Het mooiste national park in Costa Rica + video

Reismeisje 11 mei 2015

Manuel Antonio

Costa Rica en national parken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik denk dat er bijna geen groener en weelderiger land is waar ik tot nu toe ben geweest dan Costa Rica. Niet voor niets betekent de naam ‘rijke kust’ ;-) . Het barst er echt van de national parken en het is natuurlijk heel persoonlijk welke je het meeste aanspreekt. Mijn favoriet is een park aan de Westkust van Costa Rica: Manuel Antonio.

Jungle in het water.

Manuel Antonio is misschien wel het meest toeristische national park in Costa Rica. Serieus. Normaal gesproken niet bepaald mijn cup of tea, maar in dit geval moet ik toch echt een uitzondering maken. Ik heb nog nooit eerder een national park gezien dat letterlijk tot aan zee loopt. Alsof de jungle zo het water in glijdt. Zo mooi! In het park zelf liggen verschillende routes, die je prima individueel kunt lopen. Bij de ingang van het park staan letterlijk tientallen gidsen je op te wachten, maar dat is echt overbodig. Het is vrij duur en je host echt met een groep van 20-30 man door het park heen. En dan kom je om de zo veel meter nog zo’n zelfde groep tegen. Niet echt de ervaring die je zoekt :-? . Als je echter zorgt dat je ’s ochtends vroeg bij Manuel Antonio bent, ben je de hordes toeristen wel voor en kun je heerlijk door het park lopen. Je zult er van alles zien; veel kapucijneraapjes, doodshoofdaapjes, brutale neusbeertjes, leguanen en meer. Superleuk! En als je het gewandel zat bent, loop je naar één van de stranden. Verrassend genoeg vind je daar de groepen toeristen niet terug. Je zit er niet bepaald alleen, maar het merendeel van de toeristen komt niet naar Manuel Antonio om een duik te nemen. Tip: doe dat dus juist wel :-) .

Te gek hostel in Quepos.

Manuel Antonio ligt dichtbij Quepos. Een leuk, klein stadje waar je lekker de toerist uit kunt hangen. Vanaf hier vertrekt er zo’n beetje elk half uur een lokale bus die je af zet bij de ingang van Manuel Antonio. Vlak bij het busstation vind je ook één van de allerleukste hostels ever. Echt. The Wide Mouth Frog. Do I need to say more? Alleen de naam al klinkt te gek toch :-P ?! Van de buitenkant lijkt het niets bijzonders, tot je door de poorten gaat. Het hostel wordt gerund door een Australisch stel dat zelf veel gereisd heeft. En dat merk je. Ze weten precies waar je als backpacker behoefte aan hebt. Wasservice? Check. Ruime keuken met alles er op en er aan? Yes. Bibliotheek waar je boeken kunt ruilen? Bring it on! En dan heb ik het nog niet eens over de schone kamers, relaxte douches en heeeeeeerlijke zwembad omringd door mini palmbomen :-) . Klinkt goed toch? Omdat beeld veel meer zegt dan mijn enthousiaste verhaal, heb ik een klein filmpje gemaakt van Manuel Antonio en The Wide Mouth Frog. Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

En? Ziet er fijn uit toch? Ik ben benieuwd of Costa Rica überhaupt een bestemming is die je aanspreekt? Als je meer inspirerende reisvideo’s wilt zien, kun je je abonneren op mijn YouTube kanaal.

@Costa Rica @Midden-Amerika #reizen #costa rica #backpacken #reistips #hostel #manuel antonio #quepos #national park

7 reacties

 • Linda | Meisje van de Wereld

  11 mei 2015 om 06:58

  Ooooh ik houd van Costa Rica! Wij gingen daar twee jaar geleden naartoe op huwelijksreis en ik vind alles zo mooi daar. En de kustlijnen in Manuel Antonio zijn inderdaad heel bijzonder. Het park zelf vond ik persoonlijk iets minder. Maar hoe verder we liepen, hoe rustiger het werd qua toeristen en sommige plekken heb je dan bijna inderdaad voor jezelf. Heerlijk!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Linda | Meisje van de Wereld

   11 mei 2015 om 07:34

   Wauw, supermooie bestemming als huwelijksreis zeg!

