De meest fotogenieke landen in Zuid-Amerika

20 december 2016

Voordat wij vertrokken op wereldreis had ik natuurlijk ontzettend veel wensen en verwachtingen. Niet alleen van de reis zelf, maar ook van wat ik er in fotografisch opzicht uit wilde halen. Vooral van Zuid-Amerika. Achteraf bleken sommige landen net zo fantastisch als gedacht. Anderen waren zelfs boven verwachting en weer andere landen vielen wat tegen. Ben je benieuwd naar welke landen voor mij het meest fotogeniek waren? Vandaag vertel ik je er alles over!

fotogeniek Zuid Amerika 0111

1. Argentinië. Natuurlijk, voordat we vertrokken had ik grootse verwachtingen van dit land, vooral van Patagonië. Ik verwachtte grootse, woeste landschappen, bezaaid met bergen, sneeuw en gletsjers. Achteraf viel dat als geheel wat tegen moet ik zeggen. Tussen de hoogtepunten in viel er eerlijk gezegd weinig te zien. En te fotograferen. Maar rondom de hoogtepunten zelf, was het wel degelijk erg mooi. De natuur en het landschap op Peninsula Valdez, de gletsjers rondom El Calafate, Mount Fitz Roy en natuurlijk ook het lake district. Allemaal topplekken om het landschap vast te leggen, vaak ook nog eens in prachtig licht.

fotogeniek Zuid Amerika 5008

2. Ecuador. Dit kleine landje op de evenaar heeft mij ontzettend verrast Lachen. Het is klein maar bijzonder veelzijdig. Eigenlijk heeft het alles, jungle, grootse bergen, cultuur, veel dieren en natuur. En daar bovenop is het vanwege de betrekkelijke omvang ook nog eens allemaal goed te bereizen. Mensen zeggen dat je in Ecuador alle klimaten binnen een dag kunt ervaren, en dat is ook echt zo. Van dik boven de dertig in de jungle naar vernikkelen in je bed boven 4000 meter... Wat fotografie betreft biedt dit veel mogelijkheden en moet je voorbereid zijn op alles (en dat geldt ook voor je apparatuur). Maar als je dat bent, dan kun je hier je hart ophalen!

fotogeniek Zuid Amerika 1903

3. Chili. Hoewel we maar een klein stukje van Chili hebben gezien, ben ik er wat betreft de pracht van het landschap wel over te spreken. Wij zijn naar het uiterste Noorden geweest en hebben daar te gekke dingen gezien, geisers, vulkanen, zoutvlaktes, te gekke zonsondergangen en prachtige kleuren. Als je je in dit land goed voorbereid op wat je wilt fotograferen, dan zul je hier een te gekke tijd beleven. Neem wel handschoenen met van die afneembare vingertoppen mee Lachen

fotogeniek Zuid Amerika 5738

4. Brazilië. Dit land is natuurlijk immens en er valt zoveel te zien en doen! Wij hebben slechts een klein deel van het land gezien (een deel van het Zuiden en Rio de Janeiro), maar ik ben erg onder de indruk. Vooral van een stad als Rio en de natuur. In en rondom Bonito is veel te zien en met name de Pantanal vond ik te gek. We hebben hier ontzettend veel dieren gezien en als fotograaf heb ik me hier meer dan prima vermaakt. Zorg er wel voor dat je een telelens mee hebt, je zult hier veel vogels zien die je graag wilt vastleggen.

fotogeniek Zuid Amerika 8317

 5. Galapagos. Oké, eigenlijk horen deze eilanden natuurlijk bij Ecuador, maar ik noem ze toch apart. Er is namelijk zo veel te zien en doen en het is allemaal zo anders dan het vaste land van Ecuador, dat je het haast wel apart moet noemen. Galapagos zijn een wereld op zich waarbij het vooral de dieren zijn die de show stelen. En het mooie is dat je niet eens een telelens nodig hebt om dieren vast te leggen. Ze zijn er namelijk absoluut niet bang en kunt ze tot dichtbij benaderen. De meest fotogenieke dieren zijn de Sally Lightfoot Crabs, Blue Booby’s, zeeleeuwen en pelikanen.  Als je wat geduld hebt, dan kom je hier beslist tijd tekort!

Dit waren wat mij betreft de meest fotogenieke landen van Zuid-Amerika. Ik ben benieuwd of jij al eens in Zuid-Amerika bent geweest en wat je er van vond?

@Argentinië @Brazilië @Chili @Ecuador @Zuid-Amerika #Brazilie #chili #Argentinië #galapagos #ecuador #tips #fotografietips #backpacken #reizen #fotogeniek

2 reacties

 • Diane

  20 december 2016 om 11:53

  in welke periode waren jullie in Chili? Wij zitten te kijken om ruta 7 te doen. Maar bijzonder veel info is niet te vinden met alleen het internet. Alle tips welkom ;)

  Beantwoorden

  • gerben Diane

   20 december 2016 om 14:11

   Hoi Diane, wij zaten begin december in Chili. Prima periode hoor, maar houd wel rekening met de feestdagen. Dan wil je er beslist niet zijn ivm vakantievierende Chilenen en Argentijnen :-). Mooiste is om net voor of na deze periode er naartoe te gaan. Wij zijn vanaf Salta Chili in gestoken en hebben dus alleen het uiterste Noorden gedaan. Wat ontzettend de moeite was. Als het even kan zou ik dit niet over slaan! Verder is het Lake district (argentinie) de moeite waard. En als je dan door El Bolson komt, blijf dan ook zeker een of twee nachten minimaal slapen in Odile hostel. Onbeslist een van de leukste plekken waar we tijdens onze wereldreis hebben geslapen. En Fitzroy vooral niet overslaan! Al je nog meer concrete tips wilt, dan geef stuur maar een keer een mailtje.

 • Dominique || dominiquetravels.com

  20 december 2016 om 14:32

  Ik ben nog nooit in Zuid-Amerika geweest. Wat is dat schokkend om dat toe te geven ;) Volgens mij zijn alle landen in Zuid-Amerika fotogeniek, omdat ze ook veelal heel kleurrijk zijn! Ik ga er graag een keertje naar toe!

  Beantwoorden

  • gerben Dominique || dominiquetravels.com

   20 december 2016 om 16:30

   Hoi Dominique, die indruk had ik ook voordat ik in ZA was geweest :-). En enerzijds zal dat vast ook zo zijn, maar dan moet je het wel echt opzoeken. En dat is op dit continent niet overal even makkelijk. Peru bijvoorbeeld had ik hoge verwachtingen van, maar dat vond ik uiteindelijk tegen vallen. In ieder geval een stuk minder authentiek dan ik had verwacht. En ook hier geldt dat het er wel zijn, maar dan moet je wel echt flink van de gebaande paden af..

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.