5x te gek Zuidwest China en Tibet

Reismeisje 08 november 2016

Het is weer tijd voor een leuk gastblog Lachen! Dit keer is het de beurt aan Laura; een reislustige dame die een prachtige reis heeft gemaakt voor China en Tibet. Over het eerste deel van haar reis in het Zuidwesten van China en prachtig, authentiek Tibet schrijft ze vandaag een inspirerend blog. Enjoy!

testreismeisje

Meet the blogger! Hey! Ik ben Laura. Ik ben 29 jaar en Vlaamse. Ik houd van reizen en schrijven en heb dus niet lang getwijfeld om op de oproep voor gastbloggers in te gaan Tong uitsteken. Het reizen heb ik eigenlijk met de paplepel in gekregen van mijn ouders. Tijdens schoolvakanties waren we hooguit 1 of 2 weken thuis. Met mijn ouders trok ik voornamelijk door Europa. In mijn studententijd mocht het wat exotischer en net als voor Reismeisje was mijn eerste verre reis naar India, samen met een goede vriendin. Nadien volgden andere landen in Zuid-Oost Azië en een (klein) deel van de rest van de wereld. Ik ben intussen getrouwd en mijn man is gelukkig een even grote fan van reizen als ik. Hij maakt de mooie reisfoto's! Door mijn werk kan ik nu helaas maximaal 2 weken aansluitend verlof nemen, maar dat houdt ons niet tegen om toch ook voor verre bestemmingen te kiezen. We proberen de vakanties altijd aan een lang weekend te plakken waardoor we net ietsje langer weg zijn. Sinds een kleine 4 maanden zijn we ouders van een fantastisch zoontje en dat betekent dat we het reizen nu met zijn drietjes ontdekken. Onze eerst reis als gezin zit er inmiddels op: aanpassen maar nog steeds erg leuk! Een favoriet land uitkiezen vind ik trouwens erg moeilijk. Elk continent heeft zijn voor- en nadelen. Omdat India mijn eerste verre bestemming was zal het altijd speciaal blijven, maar ook Guatemala staat met stip op nummer 1.

Twee jaar geleden maakten we een reis door ongerept China: van Chengdu naar de Tibetaanse hooglanden om vervolgens via Xian verder te trekken naar het Zuiden om te eindigen in Hongkong. Ik zet voor jullie 5 van de highlights van het eerste deel van onze reis op een rij:

China oren3

1. Geniet van de Chinese Couleur Local. Wat mij betreft een absolute highlight voor een reis naar China Lachen. Een groot deel van het Chinese dagelijkse leven speelt zich af in het openbaar: uren kijk- en luisterplezier gegarandeerd! Tai Chi klassen, folkloristische dans, karaoke zingen uit volle borst,... Het gebeurt allemaal gewoon in het stadspark. Je kan meedoen of toekijken terwijl je geniet van een bakje noedels. Heb je even genoeg van alle herrie? Nestel je dan met wat leesvoer in één van de vele teashops terwijl je desgewenst je oren laat schoonmaken door een professionele oorschoonmaker. Serieus! Zie die foto!

China eten

2. Ontdek de lokale keuken. Het eten in de provincie Sichuan is bijzonder pittig en in niets gelijkend op de milde afhaal Chinees die wij kennen Tong uitsteken. Op onze eerste avond in Chengdu gingen we voor 'Mapu Doufu': tofu in een ontzettend pikante bonensaus. Niet misselijk, dat kan ik wel zeggen! De tweede avond kozen we voor de populaire 'hotpot', een soort spicy fondue. In een reuzen-koelkast kies je prikkers met vlees, groenten of tofu die je dan aan je tafel kookt in hete bouillon. Ondanks dat de vlammen me soms uitsloegen, is de lokale keuken hier echt heerlijk en de moeite van het ontdekken waard.

China Chengdu2

3. Bezoek de panda's bij Chengdu. De reuzenpanda, het symbool van China is natuurlijk ontzettend schattig, maar wordt helaas ook met uitsterven bedreigd. In de 'Giant panda breeding research base' proberen ze hier iets aan te doen en leer je van alles over deze prachtige dieren. Het loont de moeite je bezoek 's ochtends te plannen want dan krijgen de panda's te eten en zijn ze het meest actief. Gegarandeerd leuke plaatjes!

Tibet hoogvlakten

4. Hiken in Langmusi. Langmusi met zijn kleurrijke kloosters, graslanden, besneeuwde bergtoppen en eindeloze slingers gebedsvlaggen, was echt wat ik verwachtte van de Tibetaanse hooglanden. Langmusi ademt authenticiteit en rust uit. Voor ons een meer dan welkome afwisseling na de drukte van de stad. Je kunt er prachtige hikes maken langs de Dragon rivier, zowel op eigen gelegenheid als met gids.Echt een absolute must als naar Tibet reist.

Tibet klooster2

5. Bezoek het Labrang klooster. In pelgrimsoord Xiahe ligt één van de grootste Tibetaanse kloosters in China. We deelden er ons hotel met monniken en pelgrims van verschillend allooi; meer local dan dit wordt het niet Knipogen. Ochtendstond heeft goud in de mond, dus startten we vroeg met een wandeling rond de 3 kilometer lange kloostergang, samen met de Tibetanen die elk gebedswiel lieten draaien. Later op de dag gidste een vrolijke monnik ons langs de geheimen van het klooster. Wij waren er net tijdens één van de jaarlijkse religieuze festivals. De kleurrijke gewaden, processies en boeddhistische gezangen maakten de ervaring compleet. Prachtig!

