Tips om wild te spotten in Queen Elizabeth

Reismeisje 29 juli 2014

Oeganda QE 1

Het meest bekende nationaal park in Oeganda om wild te spotten is volgens mij Queen Elizabeth in het Zuidwesten van het land. Ik moet eerlijk zeggen dat ik meer wild heb gezien in Kidepo en Murchison, maar dat was gewoon dikke pech. Neemt niet weg dat Queen Elizabeth een bijzonder park is om te bezoeken, omdat je hier een uniek landschap hebt met kratermeren, savanne en zoutmeren. Supermooi! Je kunt je er gerust een aantal uren vermaken.


Praktische tips.
24 uur toegang tot Queen Elizabeth kost je $40 per persoon. Als je hier slim mee om gaat, kun je er met gemak 3 game drives van doen. Zo zijn wij de eerste gamedrive gestart om 3 uur ’s middags tot zonsondergang en hebben we de volgende ochtend vroeg nog een poging gedaan leeuwen te spotten :-) . Op die manier benut je de $40 in elk geval goed. Als je over een eigen auto en gedetailleerde kaart beschikt, kun je prima een game drive in je eentje doen. Dus zonder gids. Maakt het nog wel extra avontuurlijk ook ;-) ! Nadeel is alleen wel dat je dan zelf nogal druk bent met wild spotten en waarschijnlijk ook een deel mist. Ik zou dus wel adviseren in elk geval één game drive met een gids te doen. Kost je $20 per keer.

Oeganda QE collage

Overnachten in Simba Safari Camp.
Op letterlijk 2 minuten rijden van de ingang van Queen Elizabeth National Park bevindt zich Simba Safari Camp. Een kleinschalige accommodatie met heerlijke geschakelde kamers en een knusse lodge waar je ’s avonds een fijn 3 gangen menu geserveerd krijgt :-) . Ik vond Simba Safari Camp echt één van de verrassingen van onze reis door Oeganda! Het terrein is groot en toch gezellig, de kamers passen qua inrichting helemaal in de omgeving en het personeel is heel behulpzaam. Wat ook fijn is, is dat Simba Safari Camp net buiten het park zelf ligt, waardoor je dus niet onnodig meer entree voor het park hoeft te betalen dan dat je daadwerkelijk game drives doet. Toch weer mooi mee genomen! Mocht je budgettair wat krap bij kas zitten, kun je bij Simba Safari Camp gebruik maken van de dorms of zelf je tentje op zetten op het kampeerterrein. Top! Meer informatie vind je hier.

Oeganda QE 4

Chimps en leeuwen.

Ben je van plan om een chimpansee trek te gaan doen in Oeganda? Dan zou ik zeker overwegen dat in Queen Elizabeth te doen. Een chimp trek kan behoorlijk in de papieren lopen, maar in Queen Elizabeth betaal je ‘maar’ $50 per persoon. Best te doen toch? :-D  Voor bijzondere leeuwen moet je ook in Queen Elizabeth zijn. Bij Ishasha hangen ze namelijk in bomen! Supergaaf! Ik zou alleen niet gaan als het net heeft geregend, want dan klimmen de leeuwen niet in een boom.   Ik hoop dat ik je een beetje enthousiast heb kunnen maken over Queen Elizabeth in Oeganda. Het is echt heel erg de moeite waard!

Waar heb jij al eens wild gespot?

@Afrika @Oeganda #reizen #backpacken #oeganda #wild

3 reacties

 • Sander

  29 juli 2014 om 19:08

  Haha, wij hebben ook bij die Lodge geslapen! Was inderdaad heel relaxed, maar qua accomodatie ging mijn voorkeur uit naar Lake Bunyoni. En inderdaad, bij andere parken was naar onze ervaring inderdaad meer te zien. Maar wij wisten niet dat je daar ook chimps kon zien! En die leeuwen hebben wij helaas niet in de bomen aangetroffen, we hebben ze helemaal niet gezien btw.... Jij? Want dat laat je een beetje in het midden ;-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sander

   30 juli 2014 om 06:49

   Nee, in die bomen ook niet nee. Wij hebben ze uitgebreid en van heel dichtbij gezien in Kidepo en ook nog wat in Queen. Zo gaaf!!

 • Mandy

  29 juli 2014 om 20:36

  Klinkt gaaf!!! Jammer dat jullie minder wild hebben gespot, maar het klinkt toch als een mooie ervaring.

  Beantwoorden

 • Marcella

  04 augustus 2014 om 11:45

  Klinkt als een geweldige plek!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.