Wereldreis recap maand #3

Reismeisje 21 december 2015

We zijn weer een maand verder in onze wereldreis, dus het is weer tijd voor een korte terugblik! Wat vond ik fantastisch de afgelopen maand en wat viel een tikkeltje tegen. Ik neem je mee!

 Recap 1

Lachen Verblijf bij Finca Valentina in Salta, Argentinië. We kwamen toevallig in contact met de eigenaren van deze fantastisch mooie accommodatie in de buurt van Salta. En toen werden we er uitgenodigd om een nachtje te blijven slapen. Wauw. In één woord. Echt de allermooiste accommodatie waar we tot nu toe hebben geslapen.

Lachen Eten bij Sarkis in Buenos Aires. In de wijk Palermo in Buenos Aires zit een restaurantje waar ze echt het allerlekkerste eten met een Midden Oosters tintje serveren. My ow my. Om je vingers bij af te likken.

Recap 2

Lachen Hiken door de Colca Canyon in Peru. We zijn ondertussen een klein weekje in Peru en hebben er al een te gekke hike op zitten. Dwars door de Colca Canyon, een enorm diepe kloof waar we meerdere dagen hebben gewandeld. Het was pittig, maar zeg nou zelf; wat een uitzichten!

Recap 3

Lachen Alles in San Pedro de Atacama. Echt waar. San Pedro de Atacama in Chili vond ik de max. Wat een fantastisch relaxte plek in een bijna buitenaards mooie omgeving. We zijn er uiteindelijk een week blijven hangen. Dat zegt wel genoeg denk ik!

Lachen Eindelijk minder Westers reizen. Ik schreef al eerder dat we wel toe waren aan een tikkeltje minder Westers. In Peru hebben we dat nu gevonden hoor. Big time! Vrouwen in prachtige, gekleurde kleding, chicken bussen en een menukaart waar je geen touw aan vast kunt knopen. Love it!

 

Roepen Salta als stad. Van tevoren heb ik best wat positieve verhalen gehoord over Salta, in het Noorden van Argentinië. Maar eerlijk gezegd vonden we dat behoorlijk tegenvallen…Nu zijn we sowieso niet echt stadsmensen, maar naast een plaza met mooie kathedraal had Salta wat ons betreft niet veel te bieden…

Roepen Nachtbus in nachtbus uit. Voor we op wereldreis vertrokken, zeiden we: een nachtbus in Zuid-Amerika? No way. Ik denk dat we er ondertussen al wel 10 hebben gehad! Je ontkomt er gewoon niet aan hier. Op zich is het ook wel prima om ’s nachts te reizen, maar ik voel me er nog steeds verre van relaxt bij. Chauffeurs die te hard rijden op wegen die niet al te best zijn…Tja.

Dat waren de high- en lowlights van de afgelopen maand. Tegen de tijd dat dit artikel live staat, zijn we op weg naar Huancachina in Peru. Een klein duindorpje dat we graag gezien willen hebben. Daarna gaan we, op advies van jullie, door naar Lima waar we de kerst zullen gaan vieren J. Kom maar door met de fijne tips! We zijn vooral nog op zoek naar een goed restaurant!

#wereldreis #RTW #recap

6 reacties

 • Eva - eighty7.nl

  21 december 2015 om 00:29

  Ahh ik ben zo benieuwd naar je komende verhalen over Peru. Ik ga in oktober '16 en kan nu al niet wachten. En nachtbussen.. Tja dat lijkt me eerder gezegd ook niet erg relaxed daar, maar niet te lang over nadenken ;)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Eva - eighty7.nl

   21 december 2015 om 17:13

   Nee inderdaad. Ogen dicht en gaan :-)! Peru is tot nu toe erg leuk. Heel authentiek. Ik zal er binnenkort iets over schrijven!

