De fijnste foto's uit Frans Polynesië

Reismeisje 21 juni 2017

Frans Polynesië. Tot een jaar of 2 geleden zei dit land me eigenlijk weinig. Ik kon me er ergens wel mooie stranden en azuurblauw water bij voorstellen, maar daar hield het dan ook wel mee op Knipogen. Toen Gerben deze regio opperde om tijdens onze wereldreis te bezoeken, sprak me dat zeker aan, maar dat het uiteindelijk een deel van de wereld zou zijn dat me enorm positief zou verrassen had ik niet bepaald verwacht. Dat Frans Polynesië, naast het superbekende Bora Bora, veel te bieden heeft, heb ik ondertussen zelf kunnen ervaren. Hoe kan ik jullie dat beter laten zien dan door middel van foto's?! Vandaag dus een reis door Frans Polynesië in beeld. Enjoy!

Moorea2

Hatsa! Do I need to say more Knipogen? Kijk nou hoe adembenemend mooi! Dit is een van de mooiste baaien op het eiland Moorea. Moorea is niet bepaald bekend bij de massa, maar als je ooit naar Frans Polynesië gaat en je kunt maar 1 eiland bezoeken; kies dan voor Moorea. Het landschap is er prachtig groen, het water intens blauw, je kunt er snorkelen met haaien en mantaroggen en het voelt er erg authentiek. Echt een plaatje van een eiland!

Moorea 2

Dit bedoel ik. Groener dan groen Lachen. Ik moet heel eerlijk zeggen dat we op deze hike lichtelijk verdwaalden, maar het geeft wel een goed beeld van hoe het landschap er op Moorea uit ziet.

Moorea 3

Cultuur is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij Frans Polynesië. En toch zijn de locals razend trots op hun inheemse cultuur en geven ze hun tradities nog steeds door op volgende generaties. Op vrijwel alle eilanden kun je traditionele dansen bekijken. Compleet met van die prachtig hulahup dansende meisjes Lachen.

Bora Bora4

Bora Bora! Helaas hadden wij er minder goed weer, maar dan nog is het toch heel bijzonder om op dat bekende, tropische eilandje te fietsen. Alle gave, over de top luxe resorts zitten aan 1 kant van het eiland, maar ik zou je aanraden lekker in het lokale dorpje te overnachten. Locals verhuren daar kamers, wat een superleuke manier is om Bora Bora van een meer authentieke kant te ontdekken.

Moorea 4

Kijk! Snorkelen met black tip sharks. Waar kun je dat nu doen?! Echt een heel gave ervaring.

Maupiti2

En nog een prachtig eiland. Eentje waar je wel wat meer moeite voor moet doen om er te komen; Maupiti. Een klein eiland waar eigenlijk niets is ingesteld op toeristen. Als je er wilt overnachten, doe je dit dan ook bij de locals. Je hebt er een prachtig strand, kunt er geweldig duiken en je heb er een mooi uitzichtpunt waar Gerben hier lekker zit te genieten van het uitzicht Knipogen.

Maupiti 2

Geen woord te veel over dat mooie strandje op Maupiti toch?!

Air Tahiti

En zo vlieg je naar de eilanden. Met kleine vliegtuigen van Air Tahiti, die overigens helemaal prima zijn. Wij hadden in eerste instantie nog het idee om wat eilanden per boot te bezoeken, maar dat is eigenlijk geen optie als je niet onbeperkt flexibel bent...Bovendien is vliegen boven deze eilanden echt geen straf, want my ow my wat een prachtig uitzicht heb je dan!

Ik hoop dat je enthousiast bent over Frans Polynesië. Het is echt een te gekke regio met een heel eigen cultuur en landschap. Spreekt het je aan?

@Frans Polynesië @Oceanië #frans polynesie #bora bora #reizen #Pacific

1 reactie

 • Sander Mook

  22 juni 2017 om 08:49

  Heeeel mooi! In welke periode waren jullie er? Wij gaan in oktober :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Sander Mook

   22 juni 2017 om 15:33

   Wat heerlijk Sander! Al vast heel veel plezier. Wij waren er eind maart/april.

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.