De laatste week van onze wereldreis

Reismeisje 18 juli 2016

Laatste week 1 GvdW 3269

OMG. De laatste week van onze wereldreis is in gegaan. Ongelofelijk, maar waar. Over minder dan 7 dagen landen we weer op Schiphol, zien we onze familie en vrienden weer en zijn we wakker geworden in ons eigen bed. Echt bizar hoe snel de tijd voorbij is gevlogen! Maarrrrr, de komende kleine week gaan we er nog even goed van genieten natuurlijk Lachen. Vandaag vertel ik je wat we tijdens de allerlaatste week van onze wereldreis op het programma hebben staan!

Genieten in een van de mooiste steden van Iran. Terwijl ik dit artikel schrijf, zijn we nog steeds in Iran. De afgelopen 2 weken hebben we al door dit bijzondere land gereisd en we zijn ondertussen aangekomen bij onze laatste stop in Iran; Shiraz. Voor de wijnliefhebbers onder ons; inderdaad, naar de gelijknamige 'shiraz' druif, die hier oorspronkelijk vandaan komt. Helaas is het drinken van de heerlijke wijn die ze er van maken in Iran niet langer toegestaan, maar de Iraniërs zelf zijn er nog steeds maar wat trots op! Shiraz was voorheen de hoofdstad van Iran en dat merk je meteen in het straatbeeld. Na Teheran wat mij betreft de meest liberale stad met modern geklede vrouwen, grootse moskeeën, traditionele huizen en een enorm open houding richting toeristen. Superleuk Lachen! Ook komt de bekende poëet Hafez uit Shiraz; voor lokale Iraniërs een van de belangrijkste personen uit hun historie. Ze zeggen dat Iraniërs thuis minimaal twee boeken in hun boekenkast hebben staan: de Koran en een gedichtenbundel van Hafez. En dat geloof ik, want er is letterlijk niemand hier die niet spontaan een gedicht van Hafez op kan dreunen. Prachtig, die diepe trots op hun cultuur!

Laatste week 2 GvdW 4429

Chillen in Dubai. We zijn ondertussen al 2 dagen in Shiraz en blijven hier tot en met woensdag. Best lang dus, maar er is hier ontzettend veel te zien en de stad voelt gewoon heel relaxt aan. Bovendien vliegen we vanuit Shiraz rechtstreeks op Sharjah, een van de Emiraten. Dat is een uurtje vliegen en dan nog eens een half uurtje met de bus naar onze allerlaatste stop: Dubai. Aangezien we eerder al eens op een tussenstop in Dubai zijn geweest, denk ik niet dat we er erg veel zullen gaan bekijken. Bovendien hebben we bewust voor een afsluiter in Dubai gekozen om nog een paar dagen lekker te relaxen, een beetje te trainen, fijn te eten, wat te shoppen en gewoon lekker nog wat te genieten. Zaterdagochtend heel erg vroeg vliegen we vervolgens vanuit Dubai naar Kiev om vervolgens door te vliegen naar Amsterdam. Home sweet home Knipogen!

Kortom, de komende week gaan we ons zeker weten meer dan goed vermaken! Iran is een prachtige bestemming en in Dubai is het weer even even genieten van andere dingen. Een deel van me zou graag nog wat verder reizen. Naar Noord-Korea, Japan en Bhutan; landen die in ons originele reisplannetje zaten. Maar ik moet eerlijk zeggen dat het ook helemaal fijn is nu weer naar huis te gaan. Ook al zal thuis ook snel weer wennen, het is toch waar ik 'thuis' ben. Vertel, welke reisbestemming staat bij jou op de planning? Ik ben reuze benieuwd!

#wereldreis #RTW #reizen #backpacken

10 reacties

 • Michel

  18 juli 2016 om 08:21

  Oh wat gaat de tijd inderdaad snel zeg!! Weet nog als de dag van gisteren dat jullie vertrokken :) Zo zie je maar dat een jaar voor een wereldreis zelfs nog veel te weinig is, nooit gedacht hoor. Geniet van jullie laatste week wereldreis!!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Michel

   18 juli 2016 om 09:39

   Ja he. Vind ik ook hoor. Het is voorbij gevlogen!

 • Susan

  18 juli 2016 om 08:53

  Wat gaat de tijd altijd snel. Volgende week vlieg ik voor een weekje naar Rarotonga. Nu ik al aardig in Auckland gesetteld ben een soort vakantie tijdens mijn wereldreis (; !

