Op naar het laatste land van onze wereldreis!

Reismeisje 03 juli 2016

Iran

Terwijl ik dit artikel schrijf, kijk ik uit over de skyline van Abu Dhabi. Na ruim 1.5 week chillen op Bali en in Bangkok, zijn we 3 dagen geleden naar de hoofdstad van de Emiraten gevlogen. Niet een heel slim plan met een zinderende zomertemperatuur van 45 graden Celsius in combinatie met de vastenmaand Ramadan...Maar ja, niet alles aan een wereldreis valt te plannen Knipogen. Het is nu avond en morgenvroeg, als dit artikel live staat, vertrekken we naar het laatste land van deze reis. Het laatste land al weer! Ik zie ons nog zo op Schiphol met een enkeltje Brazilië aan onze wereldreis beginnen. Niet te geloven hoe snel de tijd is gegaan! Gelukkig hebben we nog een fan-tas-tisch land te gaan, dat al jaren bovenaan onze bucketlist prijkt. De vaste lezers onder jullie weten wel over welk land ik het heb Lachen. Het oud Perzische rijk. Iran it is!

Een cheapie naar Iran. We vliegen vanuit het zogeheten Sharjah naar Teheran. Sharjah is een van de zeven, en meer onbekende, Emiraten waar je vanuit Abu Dhabi met een bus in zo'n 1.5 uur naar toe rijdt. Low cost airliner Air Arabia heeft er een monopolie op het vliegveld en zo hebben we echt een supergoedkoop retour ticket naar Iran kunnen boeken. Voor 120 euro per persoon vliegen we retour! Geen geld toch? Heen vliegen we dus op de hoofdstad Teheran en terug zullen we vanuit de stad Shiraz in het Zuiden van Iran vliegen. Komt handiger uit qua route. Mocht je in elk geval ooit in het Midden-Oosten willen reizen en de Emiraten wel als 'basis' kunnen gebruiken, check dan echt Air Arabia. Het is een grote, betrouwbare airline die echt naar superveel bestemmingen in deze regio vliegt.

Reis door Iran. Laatst vertelde ik al wat onze reisroute door Iran gaat worden. We gaan dus beginnen in Teheran, vervolgens naar Qom en Kashan, daarna naar Esfahan, Yazd en tot slot Shiraz. Ongetwijfeld gaan dingen weer anders lopen dan gepland Tong uitsteken, maar dat is nu het plan. We willen ook nog ergens een woestijntripje gaan maken en gaan hiken in de bergen. En de komende dagen zal het nog Ramadan zijn, maar op 5 of 6 juli stopt de vastenmaand en wordt dat groots gevierd met het Suikerfeest. Lijkt me heel bijzonder om juist in Iran mee te maken! Kortom, er staat voor de komende kleine 3 weken genoeg leuks op de planning! Via een VPN verbinding hoop ik regelmatig te kunnen blijven bloggen op Reismeisje en natuurlijk lekker veel foto's te kunnen posten op Instagram. Mocht het allemaal wat trager gaan, weten jullie in elk geval waar het aan ligt!

Voor nu veel liefs en tot heel gauw vanuit Iran! Last minute tips voor leuke hotelletjes en eettentjes zijn meer dan welkom!

 

@Midden-Oosten @Iran #Iran #wereldreis #RTW

4 reacties

 • Lizza Duijverman

  03 juli 2016 om 06:13

  Veel plezier! Ben wel verrast dat het vliegticket vanuit de regio nog zo duur is. Heb al meerdere keren aanbiedingen vanaf Schiphol voor rond de 170 euro gezien. Erg benieuwd hoe jullie het gaan vinden. Staat ook hoog op mijn lijstje

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Lizza Duijverman

   05 juli 2016 om 05:23

   We vinden het nu al te gek :-). Binnenkort zal ik er meer over gaan bloggen!

   Beantwoorden

 • Dominique || dominiquetravels.com

  03 juli 2016 om 11:51

  Gaaf hoor! Heel veel plezier in Iran! Ik ben nu al benieuwd naar jullie ervaringen :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   05 juli 2016 om 05:24

   Yesssss, komen snel blogs over!

   Beantwoorden

 • Jeroen

  03 juli 2016 om 21:48

  Have fun! Gaat ongetwijfeld heel erg gaaf worden. Hoor echt alleen maar goede verhalen. Maak er wat moois van en dan zien er hier de artikelen wel verschijnen.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   05 juli 2016 om 05:26

   Gaan we doen Jeroen :-). De eerste indruk is in elk geval al heel erg goed!

   Beantwoorden

 • Jessica

  04 juli 2016 om 03:17

  Wauw wat is de tijd snel gegaan en wat hebben jullie veel gezien! Heel veel plezier nog in Iran gewenst :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jessica

   05 juli 2016 om 05:26

   Nou he. Ik weet ook niet waar de tijd is gebleven ;-). We gaan er nog even goed van genieten!

   Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.