10 weetjes over onze wereldreis

Reismeisje 05 oktober 2015

snapshot jordanie 4055

1. Stiekem vind ik het echt enorm spannend allemaal. Echt. Ik heb er natuurlijk superveel zin in, maar ben ook wel een tikkie bang dat ik al snel erge heimwee ga krijgen. Naar mijn familie, vrienden, kat en Hollandse boterham met kaas Knipogen.

2. De route was eigenlijk heel anders. Initieel zouden we namelijk een reis maken door Azië. Een aantal landen als Japan, Noord-Korea en Bhutan staan al eeuwen op onze bucketlist. Van daaruit wilden we dan rustig door Centraal Azië gaan reizen. Maar ja. Zuid-Amerika trok ook. Zeker omdat we juist daar nog niets hebben gezien, is dat uiteindelijk het eerste doel van onze wereldreis geworden. We zullen als nog door Centraal Azië terug reizen.

3. Van Colombia en Ecuador heb ik de hoogste verwachtingen. Eigenlijk lijken alle landen me leuk  en elk land heeft natuurlijk iets. Er zijn echter dus twee landen die er voor mij wel boven uit stijgen. Denk ik tenminste. Colombia vanwege het relatief onontdekte en de afwisseling die ik er verwacht. Ecuador vooral vanwege de jungle en Galapagos.

Petra Jordanie 4

4. Tijd voor vrijwilligerswerk. Tijdens een ‘gewone’ reis pak ik eigenlijk nooit de tijd om vrijwilligerswerk te doen. Dat kan natuurlijk prima, maar dan vind ik het toch altijd wel jammer qua tijd. Dan heb ik het idee een land onvoldoende te kunnen zien. Nu we een jaar weg gaan ben ik zeker van plan vrijwilligerswerk te gaan doen. Het lijkt me fantastisch om onderweg aan een aantal mooie, lokale projecten mijn steentje bij te kunnen dragen.

5. We gaan zo min mogelijk vliegen. Echt. Sowieso vind ik binnenlandse vluchten in verre landen altijd een beetje tricky. Soms ontkom je er niet aan om in een propellervliegtuigje met de naam Buddha Air te stappen Knipogen, maar als het even kan reis ik liever over land. En belangrijker; je ziet zo veel meer van het land.

Lapopie accommodatie 1

6. We gaan proberen regelmatig accommodaties te zoeken die NIET in Lonely Planet staan. Geen verkeerd woord over Lonely Planet, want zonder die fantastische reisgidsen zou ik nergens zijn op reis, maar bij het kiezen van een leuke accommodatie vind ik ’t toch soms wat jammer. Praktisch en safe, dat wel, maar ook vaak vol andere backpackers. Lijkt me leuk om regelmatig bewust eens even een compleet andere keus te maken.

7. Ik ga HEMA missen. Seriously. Ik ben echt zo’n fan van HEMA! Ik kom er bijna wekelijks. Voor van alles. Prulletjes, praktische dingen, cadeautjes, love it. En die geur. Je weet wat ik bedoel toch? Een soort mengeling van vette rookworst en grootmoeders huis Lachen. Een geur die voor mij echt bij ‘thuis’ hoort. Nederland. Heerlijk!

8. Het schema is helemaal flexibel. In principe hebben we 7 maanden uitgetrokken voor Zuid-Amerika, vóór we door hoppen naar Micronesië. Maar ja. Als het superleuk is, blijven we er langer hangen en als het tegenvalt gaan we sneller door. Juist die flexibiliteit lijkt me zo superfijn!

9. Backpack vol Lonely Planets. Om nog maar eens weer op Lonely Planet terug te komen. Van de eerste 5 landen nemen we Lonely Planets mee. Zwaar, I know, maar ik vind echt dat er nog geen praktisch, goed alternatief is voor de papieren versies. Natuurlijk kun je Lonely Planet inladen op je telefoon, maar ik vind het dan echt een gedoe even snel op te zoeken hoe laat de bus van A naar B gaat. Op pagina 238. En aangezien we over het algemeen het hele land gaan bezoeken, is het kopiëren van kleine stukjes uit Lonely Planet ook geen optie. Dus maar mee in de backpack!

