10x divers Zuid-Amerika in foto's

Reismeisje 03 oktober 2016

Ik kan nog steeds niet geloven dat het deze week precies een jaar geleden is dat we onze eerste week op wereldreis begon. Op Ilhabela in Brazilië. Wat is de tijd gevlogen! Tijdens de eerste 6 maanden reisden we (vrijwel volledig) over land door Zuid-Amerika. Op Paraguay, Bolivia en Venezuela na hebben we alle landen bezocht en my ow my, wat is het een prachtig en divers continent! Daarom leek het me vandaag leuk om die diversiteit in 10 van mijn favoriete foto's van Zuid-Amerika te laten zien. Enjoy Lachen!

Zuid Amerika Ecuador 4 6865

Echt één van mijn favoriete foto's. Die kleuren Lachen! Dit is het Quilotoa meer; een vulkaanmeer hoog in het Andes gebergte in Ecuador. Het was er steenkoud en we hebben er zelfs een houtkacheltje aan gehad in onze kamer, maar wat was het er prachtig!

Zuid Amerika Colombia 1 1312

Een heel ander gezicht hè Knipogen. Groener dan groen in het Noorden van Colombia. Daar deden we een 3 daagse hike naar Ciudad Perdida, oftewel de verloren stad. Een geweldige hike die je door verschillende landschappen naar dit prachtige, afgelegen plekje brengt. Een dikke aanrader!

Zuid Amerika Galpagos 5 9024

Ha! Kijk 'm Lachen. De Galapagos eilanden waren één van de duurste bestemmingen die we bezochten in Zuid-Amerika, maar het was elke cent dubbel en dwars waard. Er is wat mij betreft geen bestemming ter wereld die hiermee te vergelijken valt. Al die bijzondere, en soms inheemse, dieren die totaal niet geïmponeerd worden door mensen. Te gek!

Zuid Amerika Chili 10 1799

Chili! Een land waar ik van tevoren niet zo'n beeld van had eigenlijk. We hebben er uiteindelijk ook alleen het Noorden bezocht, waarbij we natuurlijk de Atacama woestijn niet konden overslaan. Wat een uitgestrekte dorheid. Bijna een maandlandschap vond ik het!

Zuid Amerika Guyana 6 2318

Ooit zo'n bijzondere vogel gezien?! Het is de Cock of the Rock. Een prachtig vogeltje dat maar op een paar plekken ter wereld leeft en bovendien vrij lastig te spotten is. Deze foto heeft Gerben in Guyana gemaakt, waar we een half uur heel stilletjes achter een rots zaten te wachten Knipogen.

Zuid Amerika Tobago 9 1554

Dit is één van mijn favoriete foto's uit Zuid-Amerika van ons samen. Gemaakt bij Pigeons Point op Tobago; een bestemming die we van tevoren niet hadden bedacht. Het kwam spontaan tussendoor en bleek wel op de route te liggen. En wat was het er leuk! Echt een heerlijk Caribisch en authentiek sfeertje. En die zee Stoer.

Zuid Amerika Argentinie 2 9764

Deze foto is van het begin van de reis. Gemaakt in het Zuiden van Argentinië, waar we met een eigen auto een roadtrip maakten. Ik had nog nooit pinguïns in het echt gezien, dus ik vond dit echt te gek!

Zuid Amerika Uruguay 8 8723

Cabo Polonio in Uruguay. Ik vind dat deze foto goed de rauw- en puurheid van Uruguay laat zien. Het is geen land met extreme highlights, maar toch is het heel eigen en leuk om doorheen te reizen. In Cabo Polonio leeft een grote zeeleeuwen kolonie. Het stinkt er als een malle Knipogen, maar erg de moeite waard!

Zuid Amerika Suriname 7 2831

De groene jungle van Suriname. We waren echt verrast hoe authentiek het daar is. En stil. Het leven kabbelt hier letterlijk in het ritme van de rivier voort. Fijne plek!

Zuid Amerika Argentinie 3 1224

In Patagonië maakten we een meerdaagse hike naar het Fitz Roy gebergte. Bij vlagen was het er erg koud, maar ik heb ook enorm genoten van de eindeloos ruige landschappen. Zeker weten dat we nog eens terug gaan!

Dit zijn 10 van mijn favoriete foto's uit Zuid-Amerika. Wat een divers continent hè?! En dan heb ik nog niet eens alle landen gehad Knipogen. Ben jij al eens in Zuid-Amerika geweest en zo ja, in welke landen?

 

@Zuid-Amerika #Zuid Amerika #reisfotografie #fotografie

5 reacties

 • Jeroen

  03 oktober 2016 om 07:44

  Heerlijke foto's die heel in het kort een inkijkje geeft in jullie reis.
  Ik heb alleen het uiterste zuiden van Argentinië en Chili gezien maar er staat nog een hele boel meer op het wensen lijstje en ook van de landen die hier voorbij komen.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   03 oktober 2016 om 07:53

   Yes :-). Het is zo'n prachtig divers continent!

  • gerben Jeroen

   04 oktober 2016 om 15:46

   Jij gaat je straks op reis wel vermaken Jeroen, maak je maar geen zorgen :-)

 • Paula

  03 oktober 2016 om 08:44

  Ik wil ook!!!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Paula

   03 oktober 2016 om 08:53

   Haha, gaan :-).

 • Anita

  03 oktober 2016 om 09:59

  Geweldig continent! Ik ben in Argentinië (Córdoba), Bolivia en Chili geweest en mag mezelf super gelukkig prijzen dat ik in november weer naar Patagonië in Chili mag....

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Anita

   03 oktober 2016 om 12:13

   Wat een zalig vooruitzicht Anita. Enjoy!

  • gerben Anita

   04 oktober 2016 om 15:47

   Awwww wat te gek. Ben benieuwd hoe je dat bevalt!

 • Dominique || dominiquetravels.com

  04 oktober 2016 om 21:30

  Mooi zeg! Ik houd er ook echt van om pinguïns te spotten, dus ik vind het leuk ze in één van jullie foto's terug te zien :) Ik ben nog nooit in Zuid-Amerika geweest, dus vind het altijd leuk om erover te lezen en om plannetjes te smeden!

  Beantwoorden

 • Sander

  06 oktober 2016 om 14:08

  We zijn nu in land 5 (Colombia) van Zuid-Amerika en we gaan langzaam richting het zuiden. Ik ben het helemaal met jullie eens, wat een diversiteit hebben we al gezien. Wij zullen alleen de bovenste 4 landen niet bezoeken en gaan nu richting Galapagos. Fingers crossed dat we in Quito een mooie aanbieding kunnen vinden. Keep up the good work!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.