Dit waren voor mij de 5 gaafste highlights in Zuidwest China en specifiek Tibet. Een prachtig gebied! Ben jij al eens in deze regio geweest?

@Azië @China @Tibet #china #tibet #reizen #reistips #chengdu

5 reacties

 • Margot

  08 november 2016 om 11:47

  Ja Tibet! Mijn nr 1. Reden dat ik heb besloten om (alleen) te gaan reizen. Ben toen wel begonnen met een groepsreis van xian Door het noorden van China en dan Door Tibet. Mooiste route die ik tot nu toe heb gereisd. Wildkamperen in de hymalayas in Tibet met alleen maar natuur en de prachtigste sterren om je heen. Absoluut fantastisch!!

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Margot

   09 november 2016 om 11:58

   Wat een enthousiaste reactie Margot. Ik deel je mening over Tibet he-le-maal!

  • Laura Margot

   09 november 2016 om 14:14

   Klinkt als een fantastisch mooie route! Wij combineerden het met Zuid-China en Hong Kong. Maar het is serieus één van de meest off the beaten track ervaringen die ik heb gehad! Wat een andere wereld!

 • Jeroen

  08 november 2016 om 14:39

  Dit ziet er leuk uit! En dat voedsel ben ik ook wel benieuwd naar :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Jeroen

   09 november 2016 om 11:57

   Yesssss, zalig :-).

  • Laura Jeroen

   09 november 2016 om 14:15

   Ga ervoor zou ik zo zeggen! En het eten is zeer zeker een smaak-papillen-prikkelende ervaring ;) !

 • Elize

  08 november 2016 om 22:02

  Leuk om te lezen! Gaan volgend jaar naar China.. ook naar Labrang klooster, Chengdu e.d. Tof om te lezen dat dit al plekken zijn waar je enthousiast over bent! Ben zo benieuwd :)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Elize

   09 november 2016 om 11:58

   Wat gaaf Elize! Al vast heel veel plezier!

  • Laura Elize

   09 november 2016 om 14:24

   Super Elize! Je gaat het zeker de max vinden! Voor mij één van de puurste reiservaringen ooit! Neem wel genoeg warme kledij mee want het kan op die hoogte behoorlijk koud zijn!
   In alle geval een fantastisch vooruitzicht zeg!

 • Ellen

  12 november 2016 om 11:04

  Ik ben net weer terug van een reis door Tibetaans gebied. Blijft prachtig daar. Ben van Chengdu via Markham, de "nine bends of the Machu River", Zoige, Xiahe, Rebkong, Xining, Songpan weer terug naar Chengdu gereisd. Weer heel veel prachtigs gezien. De komende tijd zal ik thuis druk bezig zijn met mijn fotootjes, voordat ik die weer op mijn website kan zetten. Denk niet dat dat lukt voordat ik in januari a.s. weer naar Tibet reis.

  Beantwoorden

  • Laura Ellen

   13 november 2016 om 21:41

   Wauw Ellen! Klinkt als een prachtige reis! En inderdaad een fotoselectie maken voor dit artikel was ook zeer moeilijk

 • Viva

  12 november 2016 om 18:08

  Hee Laura,

  Leuk om te lezen! Wij willen in april naar China. We twijfelen of we een gedeelte van de reis (met name de kleinere steden/dorpen) door een reisbureau moeten laten organiseren. Wat zijn jouw ervaringen? Kom je er wel aan uit of is de taal echt een probleem?

  Groetjes Viva

  Beantwoorden

  • Laura Viva

   13 november 2016 om 21:38

   Hoi Viva,

   Wij hebben alles op eigen gelegenheid gedaan! De taal is inderdaad een uitdaging maar was voor ons echt wel deel van het avontuur. Met een vertaalapp, de Chinese tekens in je reisgids en gebarentaal kom je echt heel ver. Het is inderdaad zo dat de meeste Chinezen geen Engels spreken. Zelfs in ons hotel in Chengdu was dit moeilijk. Wel zijn ze over het algemeen erg behulpzaam en doen ze echt heel erg hun best om je te begrijpen en te helpen. De menukaarten en prijslijsten zijn vaak wel in het Engels aangeduid of er wordt met foto's gewerkt. Wij spreken geen van beiden een woord Chinees en zijn toch steeds goed terecht gekomen! Ik zou me er dus niet door laten afschrikken, maar je moet uiteraard doen waar je je zelf comfortabel bij voelt. Wel een belangrijke tip, zeker indien je naar meer afgelegen gebieden trekt, zorg dan dat je steeds voldoende cash op zak hebt want credit kaarten en ook maestro werken er enkel bij de grote staatsbanken.

   Laat gerust weten als je nog vragen hebt hoor!
   Geniet ervan! Een reis naar China wordt sowieso een geweldige ervaring!

   Laura

   • Ellen Laura

    14 november 2016 om 12:34

    Hallo Viva,
    Een tip. Maak tijdens jullie reis gebruik van hostels, omdat ze daar over het algemeen goed engels speken en ook allerlei zaken voor je kunnen regelen. In Chengdu ga ik bijvoorbeeld altijd naar Holly's Hostel maar in Chengdu zijn meer van dit soort hostels. Een voordeel van dergelijke hostels is ook dat je daar vaak andere backpackers ontmoet en ervaringen kunt uitwisselen dan wel gezamenlijk een excursie kunt boeken. In de Lonely Planet over China worden dergelijke hostels wel genoemd. Succes met debplanning van jullie reis.
    Groet, Ellen

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.