De 7de keer Texel; een totaal andere ervaring

Reismeisje 10 april 2019

Texel3

Vorige week was ik op Texel. Opnieuw. Voor de zevende keer Knipogen. Elke keer opnieuw als we de boot afrijden en het eiland op, voelt het als thuis komen. Alles klopt daar. Ik voel me er ver van alles verwijderd en tegelijkertijd dicht bij waar het echt om gaat. Natuur, rust, fijne mensen, lekker eten. Het simpele leven. De tijd vertraagt op Texel en ik daarmee ook. Heerlijk. Dit keer waren we op Texel op uitnodiging van Prins Hendrik. Een hotel en bungalowpark, gelegen in Oosterend in het Noordoosten van Texel. Een deel van het eiland dat ik nog niet goed kende. Geliefd bij natuurliefhebbers en rustzoekers. Dat sprak ons aan. Plus het feit dat Prins Hendrik dus over een hotel beschikt. In de 6 keer hiervóór waren het altijd huisjes of een tent waar ik op Texel verbleef. Een hotel leek me dus een leuke, nieuwe ervaring. En dat was 't!

Texel hotel

Een hotel met een verhaal

Toen we aan kwamen rijden, viel het hotel me eerst niet op. Prins Hendrik ligt wat verstopt achter de dijk en omringd door bomen. Midden in natuurgebied Utopia en krekengebied De Schorren. Prachtig! Je voelt en ziet meteen wat natuurliefhebbers hier zoeken. De locatie onderstreept de kracht van de natuur. Het oneindige. De tientallen vogels die je er hoort. Konijntjes in de weilanden en paarden die doen denken aan wilde IJslanders. Wat het extra bijzonder maakt, is de historie van hotel Prins Hendrik. Die begint namelijk al in 1876. Door de aanleg van de Afsluitdijk ontstaat in het Noorden van Texel het poldergebied. De lokale bevolking hoopt er volop agrarische activiteiten te kunnen ondernemen, maar het land blijkt totaal ongeschikt. Het is er drassig en weinig vruchtbaar. Ondertussen zag Floris Dekker zijn kans schoon en bouwde het huidige hotel Prins Hendrik. Het leek hem een geweldige plek voor schepen om aan te meren. Zeebonken die er een hapje en drankje kwamen doen. Dat aanmeren bleef uit, maar de bezoekers kwamen wél. En zo kan het dat hotel Prins Hendrik vandaag de dag nog steeds bestaat. 

Texel hotelkamer

Het hotel beschikt over 20 kamers, die grotendeels recent gerenoveerd zijn. Allemaal met een mooi uitzicht op het omliggende landschap. En de stilte die er heerst. Man man wat heb ik er heerlijk geslapen Knipogen. 's Ochtends wordt er een uitgebreid ontbijt geserveerd, waar je ook in het ochtendzonnetje op het terras van kunt genieten. We hadden onwijs mazzel met het mooie voorjaarsweer, dus dat was genieten geblazen! Prins Hendrik beschikt ook over een geheel eigen restaurant. Ik had al gehoord dat je er lekker zou kunnen eten, dus we besloten er een avondje aan te schuiven. Vooraf had ik een fantastisch smaakvolle knolselderijsoep en als hoofdgerecht mosselen gekookt in Texels Skuumkoppe bier. In één woord: zalig. Serieus. Je proeft gewoon de puurheid en liefde voor het eten. Als afsluiter hebben we een kaasplankje gedeeld, met verschillende kazen van het eiland. Eveneens een aanrader!

Een totaal andere ervaring

De vier dagen die we nu op Texel hebben door gebracht waren écht anders. Anders dan alle zes keren hiervoor. Dit kwam zeker ook door Prins Hendrik. De locatie en de ervaring van een hotel. Daarnaast hebben we nu ook een aantal andere, nieuwe dingen gedaan en was de ervaring simpelweg anders. Met dank ook nog aan gastblogger Stefanie, die op Texel woont. Dit is wat het verder zo anders maakte:

Texel lammetjes

Lammetjes knuffelen. Kijk nou! Al vóór we het eiland opreden had ik die wens. Ik ben gek op dieren! Via Stefanie kregen we een ontzettend leuke tip van een boerderij waar je tussen de dieren door loopt en je dus lammetjes kunt knuffelen. Té leuk vond ik het Lachen. Dit is de boerderij die ik je aan kan raden.

Texel zon

De zon scheen het hele weekend. We kwamen er achter dat we eigenlijk nog nooit op Texel zijn geweest als het er constant zonnig is. Eerlijk is eerlijk; nog meer liefde voor Texel op dat soort dagen.

Texel Gastropaviljoen

Gastropaviljoen op Texel. Texel heeft veel leuke strandtenten en ook deze hebben we in januari wel ontdekt. Toen was Gastropaviljoen nét geopend. Nu hebben we er echter pas echt volledig genoten, met het terras open. Een heerlijke plek met een fantastische lunchkaart. Erg de moeite!

Het waren kortom heerlijke dagen en een ontzettend leuke, verrassende ervaring bij Prins Hendrik. Eigenaar Ernst en zijn personeel doen er alles aan om je een geweldig verblijf te geven, de tijd te nemen en je van goede tips te voorzien om Texel van een andere kant te leren kennen. Het is zeker een plek waar we naar terug zullen keren. Vertel, wat is jouw favoriete Waddeneiland?

 

#nederland #texel #wadden #reistips #Weekendje weg

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.