De mooiste dieren van Costa Rica

Costa Rica staat niet voor niets bekend als het land van de dieren. Voor zo’n relatief klein land vind je er een enorme veelzijdigheid aan zoogdieren, reptielen en met name ook vogels. Wel 800 van de meest mooie, uiteenlopende, kleurrijke soorten! Het is soms wel een kunst deze prachtige beestjes mooi op de foto te krijgen, maar hier een overzichtje van mijn 5 favoriete dieren uit Costa Rica.

 Luiaard

Luiaard. Met stip mijn favoriete dier ;-)! Wat een leuke, grappige beesten zijn dat zeg. Je hebt twee soorten die er ook echt verschillend uit zien: de variant met twee of drie vingers. Geen grapje. Luiaards heten niet voor niets zo; ze slapen zo’n 15 uur per dag en bewegen superlangzaam. Ze komen alleen een boom uit om hun behoeften te doen, maximaal een paar keer per week.

 Toekan

Toekan. Wat zijn dit een prachtige, kleurrijke vogels zeg. Ze leven monogaam in paartjes van twee en zijn nogal gestructureerd ;-). Altijd op dezelfde tak, hetzelfde riedeltje zingend op hetzelfde tijdstip. En wist je dat ze in een dalend-stijgend ritme door de lucht zweven? Komt omdat hun snavel zo zwaar is.

 Leguaan

Leguaan. Bij een leguaan kun je je eenvoudig voorstellen dat deze beestjes er in een prehistorisch tijdperk exact zo uit zagen. In Costa Rica vind je ze over al, zonnebadend in een hoge boom. De mannetjes veranderen van kleur als ze de vrouwtjes willen verleiden, net als de rakker op deze foto!

 Leaf cutting mier

Leaf cutting mier. Ik heb wel respect gekregen voor deze niet zo gewaardeerde onderkruipsels. Ze leven in enorme kolonies en beschermen de reusachtige koningin met hun eigen leven. En, waar ze hun naam aan danken: ze knippen letterlijk blaadjes van struiken en bomen, die wel 10x hun eigen gewicht kunnen zijn!

 Kapucijnaap

Kapucijnaapje. Deze brutale aapjes gaan slingerend hun leven door. Ze hebben een superlange, sterke staart die ze ver brengt. Ik vind apen sowieso leuke dieren, maar ’t kapucijnaapje is toch wel één van mijn favorieten.

Alle reacties

  • Debby - 14 augustus 2013, 09:26

    Oeee ik kan niet wachten tot ik ze mag bewonderen met eigen ogen :)

    • Reismeisje - 14 augustus 2013, 11:36

      :-)