De meest relaxte bestemming in Ecuador

Reismeisje 11 september 2016

Vilcabamba 1

Ik vond Ecuador een van de leukste landen tijdens onze reis door Zuid-Amerika! Toen we Ecuador in reisden, voelde ik me alleen erg beroerd... Ik kwam met een heel flinke griep vanuit Peru gereisd. Daarom hebben we een aantal dagen fijn rustig aan gedaan en op één plek gezeten. Op een heerlijke plek wel te verstaan in het Zuiden van Ecuador. Een klein plaatsje gelegen in prachtige natuur. Vilcabamba it was!

Vilcabamba 2

Oudste mensen. Op zich is Vilcabamba geen enorm grote trekpleister voor toeristen. Het dorpje barst op de een of andere manier wel van de expats, maar die schijnen met name te zijn afgekomen op een onderzoek uit de jaren 70 en 80. Of eigenlijk de uitkomst daarvan. De bewoners van Vilcabamba worden namelijk opvallend oud! Zelfs zó oud, dat de statistische uitkomst wel moest zijn dat het aan de rustige omgeving zonder stressfactoren ligt. Toen dat bekend werd, trokken met name Amerikaanse hippies en masse naar Vilcabamba. Hoewel je in het dorpje zeker merkt dat een groot deel van de inwoners niet native is en de cafeetjes een Westers menu voeren, heeft Vilcabamba wel een eigen, authentiek sfeertje kunnen behouden. Het is niet moeilijk voor te stellen dat je hier een prima, ontspannen oude dag kunt hebben Lachen.

Vilcabamba hotel

Te gekke lodge in klein Zwitserland. Hoewel je in en rondom Vilcabamba mooi kunt wandelen en paard rijden, hebben wij er uiteindelijk vrij weinig gedaan. Mede omdat ik dus ziek was (geweest), maar ook omdat we op een te gekke plek zaten. Net buiten het centrumpje van Vilcabamba, op ongeveer 20 minuutjes lopen. Daar ligt een accommodatie met de prachtige naam Madre Tierra Resort & Spa. Waar dat ‘resort’ vandaan komt weet ik ook niet Knipogen, want als Madre Tierra iets niet uitademt dan is het dát. In tegendeel. Het is een kleinschalig ding gebouwd met natuurlijke materialen en helemaal opgaand in de omliggende heuvels en beginnende jungle. Echt prachtig! De huisjes liggen verspreid over de heuvel en hebben stuk voor stuk uitzicht op een soort klein Zwitserland. Heerlijk om vanuit je hangmat naar te kijken. En als je daar even klaar mee bent, kun je een duik nemen in het zwembad of een 100% natuurlijke behandeling boeken bij de bijbehorende spa. Klinkt als een prima plek om het een paar dagen uit te houden toch?

Hoe kom je er? Vilcabamba ligt behoorlijk Zuidelijk in Ecuador. Als je niet vanuit Peru komt, kan ik me voorstellen dat het niet helemaal op je route ligt, maar het is toch zeker de moeite waard. Je bereikt Vilcabamba vanuit de grotere stad Loja, vanwaar er zo’n beetje elk half uur bussen naar Vilcabamba gaan. Die doen er een uurtje over en de rit kost rond $2 enkel per persoon. Een taxi kost $25. In beide gevallen kun je je aan de voet van de heuvel bij Madre Tierra af laten zetten. Vanaf daar is het nog een klein klimmetje van 5 minuutjes naar het paradijs Knipogen.

Ben jij al eens in Ecuador geweest? Wat vond je er van?

@Ecuador @Zuid-Amerika #ecuador #vilcabamba #reistips #wereldreis

4 reacties

 • Dominique || www.dominiquetravels.com

  11 september 2016 om 13:17

  Ik ben zeker aan het plannen naar Ecuador te gaan! Mede omdat het door iedereen zo enthousiast aangeraden wordt! Dit dorpje ziet er ook mooi en relaxed uit!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || www.dominiquetravels.com

   11 september 2016 om 13:44

   Is het ook zeker! Ik hoop dat je er ook naar toe zult gaan.

   Beantwoorden

  • gerben Dominique || www.dominiquetravels.com

   12 september 2016 om 17:08

   Hoi Dominique! Ecuador moet je zeker doen, is echt een aanrader. En als het kan, pak dan ook de Galapagos eilanden mee :-)

   Beantwoorden

 • Carla

  11 september 2016 om 14:00

  Wij gaan in april/mei waarschijnlijk naar Ecudaor (en de Galapagos en het noorden van Peru, waar we bij onze vorige reis in Zuid-Amerika geen tijd voor hadden). Dit klinkt als een superplaatsje om te bezoeken als we van Ecuador naar Peru reizen (of andersom :-)). Bedankt voor de tip!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Carla

   12 september 2016 om 17:45

   Welcome Carla! Zeker mee pakken als het lukt.

   Beantwoorden

 • Margreet Pruis

  11 september 2016 om 17:49

  Ik vond Ecuador prachtig ! Heel bijzonder was de treinreis op het dak, 7 uur lang ! Een hele belevenis. En natuurlijk de Galapagos, helemaal bijzonder !

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Margreet Pruis

   12 september 2016 om 17:46

   Ja he. Ook echt een van onze meest bijzondere bestemmingen <3.

   Beantwoorden

 • Channa

  20 september 2016 om 07:51

  Morgen naar Ecuador met aansluitend een paar dagen Galapagos Eilanden. Heel benieuwd!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.