De leukste selfies in Zuid-Amerika

Reismeisje 02 oktober 2017

Op reis is Gerben de grote fotograaf. Zo ook tijdens onze wereldreis. Er was 1 uitzondering; het maken van selfies en andere 'gezellige' foto's Knipogen. Dat is mijn afdeling. Toen we op wereldreis vertrokken, besloten we elke dag een selfie te maken op een typische plek voor die dag. Uiteindelijk zijn er echt wel dagen geweest waarop we geen selfie maakten, maar ik denk dat we er toch wel een stuk of 300 hebben gemaakt. Het leek me leuk daar eens een artikel mee te schrijven en dan specifiek de selfies gemaakt in Zuid-Amerika. Het zijn niet de allerbeste foto's, maar ze zijn wel vaak op bijzondere plekken gemaakt en vertellen veel over dat specifieke moment. Komen ze!

Selfie Rio

Een van mijn favoriete selfies, boven op de Suikerbrood berg in Rio de Janeiro. Dit was aan het begin van onze reis en we hadden nog geen idee hoe onze route precies zou gaan verlopen. We zijn een week in Rio gebleven; wat een vette stad is dat!

Selfie Uruguay2

Kijk goed naar de achtergrond! Zie je ze?? Een grote groep zeeleeuwen Lachen. Dit is bij Cabo Polonio; een dorpje in Uruguay waar je een van de grootste kolonies zeeleeuwen van Zuid-Amerika vindt. Prachtige beesten! En stinken dat ze kunnen...

Selfie Colombia2

Man man man, wat was ik er hier eventjes klaar mee zeg...We hadden er al best wel een reisdag opzitten en toen moesten we nog een aantal kilometer bepakt en bezakt door de klamme hitte lopen. Dit is in Tayrona National Park in Colombia. Het was uiteindelijk ontzettend de moeite, want we vonden een fan-tas-ti-sche camping midden in het park.

Selfie Tobago

Op het strand op Tobago Lachen. Een bestemming die van tevoren niet op ons lijstje stond, maar waar we toevallig verzeild raakten. En wat vond ik het er leuk! Tobago is heel eigen en heeft echt de mooiste Caribische strandjes die je je in kunt denken. Prachtig!

Selfie Guyana2

Ha! Holy festival in Georgetown, Guyana. Of all places Knipogen. In Guyana wonen veel Hindoestanen en die vieren natuurlijk ook het mooie, kleurrijke Holy. Via via kwamen we bij dit lokale feestje terecht. Superleuke ervaring!

Selfie Brazilie2

De watervallen van Iguazu op de grens tussen Brazilië  en Argentinië. In totaal bestaat dit gebied uit tegen de 300 (!) watervallen, waarvan Garganta do Diablo het meest bekende deel is. Daar stort het water zo'n 70 meter de diepte in. Ik weet nog goed dat ik deze dag niet helemaal fit was Roepen...

Selfie Suriname

Hier waren we op weg naar de binnenlanden van Suriname. Vanuit Paramaribo hadden we een busje gepakt naar dit dorpje, waar we de boot pakten om diep de Surinaamse jungle in te gaan. Een te gekke trip!

Selfie Argentinie

Lekker hiken in Patagonië. Hier liepen we een drie daagse wandeling naar het Fitz Roy gebergte. Heel gaaf, maar wat was het kouhoud Roepen!

Dat zijn een aantal van de selfies waar ik heel leuke herinneringen aan heb. Wat hebben we toch een te gekke reis gemaakt! Vertel, maak jij veel selfies op reis of juist helemaal niet?

 

@Zuid-Amerika #wereldreis #RTW #reizen

3 reacties

 • Dominique || dominiquetravels.com

  02 oktober 2017 om 22:04

  Ik maak niet heel veel selfies op reis eigenlijk. Heel af en toe probeer ik eraan te denken dat het handig is als ik ook op de foto sta, maar vaak vergeet ik het :-) Als ik deze post zo zie is het wel een leuk idee om vaker selfies te maken. Best grappig om die foto's zo te zien!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   03 oktober 2017 om 07:26

   Herkenbaar ;-). Het heeft ons opgeleverd dat we foto's hebben die fotografisch niet fantastisch zijn natuurlijk, maar ons wel echt doen denken aan leuke momentjes.

 • Isabella

  14 maart 2022 om 19:07

  ik zoek tijd om jouw artikel te lezen,

  Beantwoorden

 • Isabella

  14 maart 2022 om 19:07

  ik zoek tijd om jouw artikel te lezen,

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.