10. Actielijstjes. We hebben al maanden allerlei actielijstjes overal liggen met dingen die we nog moeten regelen of doen vóór vertrek. Er komt best wat kijken bij een jaartje weg en je wilt niet op reis ineens bedenken dat je iets belangrijks vergeten bent…Ik houd van lijstjes. Die kun je zo lekker afstrepen ;-). Ondertussen is de laatste lijst bijna helemaal afgevinkt. Hop!

 

Ik ben benieuwd wat jij nog graag zou willen weten over de wereldreis die we nu maken? Ik heb er de afgelopen maandag regelmatig wat over geschreven, maar misschien mis je nog iets? Of ben je ergens nieuwsgierig naar?

#wereldreis

9 reacties

 • Sabine - besabine.wordpress.com

  05 oktober 2015 om 00:42

  Jullie gaan Colombia geweldig vinden! Ik zou trouwens wel aanraden af en toe een binnenlandse vlucht te nemen, veel veiliger, sneller en vaak net zo duur/goedkoop als de bus :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sabine - besabine.wordpress.com

   05 oktober 2015 om 11:35

   Ik ben heel benieuwd! We komen er nu in Brazilië inderdaad al achter dat afstanden soms zo supergroot zijn, zeker met een bus. Wie weet gaan we nog vliegen ;-).

   Beantwoorden

  • Vera Sabine - besabine.wordpress.com

   05 oktober 2015 om 19:54

   Colombia is inderdaad fantastisch! En inderdaad, sommige routes zijn redelijk onveilig en niet duurder met het vliegtuig. Met VivaColombia, Aviatur of Avianca vlieg je heel goedkoop!

   Beantwoorden

   • gerben Vera

    05 oktober 2015 om 20:37

    Thanks voor de tips Vera, houden we zeker in de gaten!

    Beantwoorden

  • gerben Sabine - besabine.wordpress.com

   05 oktober 2015 om 20:36

   Hoi Sabine, ben benieuwd! We zijn heel nieuwsgierig naar Colombia!!

   Beantwoorden

 • Robert | Traveljunks

  05 oktober 2015 om 07:42

  Wat Sabine ook al schrijft, neem af en toe een vliegtuig. De bustickets voor lange afstanden (bv Sao Paulo - Foz) waren in Brazilië soms nog duurder dan een vliegticket bij GOL..

  Beantwoorden

  • Reismeisje Robert | Traveljunks

   05 oktober 2015 om 11:36

   Gaan we zeker in de gaten houden! We hebben al eventjes gekeken van Rio naar Campo Grande, maar dat valt nog wel tegen qua prijs...

   Beantwoorden

 • Sigrid | My Travel Secret

  05 oktober 2015 om 09:36

  Zo flexibel reizen lijkt me echt heerlijk. just living the moment <3 Leuk dat jullie ook vrijwilligerswerk gaan doen. Ben benieuwd naar wat voor soort project.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sigrid | My Travel Secret

   05 oktober 2015 om 11:36

   Ja heerlijk he ;-). Ik ben ook benieuwd waar we uiteindelijk op uit gaan komen!

   Beantwoorden

 • suzanne

  05 oktober 2015 om 12:28

  Een goede vriend van mij gaat naar colombia en doet daar alles met binnenlandse vluchten omdat dat het veiligst is. Hij heeft ook familie in colombia wonen die dat aanraden en hem daarbij helpen. Misschien dus wel iets om daar te overwegen.

  Beantwoorden

  • Reismeisje suzanne

   05 oktober 2015 om 20:07

   Aha. Ik ben benieuwd! Thanks voor je tip.

   Beantwoorden

 • Suzanne

  05 oktober 2015 om 12:39

  Mooie plannen! Als je van bergen en wandelen houdt, zijn de verschillende nationale parken in Ecquador zeker een aanrader. Het Andesgebergte is daar prachtig en er zijn nog genoeg plekjes om te ontdekken. Colombia is ook prachtig, maar wat beter 'georganiseerd of ontwikkeld', wat fijn is, maar minder avontuurlijk. Ecquador heeft wat dat betrefd een ruigere indruk achter gelaten. En ik zou zeker van tijd tot tijd een vliegticket boeken om de grootste afstanden te overbruggen. Scheelt een hoop tijd en je komt meer ontspannen aan op plaats van bestemming. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen straks! Vergeet vooral niet te genieten, de tijd gaat sneller dan je denkt.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Suzanne

   05 oktober 2015 om 20:08

   Thanks voor je uitgebreide reactie, super. Ecuador is zeker een land waar ik heel erg naar uit kijk :-). Het lijkt me gewoon heel afwisselend; dieren, jungle, bergen, koloniale steden. Ik ben erg benieuwd!

