5 redenen waarom Azië de max is

Reismeisje 26 november 2015

 Bangkok

Mijn eerste verre reis ooit was naar India. Azië. Ik denk dat heel veel mensen als eerste verre bestemming een land in Zuidoost Azië kiezen. Voor mij blijft Azië nog steeds één van mijn favoriete continenten. Hoe mooi ik bijvoorbeeld Afrika en Zuid-Amerika ook vindt, Azië blijft voor mij speciaal. Waarom? Dat vertel ik je vandaag!

1. It is all about the people. Reizen heeft voor mij alles met mensen te maken. Het contact met locals maakt of breekt voor mij vaak een reis. Hoewel je in Azië nog wel eens bedonderd kunt worden bij een aankoop Knipogen, vind ik de mensen over het algemeen erg vriendelijk en gastvrij. Regelmatig hebben we bij locals thuis geslapen en weigeren ze na afloop een vergoeding. Ook op straat groeten mensen vriendelijk en proberen ze je op weg te helpen. Dat maakt reizen leuk toch?!

2. Het is goedkoop. Het ligt natuurlijk wel een beetje aan je exacte bestemming, maar Azië is niet het meest dure continent om heen te reizen. Vandaar ook dat je er behoorlijk wat backpackers vindt. In landen als Thailand, Laos en Vietnam kun je voor een paar cent eten, in de mooiste accommodaties slapen en met je eigen gids door de jungle hiken voor een leuk prijsje. Het is toch leuk reizen als je vrijwel alles kunt doen wat je wilt.

3. Gek op het eten. Ik ben sowieso wel een Bourgondiër, maar op reis vind ik eten er helemaal bij horen. Nieuwe dingen proberen, lokale gerechtjes eten bij straatstalletjes en bij locals thuis eten. Het is echt niet altijd een succes Knipogen, maar in Azië vind ik het eten over het algemeen zoooooooo lekker. Vooral Indonesisch, Thais en Indiaas zijn mijn favoriet. Om je vingers bij af te likken, heerlijk. Alleen al vanwege dat eten zou ik steeds opnieuw naar Azië kunnen reizen!

4. Goed bereisbaar. Als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer, is het wel lekker als de infrastructuur een beetje op orde is. Natuurlijk kun je in bijvoorbeeld India eeuwen wachten op een bus en bestaat er niet zoiets als een vast schema, maar de verbindingen tussen steden en dorpen zijn over het algemeen prima. Treinen heb je in veel landen ook, reist ook prettig. Ik vind bijvoorbeeld de afstanden nu in Zuid-Amerika echt huge. Op een bepaalde manier reist dat lastiger dan in Azië.

5. Veel verschillende culturen. Ik ben dol op compleet andere culturen. Landen die verschillende, authentieke stammen hebben, die compleet anders leven dan wij in het Westen doen. Die vindt je over de hele wereld natuurlijk, maar in Azië fascineren die culturen me het meeste moet ik zeggen. Misschien ook omdat bijvoorbeeld de Boeddhistische en Hindoeïstische cultuur me erg intrigeren. Geen idee, maar ik vind het zelf wel een dikke plus van Azië.

Hoezeer ik ook geniet van Zuid-Amerika op dit moment, ik kijk ook al weer uit naar onze tijd in Azië straks Tong uitsteken. Ik houd er gewoon van. Wat is jouw favoriete continent en waarom?

@Azië #Azie #reizen #backpacken

5 reacties

 • Sabine - besabine.wordpress.com

  26 november 2015 om 02:41

  Volgens mij gaan de meesten vier Azië :) Voor mij is Zuid-Amerika hét continent. Eigenlijk alles wat je noemt is hier ook. Behalve dat er geen tot weinig treinen rijden en het zeker duurder is dan Azië. Het ov vind ik prima. In Colombia kom je overal met de bus en anders een binnenlandse vlucht. Goedkoop en snel. De mensen hier zijn ongelooflijk vriendelijk en gastvrij. De vriendelijkheid en gastvrijheid van de Colombianen heb ik nergens anders ter wereld meegemaakt moet ik eerlijk zeggen. Heel bijzonder. Ik zou trouwens wel graag meer van Azië willen zien :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sabine - besabine.wordpress.com

   27 november 2015 om 22:12

   Colombia is er ook echt eentje boven aan mijn lijstje! Ik ben erg benieuwd hoe dat straks gaat zijn. En zelf ben ik ook dol op Midden-Amerika. Naast Azië mijn favoriete continent tot nu toe.

   Beantwoorden

 • Margreet Pruis

  26 november 2015 om 07:46

  Het eten vind ik ook het lekkerst in Azie en het is er idd.goedkoop en de mensen zijn er erg vriendelijk, maar ik ben helemaal weg van Afrika ! Het is er zo primitief nog ! Waar je ook komt, je bent meteen omringd door kleine nieuwsgierige kinderen en breedlachende Afrikanen ! Ik vind het landschap vaak prachtig en ben gek op dieren spotten ! In Afrika wonen nog de oeroude stammen. Zo was ik bij de pygmeeen in Kameroen en in januari gaan we 10 stammen bezoeken in zuid ethiopie. Wel zou ik nog heel graag eens naar India willen !

  Beantwoorden

  • Reismeisje Margreet Pruis

   27 november 2015 om 22:13

   Dan zit je in Afrika inderdaad goed ;-). Ik ben met je eens dat de landschappen in Afrika adembenemend mooi zijn!

   Beantwoorden

 • Sander

  27 november 2015 om 00:07

  Oei... Qua eten betreft is met een beetje budget in Zuid Amerika het eten heel erg lekker. Maar de eenvoudige keuken is in Azië weer beter. Makkelijk zijn de begaande paden in Azië, vol toeristen. Moeilijk is het echte avontuur in Afrika... ja, voor mij Afrika it is!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sander

   27 november 2015 om 22:14

   :-) Zo heeft elk continent wel iets he? Het hangt ook zo af van wat je precies 'zoekt' op een reis. De wereld is mooi!

   Beantwoorden

 • Annegien

  01 december 2015 om 16:19

  Ik ben gek op Afrika! Maar na een reis in Sumatra vorig jaar, maakt meer landen in Azië nieuwsgierig. Ik las net je blog over de Pantanal. Trekt me ook, omdat ik enorm gek ben op spotten van dieren. Nu reis ik zelf in groepsverband, omdat ik alleen ben en dat prettiger vind. Ik zit in dubio voor mijn volgende reis: Brazilië, Borneo of Soenda eilanden. Een keer Zuid-Amerika lijkt me geweldig, maar het is dan weer vrij westers. Dan toch maar weer Azië....al die keuzes ;-) Wat een luxe!

  Beantwoorden

 • Sophie

  14 december 2015 om 20:56

  Heel leuk om al jullie verhalen te lezen, mijn vriend en ik gaan namelijk in januari 2017 op wereldreis. Hoe hebben jullie het voor elkaar gekregen om bij locals te kunnen slapen. Dat lijkt ons ook geweldig! Veel plezier verder! We houden jullie in de gaten.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.