Dobberen tussen Costa Rica & Nicaragua

De leukste een meest relaxte grensovergang die ik ooit heb meegemaakt was die tussen Costa Rica en Nicaragua. Bij ’t plaatsje Los Chiles kun je in een bootje stappen, dobber je een half uurtje over de chocoladebruine Rio Frio rivier, komen er voor de vorm 2 militairen een minuut je bootje op en hoppa: je bent in Nicaragua! Top! Kan ik echt aanbevelen. En als je dan toch voor deze grensovergang kiest; ga dan zeker ’s ochtends vroeg met een bootje de wetlands in. Er lopen tal van bootmannetjes rond die je voor een paar Colones 1,5 rond willen varen. Ga bij voorkeur bij zonsopkomst, omdat je dan de meeste kans hebt veel dieren te zien. Zoek je nog een leuk hotelletje in Los Chiles? Wij zaten in Wilson Tulipan; niets bijzonders, maar lekker dicht bij ’t water en de service is er heel prima. Vraag daar even naar de formaliteiten om de grens over te gaan. Je moet namelijk wel wat verschillende kantoortjes in, stempels halen en daar op z’n Midden-Amerikaans ruim de tijd voor uittrekken ;-). Anders kom je die boot niet op of is de grensovergang ineens een stuk minder relaxed. Hier nog wat mooie foto’s van de meest fantastische dieren die je daar kunt spotten!

Grensovergang CR Nica 1  

Grensovergang CR Nica 2  

Grensovergang CR Nica 3  

Grensovergang CR Nica 4  

 

Alle reacties

 • Debby - 06 november 2013, 10:25

  Ohh, grappig dit. Ik ga 't precies andersom doen, van Nicaragua naar Costa Rica. Maar huh, stempeltjes omg :') Ik ben echt een leekje.

  • Reismeisje - 06 november 2013, 14:49

   Volgens mij kun je 'm ook andersom doen per boot inderdaad! Wijzigt zich vanzelf met die stempels. En jij hebt 't voordeel dat je goed Spaans spreekt toch? Dat scheelt al de wereld!

 • Natasja - 06 november 2013, 10:59

  Wat leuk! Ik ging ooit de grens over tussen Costa Rica en Nicaragua maar dat was gewoon lopend tussen de auto's en vrachtwagens, en flink wat heen en weer gewandel voor stempels inderdaad. Een stuk minder idyllisch ;-)

  • Reismeisje - 06 november 2013, 14:48

   Haha, dat klinkt inderdaad herkenbaar ;-)

 • Jana Vmh - 06 november 2013, 12:14

  Leuke foto's :) Mijn vriend was ook al in Costa Rica (jaloers!)

 • Hanne - 14 maart 2017, 02:47

  Hi reismeisje! Wij zijn van plan om op dezelfde manier de grens van Costa Rica naar Nicaragua over te steken. We willen dit zaterdag doen. Kan jij ons meer informatie geven over het regelwerk? Ik heb iets gelezen dat je vooraf een tax document moet regelen bij de staatsbank Bancredito. Heb jij dat toendertijd ook zo gedaan? En is deze bank ook in Los Chiles gevestigd? Ik hoor het graag van je. Alvast bedankt!!