5x waarom ik geen reiziger ben

Reismeisje 27 februari 2017

Reiziger 12

Ha! Bij het lezen van de titel van dit bericht denk je vast; huh, wacht even...Wendy, jij hebt toch nog niet zo lang geleden een wereldreis gemaakt? Maakt dat je dan niet meteen tot een enorme reiziger?! Tja. Feitelijk wel ja Knipogen. En toch werkt dat in de praktijk anders. Ben ik zeker geen standaard type reiziger, in hart en nieren. Het leek me leuk juist die andere kant eens te belichten en dus vertel ik je vandaag waarom ik dus juist geen reiziger ben!

1. Ik ben best wel een huismus. Het lijkt me duidelijk dat reizen een van mijn passies is. Dat ik heel graag nieuwe bestemmingen ontdek en het steeds opnieuw een feestje vind om in het vliegtuig te stappen Lachen. En toch ben stiekem best een behoorlijke huismus. Geniet ik enorm van kneuterige dingetjes en lekker thuis zijn. Een constante thrill seeker ben ik niet bepaald...

2. Wat is de hoofdstad van Vanuatu ook al weer? Je zou zeggen dat ik met al dat gereis behoorlijk op de hoogte ben van de wereldkaart. Hoe landen ten opzichte van elkaar liggen, wat hoofdsteden zijn en meer van dat soort informatie. Think again! Mijn topografische kennis is echt belabberd Tong uitsteken. Als ik eenmaal in een land ben geweest, weet ik de hoofdstad wel te onthouden, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Reiziger 3

3. Ik kan niet eeuwig rond reizen. Er zijn best veel dingen die ik mis aan het wereldreizen. Vooral de vrijheid om dat te doen wat maar in je op komt. Heerlijk! Tegelijkertijd heb ik tijdens onze wereldreis ook echt ervaren dat er voor mij een grens is aan al dat gereis. Dat ik het nodig heb om regelmatig wat langer op dezelfde plek te blijven en er wat te aarden of zo. Regelmatig zijn we tijdens het reizen mensen tegen gekomen die letterlijk oneindig rondreizen. Zonder einddatum of enig plan. Ik bewonder 't en kan me ook zeker voorstellen dat dat ergens zalig moet zijn, maar mijn ding is het uiteindelijk niet. Uiteindelijk moet ik echt een vaste plek hebben om te leven.

4. Ik begrijp 't als je niets met reizen hebt. Ken je ze? Van die fervente reizigers die niets anders doen dan praten over reizen. De hele dag lang en tegen iedereen die het maar wil horen. Of zelfs niets wil horen Knipogen. Het zijn diezelfde mensen die het over het algemeen niet kunnen begrijpen als anderen die passie voor reizen niet delen. Los van dat ik echt vind dat reizen je iets fantastisch gaafs kan brengen en het iedereen aan zou raden, begrijp ik het eigenlijk best goed als dat gereis je niets lijkt. Laten we eerlijk zijn; soms kan reizen best vermoeiend zijn. Hoppend van bus naar bus, zoekend naar een slaapplek en slepend met je backpack.Ik kan me goed voorstellen dat je van buitenaf denkt; ik laat dit even aan me voorbij gaan...

Reiziger 2

5. I love my rhythm. Er is iets raars. Op reis vind ik het heerlijk om niets te plannen en te leven met de dag. Soms zelfs met het uur. We zien wel en kijken wat er op ons pad komt. Heerlijk! Maar in mijn dagelijkse leven is dat toch lichtelijk anders Knipogen. Niet dat ik dan enorm strak vast houd aan structuur, maar toch wel een beetje. Ik houd er van om dingetjes te plannen en te weten hoe mijn dag er uit gaat zien. Een verrassing vind ik ook altijd leuk en misschien dicteert ons leven in Nederland dit ook een beetje, maar ik houd toch ook echt van een ritme.

Dat zijn 5 redenen waarom ik vind dat ik geen standaard reiziger ben. Misschien bestaat die ook wel niet! Ik ben benieuwd hoe dit voor jou is; voel jij jezelf echt een reiziger en/of zit er verschil tussen hoe je graag reist en thuis leeft? Vertel!

#reizen #backpacken #wereldreis #RTW

4 reacties

 • Monique

  27 februari 2017 om 09:20

  Ik herken mezelf helemaal in wat je schrijft in alle punten. Fijn om te lezen niet de enige te zijn die het zo ervaart en ziet

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Monique

   27 februari 2017 om 12:57

   Grappig ;-)

   Beantwoorden

 • Robert | Traveljunks

  27 februari 2017 om 09:57

  Ik herken er wel een paar. Ik reis ook graag, maar ben meestal ook blij om weer thuis te zijn. Praten over reizen doe ik ook graag, maar mensen die er niets mee hebben laat ik er ook mooi mee met rust.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Robert | Traveljunks

   27 februari 2017 om 12:57

   Ja precies. Ik ook hoor, kan anders zo irritant zijn ;-).

   Beantwoorden

 • Dominique || dominiquetravels.com

  27 februari 2017 om 18:52

  Ik ben zeker geen reiziger. Ik houd ook van rust & regelmaat en van mezelf soms lekker even terugtrekken. Ik ben een echt introvert, dus heel vaak omringd zijn door mensen vind ik vermoeiend. Natuurlijk kan ik dat voor korte periodes best aan, maar vind ik het dan des te fijner om lekker weer thuis te komen :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   27 februari 2017 om 18:57

   Ow echt?! Wat leuk om te lezen ;-). Ben dus niet de enige!

   Beantwoorden

 • Dritte

  27 februari 2017 om 23:00

  Klinkt bekend in de oren! Wij zijn nu halfweg ons jaar reizen en hoewel ik er enorm van geniet, kijk ik ook niet op tegen het moment dat we terug naar huis moeten gaan. Reizen is een passie, maar we zijn geen slaaf eraan. Dit in tegenstelling tot anderen die we soms tegenkomen. Bovendien zal ik nooit mijn oordeel klaar hebben over mensen die kortere periodes reizen of voor meer of minder luxe kiezen. Soms geven 'echte reizigers' ons het gevoel dat we minder bekwaam zijn omdat wij eens een keer via booking boeken idpv elke keer ter plaatste te gaan onderhandelen of als je eens een keer een taxi neemt omdat je moe bent en geen zin meer hebt om het openbaar vervoer uit te zoeken. Iedereen maakt zijn eigen keuzes en het feit dat je voor dezelfde locatie gekozen hebt zou al voldoende respect moeten opleveren voor elkaar zonder de ander zijn keuzes te veroordelen!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dritte

   28 februari 2017 om 07:24

   Heel herkenbaar! Geniet nog heerlijk van jullie reis voor nu!

   Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.