Tips voor vrouwen op wereldreis

Reismeisje 14 februari 2017

Reizen vrouwen

Laatst schreef ik een artikel met tips voor solo reizende dames. Daar kreeg ik zo superveel leuke reacties op, dat ik bedacht dat het misschien wel leuk zou zijn om wat vaker aandacht te besteden aan persoonlijke tips. Specifiek voor reislustige vrouwen zoals ik zelf ben Lachen. Tijdens de wereldreis die we afgelopen jaar maakten, liep ik best tegen wat dingetjes aan. Niets groots of zo, maar wel dingen die het reizen als meisje net eventjes wat gemakkelijker maken en zeker handig zijn om van tevoren te weten. Ga je als reizende vrouw binnenkort een (langere) reis maken? Dan hoop ik dat je iets aan de volgende tips hebt!

1. Neem voldoende toiletspullen mee en sla tussentijds gericht in. Als je een langere reis gaat maken, kun je als vrouw onmogelijk al je toiletspullen meenemen. Ik ben helemaal geen prinsesje als het op make up en dat soort spullen aan komt, maar een toilettas van een meisje is snel gevuld Knipogen. Tijdens onze wereldreis was het soms lastig om met name aan crèmespoeling en tampons te krijgen. Mocht je die producten gebruiken, neem dan echt een voorraadje van thuis mee en sla in zodra je kunt. Ow en tampons zijn in heel veel landen niet bepaald gebruikelijk en daarmee duur...

Reizen vrouwen 2

2. Draag iets meer 'preutse' kleding dan je gewend bent. Toegegeven, dit ligt natuurlijk aan de bestemming waar je heen gaat. In landen als Thailand, Costa Rica of Argentinië kun je je gerust kleden zoals je dat thuis ook doet. Maar in heel veel andere landen ligt dat toch een tikkeltje anders. Bedekken vrouwen zich iets meer of liggen de verwachtingen simpelweg anders. Zelf vind ik het prettig om mezelf sowieso een tikkeltje meer preuts te kleden dan ik thuis gewend ben. Dat geeft me een rustiger gevoel en je weet dat je altijd goed zit. 

3. Houd je man in de gaten. Of zoek aansluiting bij lokale vrouwen. Reis je samen met een mannelijke reisgenoot? Zorg dan dat je een beetje bij hem in de buurt blijft als je in het openbaar loopt of reist. Lokale mannen will get it Knipogen, Reis je alleen? Zoek dan met name tijdens reisdagen aansluiting bij lokale vrouwen. Je valt minder op, doet leuke contacten op en je kunt er van op aan dat ze je in bescherming zullen nemen, mocht het nodig zijn.

4. Zorg dat mensen weten waar je bent. Als je een dagje alleen op stap gaat, zorg dan dat je reisgenoot of de mensen van je hostel weten waar je bent. Ben je langer van de radar af? Probeer dan het thuisfront in te lichten. Zeker als je als vrouw solo reist. Op die manier zijn er altijd mensen die weten waar je uit hangt en eventueel aan de bel kunnen trekken mocht het allemaal te lang duren.

Reizen vrouwen 3

5. Verwen jezelf af en toe met een lekker vrouwendagje. Ik ben niet zo'n meisje-meisje, maar toen ik op een gegeven moment maanden in m'n backpacker kloffie liep met een knot op mijn hoofd en met een vaag kleurtje afgebladderde nagellak op mijn teennagels Knipogen, leek het me toch wel heerlijk om weer even een meisje te voelen. Lekker even naar de kapper, pedicure, een massage of een dagje genieten van de sauna. Zalig. Reken maar dat je er daarna weer tegen aan kunt!

6. Vertrouw op je instinct. Dit is misschien wel de allerbelangrijkste. Vertrouw op je onderbuikgevoel. Voelt een straatje niet ok? Keer om. Voel je je bekeken in dat ene leuke kroegje? Zoek aansluiting bij andere vrouwen of move on. Wordt er zo maar op de deur van je hotelkamer geklopt en voelt dat gek? Doe niet open. Echt. Je instinct vertelt je vaak perfect welke situaties je het beste kunt vermijden. Vertrouw daarop.

Ik hoop dat je als reizend vrouw hier iets aan hebt. Heb jij nog handige, aanvullende tips?

#wereldreis #RTW #reistips

1 reactie

 • Dominique || dominiquetravels.com

  14 februari 2017 om 22:03

  Goede tips! Zeker de tip van kleding vind ik heel belangrijk! Niets laat je ongemakkelijker voelen dan "ongepast" gekleed op een bestemming te verschijnen!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   15 februari 2017 om 07:38

   Nou he. Dat vind ik ook!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.