 • Mandy

  21 december 2015 om 08:25

  De foto in San Pedro de Atacama, wat een plaatje!! Super mooi. Alweer 3 maanden onderweg, wat vliegt de tijd. Peru lijkt me ook echt geweldig. Kan niet wachten op de verhalen en foto's.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Mandy

   21 december 2015 om 17:15

   Ja he. Vind ik ook hoor. De tijd gaat echt zo snel! Peru volgt snel :-).

 • Sarah

  21 december 2015 om 10:00

  Hallo Reismeisje,
  Wat een prachtige verhalen!
  Het gaat bij ons nu ook steeds meer leven. Mijn vriend en ik vertrekken 2 februari naar Zuid Amerika, startend in Chili. Ons idee is Chili-Bolivia-Peru(o.a. 1 maand vrijwillegerswerk bij Esperanza Verde, was laatst op tv bij Floortje naar het einde van de wereld), Equador-Galapagos-Brazilie(panatal en bonito) en waarschijnlijk eindigen in Suriname. We gaan voor de 6 maanden !

  Ik lees je stukje over nachtbussen en vraag mij af of je je verder veilig voelt , ik heb veel verhalen gehoord over overvallen in nachtbussen.
  Verder vroeg ik mij af of je gemakkelijk geld op kan nemen in Zuid Amerika. Naast de gewone pinpas hebben we uiteraard ook een creditcard bij ons.

  We zijn nu ons lijstje voor in de backpack aan het afwerken en ik vroeg mij af of jij nog tips hebt die afwijken van de standaard inhoud.

  Oh en ik vroeg mij ook af hoe het zit met internet. We willen namelijk af en toe een reisverslag schrijven op onze website en foto's uploaden. Is dat een beetje te doen?

  Alvast bedankt voor jouw antwoorden!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sarah

   21 december 2015 om 17:20

   Hey Sarah! Mooie reis heb je voor de boeg :-). Ik heb die aflevering gezien inderdaad, mooi dat jullie daar heen gaan. Ik voel me eigenlijk overal wel veilig, inclusief in nachtbussen. Wel boeken wij meestal de iets duurdere bussen, omdat die wat beter beveiligd zijn. En ik heb ook altijd een flightbag met slotje om m'n backpack, want tijdens een van de eerste ritjes hadden ze er al in zitten rommelen...
   Geld opnemen is op zich geen probleem. Soms wordt een pasje geweigerd, maar er is altijd wel een bank te vinden waar het wel lukt tot nu toe. Alleen Argentinie is een ander verhaal in verband met die blue dollar rate. Je moet proberen zo veel mogelijk USD Argentinie mee in te nemen en daar te wisselen i.p.v. te pinnen. Ons leverde dat een 50% betere koers op! In Argentinie kun je geen dollars pinnen, dus vandaar dat je het mee moet nemen het land in.
   Internet is supergoed tot nu toe! In Uruguay hebben ze het zelfs in de bussen ;-). Eigenlijk hebben we in elk hostel nog wifi gehad, dus dat is geen probleem.
   Veel plezier met de verdere voorbereiding!

 • Suzan

  21 december 2015 om 16:52

  Lima....dat vond ik de minst leuke stad. In cuzco vlakbij het centrale plein zit n hemels restaurant, hele kleine prijsjes en het is merg een sterrenrestaurant zo lekker!
  5 jaar na dato heb ik het er nog over

  Beantwoorden

  • Reismeisje Suzan

   21 december 2015 om 17:21

   Haha, dat klinkt goed :-)!! Sowieso vind ik het eten hier tot nu toe erg lekker. Smullen!

 • Sandra

  21 december 2015 om 21:31

  Ha leuke manier van terugblikken! Die nachtbussen kan ik mij wel voorstellen hoor, zou ook mijn ding niet zijn. Ik ga straks naar Ecuador en zie het ook niet zitten om de nachtbus te pakken (dus ga ik met het vliegtuig haha!) En... Is dat nu echt alweer maand drie die erop zit?

  Beantwoorden

 • Jessica

  22 december 2015 om 08:55

  Hi,
  Lees met plezier jullie verhalen. Super reis en het gaat zo snel.
  Groetjes,

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.