Eilandhoppen in China: Hongkong, Macau en Hainan

23 januari 2015

In een vorig artikel heb ik onze reis door Noord en midden China al voor jullie uit de doeken gedaan. Maar China is een supergroot land, waar je natuurlijk nog heel veel meer kunt zien en doen. Vandaag dus een bezoekje aan Shanghai en eilandhoppen in Zuid-China :-) .

Eilandhoppen China 2

Shanghai.

Shanghai was bij ons het vertrekpunt. Heb je weinig tijd? Sla dan deze metropool over. Hoewel het echt wel een leuke en aangename stad is, is het zeker ook de meest verwesterde stad van China. Zonde dus om hier tijd door te brengen als je dan minder Westerse delen over moet slaan ;-) . Als je wèl de tijd hebt voor Shanghai, loont het zeker de moeite om vroeg in de ochtend wat openbare parken op te zoeken. Het traditionele beeld van China komt hier tot leven. In alle vroegte vind je hier oude mannetjes en vrouwtjes die zichzelf in het zweet werken op fitnessapparaten uit het Mao tijdperk. Erg leuk om te zien. En op The Bund (de boulevard van Shanghai) vind je een hele schare aan beoefenaars van Tai-Chi. Gewichtsloos lijken ze wel, die oude mensjes van zeker een jaar of 70. Echt China toch?! Verder is het oude gedeelte van Shanghai de moeite waard om te bezoeken. Wanneer je de gerenoveerde en daarmee ook toeristische straatjes vermijdt, is het er leuk lopen. ‘s Avonds is de tijd aangebroken om die oh zo verdiende (voet-)massage te gaan halen en aan te schuiven voor een heerlijke traditionele maaltijd. Tip: zoek je een leuk hostel? Kijk dan eens naar Blue Mountains YHA hostel!


Eilandhoppen China 1


Vanuit Shanghai namen we een sleeper trein naar Hongkong. Kan dat?? Hongkong is toch een eiland? Eeeuuhh ja, maar je kunt er dus prima per trein naar toe reizen. Een brug verbindt het vasteland met downtown HK. En de Mandarijnse taal wordt ingewisseld voor het Kantonees. Hongkong is druk. Echt druk. Nederland is er niets bij ;-) . Natuurlijk kun je de toeristische hotspots van Hongkong bezoeken, maar ik kan je ook zeker aanraden eens iets anders te doen. Wist je bijvoorbeeld dat je er hele prima stranden hebt en traditionele vissersdorpen? Hongkong is zeker meer dan het bekende Nathan Street en Victoria Peak. Wil je meer weten? Lees dan dit artikel.

Eilandhoppen it is!

Vanuit Hongkong nemen we een hoovercraft (snelle ferry) naar een ander eigenaardig eilandje; Macau. Voorheen Portugees maar nu (net als HK), onderdeel van China. Macau staat voor de Chinezen vooral bekend als belastingvrij paradijs. Veel Chinezen reizen het weekend dan ook af om hier invulling te geven aan hun nationale cultuur; gokken. Erg bijzonder om te zien. En bezoek dan ook vooral één van de grootste casino’s ter wereld; The Venetian. Je weet echt niet wat je ziet! Je kunt er trouwens ook goed winkelen! ‘s Avonds liggen de restaurantjes om lekker te kunnen eten voor het oprapen. Door de Portugese invloeden vind je hier weer heel andere gerechten dan je in China gewend bent. Heerlijk.

Eilandhoppen China 3

Vanuit Macau nemen we de boot naar het vasteland en vervolgens een bus en trein naar één van de meest Zuidelijk gelegen eilanden van China; Hainan. Hier kun je een paar dagen lekker bijkomen van al het gereis. Verwacht echter geen stranden a la Thailand en vooral veel…Chinezen. Dit is namelijk ook één van hun favoriete vakantiebestemmingen. Ik vond het leuk om gezien te hebben, maar zou het niet iedereen aanraden. Je hebt er namelijk veel hoogbouw en een leuk houten huisje aan het strand zul je dan ook niet vinden. Maar houd je van Chinees eten, vis en relaxen? Dan is dit beslist een plekje om een paar dagen te blijven hangen.  

Ben jij al eens op één van de Chinese eilanden geweest? Wat vond je er van?

@Azië @China @Hong Kong @Macau #reizen #backpacken #china #reistips #roadtrip #hongkong #macau #hainan #eilandhoppen

6 reacties

 • Kirsten | Travelaar.nl

  23 januari 2015 om 09:28

  Wat leuk dat jij 3 eilanden hebben meegepakt! Wij zijn enkel in Hong Kong geweest en hebben voornamelijk wel de highlights bezocht in vier dagen. Wij waren er met Chinees Nieuwjaar, dus genoeg te doen :) Macau trekt me niet zo, maar Hainan ben ik wel nieuwsgierig naar..

  Beantwoorden

 • Eva - eighty7

  23 januari 2015 om 11:21

  Nog niet eerder in China geweest maar ben wel heel erg benieuwd! Lijkt me zo gaaf; al die maffe tekens e.d. Ik zou dan wel eerder voor natuur gaan dan deze drukke steden bezoeken, maar ieder z'n ding! :)

  Beantwoorden

 • Inge

  23 januari 2015 om 12:43

  Ik wil ook nog een keer naar China gaan. Het lijkt me echt prachtig daar! Ik sta wel een beetje huiverig tegenover de steden vanwege al die smog verhalen enzo, maar de natuur trekt me wel echt! Ik hoop dat ik daar nog een keer heen kan!

  Beantwoorden

 • Kimber

  23 januari 2015 om 20:35

  Ik ben nog nooit in China geweest en het trekt me ook een stuk minder, mede doordat het zo enorm groot is. Dit zou wel een geweldig leuk alternatief zijn om toch een mooi deel van alternatief China te zien. Dank voor de inspiratie!

  Beantwoorden

 • HInke Tinet

  27 januari 2015 om 16:43

  Hoezo gaan natuur en China lastig samen? Hong Kong bestaat uit 260 eilanden en sommige eilanden hebben een prachtige natuur! En ook in de rest van China heb je prachtige natuur, google maar eens op Zhangjiajie, Guilin of Baidan Jaran.

  Beantwoorden

 • GoYvon

  20 november 2015 om 01:55

  Ha, grappig dat ik hier terecht kom Wendy!
  Ik was even wat research aan het doen voor toekomstige blogs; over Hainan! Jammer dat jullie het niets vonden. Ik was er afgelopen weekend en heb er echt een heel andere ervaring gehad. Zou het mensen zéker aanraden :)
  Misschien dat je nog van gedachten verandert na mijn verhalen & foto's ;)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.