Samoa: mijn favoriete bounty bestemming

Reismeisje 19 mei 2016

Samoa 1

Het is ondertussen al weer zo'n 5-6 weken geleden dat we vanuit Zuid-Amerika naar de South Pacific vlogen. Om te beginnen aan deel twee van onze wereldreis. Van tevoren had ik eigenlijk vooral een beeld bij Frans Polynesië; de paradijselijke strandjes en het azuurblauwe water van Bora Bora. Hoe prachtig het daar inderdaad ook bleek te zijn, de eilandengroepen die daarna volgden hebben me nog meer gegrepen. Dat begon eerst met de Cookeilanden en net toen ik dacht dat het niet beter kon worden, was daar Samoa. Weelderig en intens groen Samoa. Inktzwarte lavarotsen die via het witte koraalzand in de blauwer dan blauwe oceaan lopen. Om nog maar niet te spreken over het heerlijke authentieke karakter. Mocht je ooit een bestemming uit 'moeten' kiezen in de South Pacific; kies voor Samoa! Met pijn in m'n hart ging ik er na een week weer weg Knipogen. Waarom en wat je er kunt doen, lees je vandaag!

Samoa 3 mensen

Authentieke en gastvrije cultuur. Hoewel het soms natuurlijk best lekker is je even onder te kunnen dompelen in westerse gemakken, vind ik het het allerleukste om landen te bezoeken die qua cultuur en gebruiken ver van de onze afstaan. Reizen met hoofdletters Lachen! Bij aankomst in Samoa merkten we meteen al dat het anders was dan de stokbroden van Frans Polynesië en de hamburgers Kiwi style van de Cookeilanden. Mannen lopen er in een soort rokken, gezinnen leven er in huizen zonder muren en veel mensen dragen traditionele tatoeages. Echt een andere wereld. Hoewel de meeste mensen nauwelijks geschoold zijn en ook niet over een riant inkomen beschikken, maken ze een erg blije en gelukkige indruk. Samoanen zijn echt ontzettend warm, gastvrij en hebben voor iedereen een glimlach. Leuk toch?! En dan het landschap...Man, man, wat een plaatje! Overal zie je palmbomen en superveel tinten groen. Aan de kust wordt dat afgewisseld door prachtige rotsformaties die uit gestold lava bestaan. Het contrast tussen het zwarte van de lava, het witte van het zand en het azuurblauwe van de zee is echt bijna buitenaards. Zo ontzettend mooi! 

Samoana

De gaafste accommodatie ever. Na zo'n 8 maanden reizen zijn er natuurlijk al heel wat accommodaties de revue gepasseerd. Hoewel daar heel wat mooie plekjes tussen zaten, hebben we op Samoa echt de ultieme accommodatie ever gevonden: Sa'Moana. Gelegen aan een van de mooiste plekken aan de Zuidkust van Samoa, heeft deze plek sowieso al een dikke plus Knipogen. We hebben heel wat van de kustlijn gezien, maar de afgelegen locatie van Sa'Moana in combinatie met de ruige lavarotsen maakt het wat mij betreft echt tot een toplocatie. Tel daar de relaxte surfer-sfeer, het zalige eten en de te leuke houten huisjes met uitzicht op zee bij op en het plaatje is compleet. Bovendien kun je letterlijk vanaf het strand de zee in lopen voor een prachtige snorkeltocht of een tikkeltje wilde surfpartij. Sa'Moana wordt gerund door het Australisch Britse koppel Daniel en Allison; twee superleuke mensen die bovendien zelf veel hebben gereisd en daardoor heel goed weten wat je als reiziger nodig hebt. Sa'Moana is een van die weinige plekken waar je niet weg wilt of ineens een week bent blijven hangen Knipogen

Samoana GvdW 4603

En dat zwembad...Kijk nou wat een plaatje! Serieus een van onze gaafste accommodaties ever.

Samoa trench

To Sua Ocean Trench. Samoa heeft een aantal prachtige stranden, ruige wandelingen en onontdekte duikspots te bieden. Wat ik echter het allergaafste vond was To Sua Ocean Trench. Een mooie benaming voor een soort zout watertje wat in een bijna perfect ronde vorm ooit vanuit grotere lavaformaties geïmplodeerd is geweest. Het resultaat is een erg diep en aquablauw water, wat door middel van een grot verbonden is met de open zee. Mocht je naar Samoa gaan, bezoek dan echt deze buitenaards mooie plek. Via een houten ladder kom je bij het water en kun je er rond zwemmen of snorkelen. Maak ook zeker even de duik naar de grot en vervolgens naar zee. Als ik het als serieus niet beste zwemmer kan Tong uitsteken, kun jij het ook! Alleen niet bij hoogtij doen, kleine tip. En nog eentje; ga tegen het einde van de middag naar To Sua Ocean Trench toe en neem een lekker drankje mee. Zo kun je na het zwemmen genieten van het meer dan mooie uitzicht en de zon in de zee zien zakken. Onvergetelijk!

Er zijn nog heel veel meer redenen waarom Samoa wat mij betreft een te gekke bestemming is, maar ik hoop dat dit artikel en de foto's een beetje een eerste indruk geven. Ik ben zeker van plan nog eens terug te gaan naar Samoa! Wat is jouw favoriete eilandbestemming so far? 

@Samoa @Oceanië #samoa #reistips #wereldreis #RTW

4 reacties

 • Maria - Reishoedje.nl

  19 mei 2016 om 15:23

  Wow, alleen al voor dat zwembad zou ik naar Samoa willen!

  Beantwoorden

  • Wendy Maria - Reishoedje.nl

   19 mei 2016 om 20:12

   Super leuk verslag weer! Wat een prachtige bestemming!

   • Reismeisje Wendy

    19 mei 2016 om 22:48

    Thanks Wendy. Leuk te horen :-).

  • Reismeisje Maria - Reishoedje.nl

   19 mei 2016 om 22:48

   Haha, ja toch?! Maar ook het eiland zelf is echt zo ontzettend de moeite waard! Prachtig.

 • Jeroen

  20 mei 2016 om 09:21

  Ik wil zo'n traditonal Samoan tattoo daar laten zetten!! (Als ze zoiets tenminste willen doen voor buitenstaanders)

  Beantwoorden

 • Arie

  20 mei 2016 om 17:32

  Ziet er prachtig uit. Zou je kunnen vertellen hoe je van Cook Islands naar Samoa bent vereist. Ik zie geen directe vliegverbindingen? Kun Ke ook van Samoa makkelijk in Vanuatu komen?

  Beantwoorden

 • Marie

  24 november 2019 om 14:39

  Hé, wat een leuke blog! Super veel nuttige informatie :) Vraag me af wat ik me bij de prijs moet voorstellen om bij de Sa'Moana accomodatie te verblijven.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.