10x wat me verrast heeft aan wereldreizen

Reismeisje 15 juli 2016

Wereldreis 1 GvdW 6865

Een jaar geleden had ik een beeld over de wereldreis die we voor de boeg hadden. Een beeld wat deels bleek te kloppen, maar deels ook niet. Nu we bijna weer op het punt staan naar huis te gaan, kijk ik terug op een fantastische, gave, bijzondere, indrukwekkende tijd, waarin ik mezelf nog beter heb leren kennen en ik verrast ben over hoe ik bepaalde dingen heb ervaren. Het leek me leuk juist over die verrassingen een artikel te schrijven, dus vandaag vertel ik je 10 dingen die me aan het wereldreizen hebben verrast! Komen ze.

1. De tijd glipt door je vingers. I know, velen van jullie hadden me er al voor gewaarschuwd; geniet, want voor je het weet is het voorbij. En dat klopte! Man, wat is de tijd gevlogen! Zeker vanaf januari dit jaar. Als ik terug kijk op alles wat we gezien en beleeft hebben, kan ik het soms bijna niet geloven. Zo veel!

2. Ik voel me Nederlandser dan ooit. Ik weet niet. Op de een of andere manier heb ik mezelf toch altijd als een soort wereldburger beschouwd. Ik merk echter tijdens deze reis dat ik zo ontzettend boeren Hollands ben Lachen. In mijn nuchterheid, open houding, liberale opvattingen en zelfs mijn honger naar oude kaas Tong uitsteken

3. De hele wereld heeft wifi. Ok, er waren misschien 3 plekken waar dit niet het geval was, maar zelfs midden in de afgelegen South Pacific konden we FaceTimen met het thuisfront en appen vanuit Iran. Draadloos internet heeft de afgelopen jaren echt een inhaalslag gemaakt!

Wereldreis 2 GvdW 8895

4. Locals weten alles over Europa. Natuurlijk niet letterlijk alles, maar het heeft me echt verbaasd hoeveel mensen aan de andere kant van de wereld over Europa en zelfs ons kleine landje weten! Zit je in the middle of no where in Papoea Nieuw Guinea, begint zo'n vrouwtje over Brexit Knipogen. Geloof maar niet dat ik zonder deze reis iets van de regio of haar land had geweten.

5. Je gaat futiele dingen missen. Naast natuurlijk familie en vrienden, begon ik op een gegeven moment van die hele kleine dingen te missen. Een kopje koffie op zaterdagochtend na het trainen, oude kaas met mosterd, lekker Netflixen op de bank terwijl de regen tegen de ramen klettert. Dat soort dingen.

6. Zuid-Amerika heeft een andere reis standaard. Als backpacker zijn we over het algemeen toch wat minder schone of rustige accommodaties gewend. Tijdens het eerste deel van onze reis door Zuid-Amerika is dat echter 100% mee gevallen. Ik vind dat de standaard hier wel hoger ligt voor reizigers dan in bijvoorbeeld Azië of Afrika. Eigenlijk in alle landen.

Wereldreis 3 GvdW 1413

7. Dat extra potje geld is zo uitgegeven. Van tevoren hadden we een extra potje geld gereserveerd voor onverwachte uitgaven of net even dat ene te gekke tourtje. Hoewel we eigenlijk prima zijn uit gekomen met ons budget, was dat extra potje op een gegeven moment wel leeg Knipogen. Je denkt zo snel: ach, we zijn er nu! We komen hier nooit weer!

8. Duikmonster. Ha! Dat is een persoonlijke verrassing. Big time. Ik had nooit verwacht dat ik mijn duikbrevet zou gaan halen. Laat staan dat ik duiken leuk zou gaan vinden, maar ik moet eerlijk zeggen: ik vind het fantastisch!!

Wereldreis 4 GvdW 2203

9. Mensen zijn zo flexibel en positief. Als je een langere reis maakt die je naar meerdere continenten brengt, kun je goed vergelijken hoe het leven er is. Wat mij echt is op gevallen, is dat mensen wereldwijd zo flexibel en positief ingesteld zijn! Hoe zwaar of ingewikkeld het leven er ook lijkt te zijn, mensen vinden altijd weer een weg om er het beste van te maken.

10. Nothing beats home. Tja. Zo is het toch wel. Hoe gaaf ik het het afgelopen jaar ook vond, thuis blijft thuis Lachen.

Dat zijn dingen die me eigenlijk wat verrast hebben aan het wereldreizen. Bovenal ben ik superblij dat we dit avontuur samen aan zijn gegaan en zou ik het zo weer doen! Vertel, ben jij al eens op wereldreis geweest? Of zou je dat graag doen?

