December cadeautips voor reisfanaten

Reismeisje 27 november 2019

Cadeautips reizigers

Daar staan we dan. Aan de vooravond van december. De laatste maand van dit jaar. Hoe cliché ook, maar wat ís dit jaar razendsnel gegaan! Niet te geloven. Ik weet nog zo dat we op 1 januari van dit jaar proostten op Texel. Op een geweldig mooi 2019. En dat is het geworden. Met de nodige moeilijke momenten. Dat zeker ook. Over de lijn ben ik vooral dankbaar. Dankbaar voor dit jaar waarin ik volledig voor het fulltime ondernemerschap heb gekozen, meer dan ooit ben gaan leven vanuit mijn hart en allerlei nieuwe dingen heb geleerd en ervaren. Geweldig.

En dan nu deze maand. December. Een feestmaand. Sinterklaas en Kerst. Kaarslicht, tafels vol lekker eten en een kerstboom waar glinsterende pakjes onder liggen. Dat is wat er meteen bij me op komt. Zelf houd ik er vooral van om elkaar waardevolle cadeautjes te geven. Iets waar je écht blij mee bent. Of wat je écht goed kunt gebruiken. Liever één zo’n pakje dan 10 frutsel cadeautjes. Hoe lief het ook bedoeld is. Met die december maand nu vóór ons, leek het me leuk om een artikel te schrijven met een aantal mooie cadeautips. Speciaal voor reisfanaten. Mensen die geen genoeg krijgen van reizen. Jij dus Knipogen. Hier komt mijn ultieme lijst met cadeautips!

#1 Before They Pass Away van Jimmy Nelson

Ooit van dit bijzondere boek gehoord? Er is een tijd geweest dat het in de media aanwezig was. Ik ben zelf in aanraking gekomen met fotograaf Jimmy Nelson vanwege een museum waar ik was. Daar exposeerde Jimmy en gaf hij een lezing over de maak van zijn boek Before They Pass Away. Het raakte me meteen. Het raakte aan al die prachtige, inheemse culturen die ik zelf heb ervaren. Papoea Nieuw Guinea, Peru, Polynesië. Het zijn maar een aantal voorbeelden van gebieden waar de locals nog leven zoals ze dat vaak al eeuwenlang doen. En die gebieden worden steeds kleiner. In aantal én grootte. Een trieste realiteit helaas. Dit is precíes de reden dat Jimmy Nelson besloot om dit boek te maken! Om volkeren en stammen vast te leggen in hun originele manier van leven. Voor het te laat is en volgende generaties het nooit meer zullen weten. Hij verzamelde al zijn prachtige foto’s en verhalen in zijn boek Before They Pass Away. Een absolute aanrader voor elke reisfan!

Bekijk Before They Pass Away hier vanaf €46.99

Klamboe tropen

#2 Een reisklamboe voor in de tropen

Toegegeven, dit klinkt misschien niet als het meest sexy cadeau Knipogen. Het is ook vooral handig en praktisch. En daarmee wat mij betreft júist ook een geschikt cadeau. Je hebt er als reisfanaat tenminste echt iets aan: een reisklamboe voor twee personen. Ik heb ‘m zelf op vrijwel al mijn reizen bij me; het neemt weinig ruimte in, het net is goed geïmpregneerd, makkelijk op te hangen en dus geschikt voor twee personen. Ideaal. En het prijsje is ook nog eens leuk. Je zult er jaren plezier van hebben.

Bekijk de Highlander reisklamboe vanaf €39.95 hier

Storytel

#3 Een abonnement op Storytel

Als je veel reist en/of onderweg bent, is het heerlijk om luisterboeken te beluisteren. Ik doe ’t zelf ook regelmatig. En tijdens lange busritten in verre landen voorkomt het dat je misselijk wordt van het lezen… Via Storytel kun je diverse abonnementen afsluiten, waarmee je toegang hebt tot tienduizenden luisterboeken. Waar je ter wereld ook bent. Het ligt een beetje aan wat je precies wilt, maar een ‘standaard’ abonnement begint al vanaf €11.99 per maand. Superleuk om (een deel van) zo’n abonnement cadeau te geven toch?

Bekijk Storytel hier

#4 Wereldwijde reisstekker

Nog zo’n superhandig item om als reisfan in je assortiment te hebben: een wereldwijde reisstekker. Iets waar je niet snel aan denkt als je op reis gaat. Ik tijdens mijn eerste reis naar India jaren geleden in elk geval niet Knipogen. Stond ik daar. In mijn hostel met mijn Europese snoertje om op te laden. Vergeet het maar. Zo hebben veel continenten en regio’s hun eigen stopcontacten. Één keer investeren in een complete, stevige reisstekker en je bent voor al je reizen klaar. Ik kan je de reisstekker van Skross aanbevelen.

Bekijk de Skross reisstekker hier vanaf €29.99

Lonely Planet

#5 Lonely Planet’s ultieme reisplanner

Ik ben een groot fan van Lonely Planet. Er gaat geen reis voorbij dat ik niet een gids van hen bij me heb. Ze bevatten zo veel waardevolle informatie! Lonely Planet doet echter meer dan alleen praktische reisgidsen uit brengen. Ze hebben allerlei inspirerende reisboeken in hun assortiment, waarvan ik de ultieme reisplanner één van de leukste boeken vind. Simpelweg omdat het andere ingangen biedt om een volgende reisbestemming te bieden. Op basis van seizoen, activiteit, dingen die je wilt leren en ga zo maar door. Een superleuk cadeautje voor iemand die van reizen houdt!

Bekijk hier Lonely Planet's ultieme reisplanner vanaf €25.99

#6 Powerbank

Wát een uitvinding vind ik dit! Zeker als je veel reist en/of onderweg bent. Een powerbank. In het vliegtuig of tijdens een lange busrit snel je telefoon of andere device opladen. Ideaal. Ik ben totaal geen voorstander van overal en altijd met je telefoon rond lopen. Ik laat ‘m liever thuis of in en hostel achter. Tegelijkertijd is de realiteit vandaag de dag dat je telefoon je overal op weg kan helpen. Routes, Lonely Planet, restaurantjes. Een powerbank bij je hebben is dan gewoon heel handig. Een superleuk cadeautje voor onder de kerstboom! De powerbank van Azure heeft twee toegangspoorten om gelijktijdig iets op te laden en je kunt er 3 á 4 keer je telefoon compleet mee opladen.

Bekijk de Azul powerbank hier vanaf €34.99

Dag rugzak

#7 Dag rugzak

Dit kan een wat duurder cadeau zijn. Het ligt een beetje aan wat je wilt en zoekt. Feit is wél dat een reisfanaat hier blij mee zal zijn! Of je nu met een backpack reist of niet, bijna elke (avontuurlijke) reiziger heeft een kleinere dag rugzak bij zich. Om overdag mee rond te lopen of kleine wandelingen te maken. Ik heb zelf een dag rugzak van The North Face, maar ik heb er ook jaren eentje gehad van Osprey. Dag rugzakken zijn er in elk geval in voor elk wat wils.

Bekijk hier dag rugzakken vanaf €39

Zo. Dat zijn een zevental cadeautips die ik heb voor reisfanaten. Mocht je nog iets zoeken voor iemand die graag reist, ben ik vrij zeker dat je met één van deze cadeaus hoge ogen scoort Lachen. Vertel, wat staat op jouw wensenlijstje voor Sint of Kerst?

ReizenReizen

#reizen #backpacken #kerst

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.