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Susan

   18 juli 2016 om 09:40

   Oe, wat heerlijk :-). Auckland vind ik sowieso ook al een heel fijne plek, maar Rarotonga is ook echt heeeeeeel lekker. Veel plezier!

 • Jeroen

  18 juli 2016 om 09:06

  Als ik nu moest kiezen staat Iran denk ik wel bovenaan de lijst. Maar met een beetje mazzel ga ik eerst weer even naar Spitsbergen. Maar straks eerst maar opknappen en verhuizen. Helaas gaan daar ook vrije dagen in zitten.
  En welkom terug alvast! Geniet er nog even lekker van daar in het midden oosten.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   18 juli 2016 om 09:42

   Wauw! Dat zou te gek zijn joh. Maar lekker je nieuwe huisje opknappen en settelen is ook heel belangrijk :-). We gaan er zeker nog even van genieten en spreken je snel!

 • Margreet Pruis

  18 juli 2016 om 10:02

  Reizen is fantastisch, maar naar huis toe gaan, na zo,n lange reis is ook heerlijk ! Nog een fijne laatste week ! Leuk nog een paar dagen naar Dubai ! Wij gaan naar India, maar dat wist je al☺Voor de 1e keer, ben zeer benieuwd ! (in sept)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Margreet Pruis

   18 juli 2016 om 17:06

   Ja echt te gek Margreet! Dat ga je prachtig vinden, zeker weten :-). Heerlijk vooruitzicht!

 • Herma

  18 juli 2016 om 10:34

  Wij vertrekken eind augustus voor vier maanden naar Laos, Cambodja, Vietnam, Nieuw Zeeland en Taiwan! Heel veel zin in!! En ook heel spannend :)
  Lijkt me super raar om na zo'n lange tijd reizen weer thuis te zijn! Geniet nog lekker van jullie laatste week.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Herma

   18 juli 2016 om 17:05

   Wat heerlijk Herma! Klinkt als een mooie route. Al vast heel veel plezier!

 • Okke

  18 juli 2016 om 11:54

  Wow! Ik kan me nog zo het eerste artikel van jullie vertrek herinneren. Things go fast.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Okke

   18 juli 2016 om 17:07

   Ja he ;-). Vinden wij ook hoor! Maar het is te gek en onvergetelijk geweest.

 • Leonie

  18 juli 2016 om 19:11

  Jammer dat het er bijna op zit! Heb de afgelopen tijd met veel plezier je verhalen gelezen. Je hebt echt hele bijzondere dingen gezien, super gaaf! Zelf ben ik blij dat we Peru toch geboekt hebben voor over 6 weken. Leuk om te lezen dat dit een van je favo landen is. Overigens zijn de fotos van Iran wel echt fantastisch! Mooi in beeld gebracht het land. Have fun de laatste dagen!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Leonie

   19 juli 2016 om 06:55

   Dank :-), leuk om te horen. En de foto's zijn allemaal het werk van Gerben! Dat doet hij fantastisch he? Vind ik ook ;-). Heel veel plezier al vast in Peru!

 • Dominique || dominiquetravels.com

  18 juli 2016 om 20:43

  Geniet er nog even van! Ik hoorde dat het super warm gaat worden in de VAE (tot 62 graden), dus blijf vooral lekker binnen :) Heel veel plezier nog!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   19 juli 2016 om 06:56

   Ow my...Het warmste wat we nu hebben gehad was 56 graden in de woestijn in Iran. Dat was echt bijna niet te doen ;-). In VAE dus maar van airco naar airco ;-).

 • Elise

  18 juli 2016 om 22:35

  Wij vertekken juist over twee weken om een wereldreis van een half jaar tot een jaar te maken. Behalve onze eerste bestemming, Sri Lanka, staat er nog niks vast! Leuk om jullie gevolgd te hebben, ik heb inspiratie kunnen halen uit jullie reisverslagen. Groetjes, Elise

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Elise

   19 juli 2016 om 06:57

   Wat gaaf Elise! Klinkt als een mooi avontuur. Al vast heeeeeeel veel plezier!!

 • Janneke

  19 juli 2016 om 09:55

  Jeetje, time flies! Ik heb met heel veel plezier met jullie meegelezen de afgelopen maanden en ben benieuwd naar de rest van je verhalen. Alvast een fijne vlucht naar NL gewenst! Heerlijk om na zo'n lange tijd weer lekker in je eigen bed te slapen. Know the feeling :-) Mijn eerstvolgende bestemming is België. Een weekendje Ardennen in september. Ook niet verkeerd, haha!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.