#wereldreis #RTW #reizen

9 reacties

 • Marianne

  15 juli 2016 om 08:55

  4x een jaar gereisd, 3x een jaar met mijn ex en 1x alleen. Allen onvergetelijke jaren, best ever!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Marianne

   15 juli 2016 om 09:20

   Wauw wauw wauw! Jij bent met recht een wereldreiziger Marianne :-). Te gek!

 • Lisa van FlipFlopGlobetrotters.com

  15 juli 2016 om 11:59

  Leuk geschreven, herkenbaar. Haha, vooral dat duiken :-) Ik heb mijn eerste duikbrevet gehaald toen ik in 2001 drie maanden door Australie reisde en mijn vriend toen hij in dezelfde periode op Koh Tao was. Beiden waren we gelijk verslaafd! Sindsdien hebben we samen op de mooiste plekken gedoken. Nu we een kleine hebben, kunnen we meestal niet meer samen duiken, maar tijdens onze reis van 10 maanden door Zuid-Oost Azie hebben we toch prachtige duiken gemaakt! Maar nummer 10 is voor ons helemáál niet herkenbaar. We willen het liefste morgen weer weg!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Lisa van FlipFlopGlobetrotters.com

   16 juli 2016 om 13:46

   Same here inderdaad ;-). Benieuwd waar jullie volgende reis heen zal gaan!

 • serena

  15 juli 2016 om 16:22

  wow, het lijkt me echt gaaf om een wereldreis te maken! eerst maar een flink wat sparen....lees je blogs met veel plezier

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl serena

   16 juli 2016 om 13:48

   Leuk te horen Serena, dank!

 • Dominique || dominiquetravels.com

  15 juli 2016 om 18:26

  Ha, ik ben blij dat in Nederland eindelijk het zonnetje begint te schijnen dus ik vind het vervelend om te zeggen maar ik hoop dat je nog een paar maandjes moet wachten tot je Netflix op de bank kan kijken terwijl de regen tegen het raam klettert ;) Een wereldreis heb ik niet persé in mijn wishlist staan, liever veel "kortere" reizen. Ik ben me wel bewust dat ik voor Frans Polynesie bijvoorbeeld wel een paar maanden uit moet trekken, dus dat zou ik dan ook wel doen!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   16 juli 2016 om 13:49

   Dat kan ik me voorstellen Dominique, het is nog geen beste zomer in NL geweest he? Kortere reizen zijn natuurlijk ook te gek!

 • Jeroen

  15 juli 2016 om 19:23

  Volgend jaar :-D
  Terugkomen is optioneel ;-)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   16 juli 2016 om 13:50

   Hahaha! Ik ben benieuwd ;-).

 • Yvonnevanderlaan.nl

  15 juli 2016 om 20:16

  Herkenbaar! Alleen dat laatste puntje... wij zijn uiteindelijk naar huis gegaan omdat we er wel een beetje klaar mee waren dat er altijd EEN reden is dat je slaap verstoord wordt (kamer boven de keuken, dronken medereizigers, moskee tegenover je kamer)... we verlangden gewoon naar rust. Nou, die kregen we. Ben benieuwd of jullie de stilte in huis straks ook als oorverdovend gaan ervaren. ;)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Yvonnevanderlaan.nl

   16 juli 2016 om 13:50

   ;-) Ik ben ook heel erg benieuwd!!

 • Kaat

  16 juli 2016 om 00:16

  In 2009 maakten we een reis van 10 maanden in zuid oost azië. Sinds dan enkel nog reizen van 4 of 5 weken. Maar we zijn aan het sparen voor nog eens een grote reis te doen. Mensen zeggen vaak tegen ons dat we toch al veel gezien hebben maar anderzijds is er nog veel meer wat we nog niet gezien en ontdekt hebben. We blijven reizen dus. In het najaar gaan we nr colombia :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Kaat

   16 juli 2016 om 13:52

   Heerlijk! Mooie bestemming, een van mijn favorieten :-). En wat je zegt Kaat, de wereld is zo ontzettend groot! Volgens mij ben je nooit uitgekeken.

 • Chantal

  16 juli 2016 om 13:29

  Als best wel wat van de wereld gezien dus op die manier wel een wereldreis gemaakt maar veel langer dan 3 maanden is het niet geweest. Maar dat gaat veranderen....in december ga ik voor onbepaalde tijd op reis, wereldreis of sabbatical, hoe je het ook wilt noemen. Vooral (grote) trails staan op het lijstje. Jouw blogs zijn grote inspiratiebron bij de voorbereiding. Thx.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Chantal

   16 juli 2016 om 13:53

   Woehoeeee Chantal! Te gek :-). Wat mooi dat je dit avontuur aan gaat! Ik wens je al vast heel veel plezier toe en superleuk dat je inspiratie uit Reismeisje haalt. Daar word ik blij van!

 • Ariana

  17 juli 2016 om 21:02

  Leuk geschreven! Waar is de eerste foto genomen? Die met het blauwe water in de krater. :)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.