 • Nienke

  11 mei 2015 om 07:23

  Wide Mouth Frog was inderdaad een super hostel. Toch moet ik het hier met je oneens zijn over het beste nationaal park in Costa Rica ;) Mijn absolute nummer 1 is toch Corcovado! Echt een fantastische 3-daagse jungletocht gemaakt over de mooiste stranden en dwars door de volle jungle. Gigantisch veel beesten gezien (van slangen tot haaien en van krokodillen tot papegaaien) en slapen onder een klamboe in een open hut midden in de bossen. Als je deze nog niet gezien hebt is het zeker een aanrader. Wat mij betreft een absolute must als je in Costa Rica bent! :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Nienke

   11 mei 2015 om 07:33

   Ah! Dat kan ik me wel voorstellen. Tenminste uit de verhalen die ik over Corcovado heb gehoord. Helaas zijn wij er toen niet aan toe gekomen, maar staat zeker op mijn lijstje ;-)!

 • Robert | Traveljunks

  11 mei 2015 om 07:41

  Jeej, is voor mij alweer 13 jaar gelden dat ik er was.. Manuel Antonio heb ik laatst nog als één van mijn favoriete kustlijnen genoemd. Het park is idd niet echt spannend, maar de ligging is fantastisch. Quepos is een grappig plaatsje voor twee daagjes en je kunt er idd lekker de toerist uithangen :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Robert | Traveljunks

   11 mei 2015 om 09:10

   Ons idee :-).

 • Jessica

  11 mei 2015 om 09:06

  Haha wat een grappige naam, dat hostel ga ik onthouden! En dat strand ziet er ook prachtig uit <3 Ik ben alweer aan het wegdromen....

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jessica

   11 mei 2015 om 09:09

   Ja, te leuk toch?! Zeker een van de leukste hostels waar ik ooit heb gezeten!

 • Sandra

  11 mei 2015 om 10:14

  Ooooh, ik krijg hier echt zo'n Survivor / Expeditie Robinson gevoel bij, vooral doordat het regenwoud zo doorloopt tot op het strand. Wauw. Ik ga even een ticket zoeken denk ik ;-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sandra

   12 mei 2015 om 05:20

   Haha, strak plan ;-).

 • Margje Hoogland

  11 mei 2015 om 13:36

  Vorige week moest ik naar Costa Rica om mijn visum te verlengen en ik vond nationaal park Cahuita fantastisch. Ook jungle die via een smal wit strand direct overgaat in de Caraïbische zee, geen entree geld, vanaf het dorpje wandel je direct het park in en ik zag meer wilde dieren dan mensen! Echt zo mooi!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Margje Hoogland

   12 mei 2015 om 05:19

   Leuke aanvulling Margje, die kenden ik nog niet!

 • fieke

  12 mei 2015 om 06:15

  zelf ben ik uitwisselingsstudent in Costa Rica geweest voor 10 maanden. Nu is dat ongeveer een jaartje geleden. het was een unieke ervaring met ongelofelijk veel lieve mensen om me heen. in dat jaar heb ik veel van Costa Rica gezien en als ik mensen dan toch een tip mag geven is als ze de tijd hebben en van dit soort stranden houden en van een goede wandeling was voor mij reserva natural absoluta cabo blanco het prachtigst. andere onmisbare plekken als je het mij vraagt zijn; el rio celeste ( de blauwe rivier) en monteverde ( groene berg). hopelijk heeft iemand hier iets aan! liefs

  Beantwoorden

  • Reismeisje fieke

   12 mei 2015 om 18:13

   Thanks voor je leuke reactie Fieke! En leuke extra tip!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.