   Beantwoorden

 • Esmee

  05 oktober 2015 om 18:00

  Op Schiphol kun je over een jaar weer een echt HEMA rookworst eten! Dat was bij mij ook het eerste wat ik gegeten heb na onze wereldreis; heerlijk! Geniet van jullie jaar!!!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Esmee

   05 oktober 2015 om 20:09

   HAHAHAHA!!!!! Dat is inderdaad een goede ;-). Ga ik vast ook als een van de eerste dingen weer eten. Boerenkool met rookworst of zo.

   Beantwoorden

 • Yvonne

  05 oktober 2015 om 20:29

  Wat leuk, voor een potentiële tweede wereldreis (maar dan met kids) staan Midden- en Zuid Amerika en ook Centraal Azië hoog op mijn verlanglijstje. Ik ga jullie dus zeker volgen. Waarom ruil je de lonely planet van een land dat je net gezien hebt voor het volgende? Vond ik zelf heel handig. :) Njoy!!!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Yvonne

   06 oktober 2015 om 01:43

   Wat leuk Yvonne :-). Hoop je nog vaak hier te zien dan! En te gek dat je een tweede wereldreis wilt gaan maken MET kinderen. Heel gaaf!

   Beantwoorden

   • Milou Reismeisje

    07 oktober 2015 om 09:14

    Ha!

    Heerlijk om over jullie wereldreis te reizen. Wat een inspiratie! Wat betreft de Hema, die ik ook zooo mis als ik weg ben, las ik jaren geleden het boek: ik mis alleen nog de Hema ofzo iets. Dit boek gaat over Nederlanders die geemigreerd zijn naar het buitenland. Echt fantastisch en zo herkenbaar om te lezen, toen al!

    Geniet verder van jullie reis en keep us updated!

    Milou :)

    Beantwoorden

 • Merel

  08 oktober 2015 om 10:44

  Wat een prachtige reis gaan jullie maken. Ik ben net terug na 15 maanden reizen (ongeveer jullie reis in tegengestelde richting - Oost-Europa, Oost-Azië, Midden en Zuid-Amerika) en lees je blog met weemoed. Geniet ervan; het gaat zo snel voorbij!

  Nog wat tips. Als jullie ook nog naar Mexico gaan; verdiep je eens in het gebied rondom Mexico-stad! Er zijn bijvoorbeeld prachtig koloniale, authentieke steden (zoals Morelia, Guanajuato) bij de hoofdstad. Rond februari / maart heb je in de buurt van Zitacuaro een natuurgebied in de bergen (Santuario Mariposa) waar ieder jaar miljoenen vlinders (misschien zelfs meer) samenkomen - absurdistisch en prachtig!

  Beantwoorden

 • Tomas

  20 oktober 2015 om 20:41

  Wat bijzonder om over jullie avontuur te lezen en mooi om met jullie mee te leven. Ik heb een aantal jaar geleden alleen een wereldreis gemaakt en daarna op een cruiseship gewerkt en de wereld omgevaren. Daar heb ik mijn vriendinnetje leren kennen en voor een belangrijk deel door jullie inspiratie hebben wij besloten om samen een wereldreis te gaan maken. We hebben een plan en tijdlijn opgesteld en vertrekken september 2018 voor een jaar. Ik las in een van je eerdere posts over jullie plannen om naar Antartica te gaan en dat zouden wij ook graag willen. Als je nog tips hebt om daar naar toe te kunnen zonder een vermogen uit te geven hoor ik het graag.

  Bedankt voor alle mooie verhalen die er voor ons voor hebben gezorgd dat we weer volop plannen aan het maken zijn en midden in het reisvirus zitten;) Heel veel plezier tijdens jullie bijzondere reis!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.