8x wat je moet weten voor je gaat backpacken

Reismeisje 17 februari 2016

Backpacken

Lachen Die 5 extra shirtjes en dat extra paar schoenen ga je niet gebruiken. Geloof me. Je loopt grotendeels in dezelfde setjes en het scheelt heel wat gewicht.

Lachen Een lakenzak is ALTIJD een goed idee. Het weegt niets, neemt nauwelijks ruimte in beslag en je ben er héél blij mee als je in een of ander cheap ass hostel de vlekken in de lakens kunt tellen...

Lachen Extra dollars zijn handig. Neem zeker wat cash mee als je gaat backpacken. Dollars bij voorkeur. Die nemen ze bijna overal wel aan en zo heb je altijd iets op zak.

Backpacken 2

Lachen Oordoppen zijn ook ALTIJD een goed idee. Hoe vaak die wel niet van pas komen! In een bus waar ze het volume weer eens op maximaal hebben staan of als je op een dorm ligt tussen snurkende nachtbrakers. Altijd goed om doppen bij je te hebben.

Lachen Je komt lichter terug dan je ging. Meestal tenminste. Ondanks dat ik op reis echt 3x per dag warm kan eten, val ik toch altijd af. En dat hebben veel backpackers heb ik begrepen.

Backpacken 3

Lachen Wees flexibel. Backpacken betekent voor mij avontuur. Een beetje flexibiliteit is in elk geval wel handig, want als je backpackt loopt het gewoon regelmatig anders dan je van tevoren bedacht had. Een bus rijdt ineens niet meer, dat ene hostel is vol en die te gekke stad blijkt toch wat minder leuk te zijn. Re-shuffelen en gaan met die banaan!

Lachen Je bent nergens zonder Lonely Planet. Of Rough Guide. Vind ik tenminste. Hoewel er genoeg op die reisgidsen aan te merken valt, ken ik geen informatiebron die meer praktische informatie bevat over afstanden, bussen, hostels enzovoorts dan deze.

Lachen Backpacken hoeft echt niet altijd cheap ass te zijn. Dat is toch een beetje het onterechte imago dat aan backpacken kleeft. Natuurlijk lig ook ik wel eens op een dorm of heb ik wel eens in een schoner bed gelegen, maar daar staat tegenover dat we ook in leuke, kleinschalige guesthouses verblijven of soms een avondje echt goed uit eten gaan. Juist die balans vind ik zo leuk!

Heb jij nog handige en/of leuke aanvullingen voor als je gaat backpacken?

#backpacken #reizen #reistips

3 reacties

 • Sarah

  17 februari 2016 om 03:51

  Iets van sportkleding is aan te raden ivm outdooractiviteiten.
  Vergeet nooit je slippers!
  En goede zonnebrand is ook niet mis.
  Verder is het fijn om wat speling te hebben. Zoals je al schreef moet je flexibel zijn en bussen strak achter elkaar plannen bijvoorbeeld kan nog wel eens verkeerd uitpakken.
  En.. niet iedereen spreekt engels. Zorg voor een icoon of point it boekje. Super makkelijk en ze zijn klein genoeg voor je broekzak.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sarah

   17 februari 2016 om 04:02

   Ja, dat point it boekje is een goede! Superleuk ook om zo met locals te kunnen praten, wanneer je de taal echt niet spreekt. Goede aanvullingen, thanks!

   Beantwoorden

   • Sarah Reismeisje

    17 februari 2016 om 15:03

    Dankje!
    Oh en een potje pro biotica is niet mis om wat weerstand op te bouwen.

    Beantwoorden

 • Joyce

  23 februari 2016 om 01:58

  Maps.me is een superhandige applicatie! Je kunt de kaarten van desbetreffende landen downloaden en vervolgens offline gebruiken voor navigatie etc. Onmisbaar :)

  Beantwoorden

 • Jeroen

  26 februari 2016 om 13:50

  Nog lichter terug komen? Ben juist 17 kilo kwijt. Veel meer kan er niet vanaf hoor :-)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.