geen tips. Ben wel benieuwd hoe jullie Paaseiland gaan ervaren, ik hoor best wel vaak dat het tegenvalt, omdat mensen er juist zoveel van verwachten, daarom ben ik hier extra benieuwd naar!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sandra

   30 april 2015 om 06:58

   Ik ook!!

 • eva

  29 april 2015 om 21:12

  Wat een gave route! Centraal Azië en Bhutan staan heel hoog op mijn lijstje. Op plekken in zuid Amerika waar ik ben geweest vond ik de hoogvlakte in Bolivia meest indrukwekkend (wegens kosten nog niet in patagonie geweest) regel trip niet vanuit uyuni (ofzo) maar vanuit tupiza waar betere trips te regelen zijn en veel minder drukte neem in dat gebied tijd en probeer klim op vulkaan aan zoutmeer te regelen. Ook noord Chili super indrukwekkend. Nog tip leuk programma die jullie misschien wel kennen maar zo niet: By any means (wel al wat ouder maar heel leuk)

  Beantwoorden

  • Reismeisje eva

   30 april 2015 om 06:57

   Thanks voor de tip Eva. Ik kende het nog niet, leuk!

 • Marianne

  29 april 2015 om 22:55

  De route ziet er echt geweldig uit! Wat ben ik jaloers dat jullie de stap zetten en deze reis echt gaan maken. Het spreken van de Spaanse taal is zeker handig als je in Zuid-Amerika bent, maar met een beperkte kennis hiervan kom je ook al een heel eind. Een handige en vooral ook leuke app om het Spaans wat beter te leren is Duolingo. bovendien is de app ook nog eens gratis :) Succes met alle voorbereidingen! Ik blijf ondertussen genieten van je leuke blogs.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Marianne

   30 april 2015 om 06:57

   Dank Marianne, leuk om te horen zeg :-).

 • Sander

  30 april 2015 om 07:35

  "en reizen verder door Suriname, Frans-Guyana en een stukje Brazilië. Dan steken we de grens met Bolivia "

  Wow, das een beste omleiding, sterker nog, een half werelddeel! Dan moet je dwars door de amazone! Is dat ook de bedoeling? Een trek dwars door de amazone?? Heel erg vet!

  Wat me het meeste aanspreekt? Das eigenlijk een rare vraag ;-) De dingen die me het meeste aanspreekt/sprak ben ik mee begonnen en zijn dus al bezocht, dus komen er weer nieuwe op de bucketlist. Colombia, Frans Polinesië en ja ook voor mij Papua Nieuw Guinea. :-D

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sander

   30 april 2015 om 17:34

   Yep, is de bedoeling inderdaad. Gaaf he ;-).

   • Sander Reismeisje

    01 mei 2015 om 06:38

    Dat is inderdaad wel heel erg gaaf! Ben ik benieuwd hoe jullie dat gaan doen! Of van stad naar stad en dan terplekke excuries met gidsen of hier en daar treks van plaats naar plaats...

 • Kimber - Reisgenie

  01 mei 2015 om 11:07

  Deze post had ik even gemist! Super gaaf om jullie route te zien. Ben vooral benieuwd naar Patagonië, de Paaseilanden en Centraal-Azië. Geweldig mooi vooruitzicht, Wendy!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Kimber - Reisgenie

   01 mei 2015 om 13:59

   Thanks Kimber!

 • Chantal

  01 mei 2015 om 18:58

  Ge-wel-dig! Jaloers! Wat een fantastische plannen.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Chantal

   02 mei 2015 om 10:00

   ;-)Dankje!

 • Marcel W

  04 mei 2015 om 23:48

  Hallo,

  Gave route. Ik ben dit jaar in Nieuw Zeeland geweest, dat is ook een heel mooi land. Je gaat er relatief dichtbij langs. Net als Australië. Heb je bewust gekozen om niet naar Nieuw Zeeland te gaan?

  Groeten
  Marcel.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Marcel W

   05 mei 2015 om 06:14

   Hey Marcel! Ja, eigenlijk wel ja. Gerben is er al eens uitgebreid doorheen gereisd en we denken dat we tegen die tijd wel eens wat krapper in de tijd kunnen zitten. Lastig voor te stellen met een jaar reizen ;-), maar als we dan keuzes moeten maken kiezen we eerst voor andere landen. Het lijkt me echter wel een heel mooi land inderdaad!

 • linda

  18 mei 2015 om 08:48

  Zo, dat wordt een mooie reis. Ben zelf net terug van een "korte" wereldreis vanuit Sydney - Nieuw Zeeland - Paaseiland - Chili - Argentinië en Brazilië. Paaseiland is geweldig. Probeer daar eens een rondleiding met één van de weinig overgebleven inheemse bevolking. Zo krijg je niet alleen te horen wat je ziet maar ook de verhalen erachter! Waarom de beelden er staan en wat ze zo mystiek maken. 3 dagen verbleven wij op Paaseiland en vonden het voldoende en hebben alles gezien wat we konden zien! Ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

  Beantwoorden

  • Reismeisje linda

   18 mei 2015 om 09:26

   Oe, klinkt helemaal te gek joh. En dank voor de leuke tip, daar hebben we zeker iets aan!

 • Okke

  29 juni 2015 om 14:38

  Mooie route!! Hoe heb je dat zo in die kaart gezet als ik vragen mag?

  Beantwoorden

 • Hette

  05 augustus 2015 om 23:12

  Hoi, leuke reis gaan jullie maken. Ik heb uitgebreide ervaring met Kazachstan en dan met name rondom Almaty. Als jullie nog tips willen, hoor ik het wel :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Hette

   06 augustus 2015 om 06:00

   Goed om te weten Hette! Tegen die tijd weet ik je te vinden ;-).

 • Roxanne

  09 september 2015 om 14:25

  Gaaf! Ik ga je volgen op Instagram, ook voor tips! Mijn vriend en ik gaan namelijk in oktober/november naar Argentinië en een stukje Brazilië, Buenos Aires/El Calafate/El Chalten/Puerto Madryn/Bariloche/Iguazu en dan door via Sao Paolo en een paar dagen strand in Brazilië (Ilha Grande of Paraty) naar Rio. Geniet ervan!

  Beantwoorden

 • Werner

  21 september 2015 om 15:56

  Ben 2 jaar geleden vier weken in Bolivia (zowel Hoogland als Laagland) geweest. Mocht je nog tips willen ontvangen, laat het maar weten.

  Beantwoorden

 • Werner

  21 september 2015 om 16:00

  Staat niet op je lijstje maar benoem hem toch. Ben 3 jaar geleden in Kirgizië geweest. Overige landen in Centraal Azië ken ik wel maar ben er niet geweest. Wel ben ik bijzonder enthousiast over Kirgizie. Afhankelijk van jullie interesse een bestemming om in overweging te nemen. Mocht je meer informatie willen, laat het even weten.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.