5 dingen die me aan Belize hebben verrast

Reismeisje 02 april 2015

Belize verrassing

Het zal ondertussen wel duidelijk zijn dat we de afgelopen 4 weken een supergave reis door Guatemala en Belize hebben gemaakt ;-) . En hoewel ik van tevoren eerlijk gezegd geen heel divers beeld van Belize had, moet ik daar echt van terug komen. Wat een fantastisch leuk en afwisselend land vond ik dat zeg! Tijdens onze reis zijn we best veel andere reizigers tegen gekomen die een beetje hetzelfde eenzijdige zon, zee, strand plaatje van Belize hadden als ik zelf van tevoren had. En dus leek het me leuk om eens een artikel te schrijven over de dingen die mij positief hebben verrast aan Belize. Ik hoop dat ik je enthousiast maak 8-) .


Authentieke chickenbussen.
Ok, het gaat even niet letterlijk om die chickenbussen. Met je Noord Europese lange benen een paar uur opgepropt zitten in een bus die 3x zo vol wordt gepropt dan zou mogen, is niet altijd een pretje ;-) . Maar ik houd er wel van, omdat het zo heerlijk anders is. Als ik iets niet had verwacht van Belize dan is het wel dat er chickenbussen zoden rijden of überhaupt iets authentieks te vinden zou zijn. Ik had een heel Westerse, Amerikaanse invloed verwacht. Strakke wegen, halve touringbussen en mensen in vooral Westerse kleding. Dat vind je er natuurlijk wel, maar over het algemeen is Belize heel authentiek en eigen, met hun laid back Garifuna cultuur. Fantastisch!


Er is meer natuur dan onder water alleen.
Belize roept bij veel mensen associaties op met duiken, snorkelen en een mooie onderwaterwereld. Allemaal ook waar trouwens :-) . Maar er is veel meer te gekke natuur in Belize te vinden! Zo zijn er verschillende national parken, waar ik zelf van tevoren niet heel veel verwachtingen bij had. Stom, want zo bleek bijvoorbeeld Cockscomb National Park echt een te gek park. We hebben er heel mooie hikes gemaakt en allerlei dieren gezien waaronder ook een poema, enge fer-de-lance slang en dikke vette vogelspin :-? . Ik wist natuurlijk wel dat er natuur in Belize te vinden is, maar dat het er zo weelderig groen zou zijn met dieren en al had ik toch niet helemaal bedacht.


Supervriendelijke mensen.
Mensen maken vaak ook een reis vind ik. Natuurlijk komt er wel wat meer bij kijken om een land echt te gek te vinden, maar als de lokale bevolking gastvrij en vriendelijk is, helpt dat al flink. Ik vond de Belizianen echt supervriendelijk! Voor we maar de weg konden vragen, stonden er al 3 mensen bij ons om te vragen waar we heen wilden. En we hebben verschillende keren moeiteloos gelift en leuke mensen ontmoet. Zeker ook iets wat me heeft verrast.


Meet the Amish.
Of eigenlijk de Mennonieten, al lijken ze in alles sterk op de meer bekende Amish die vooral in de Verenigde Staten leven. Ik heb er al eerder even kort over geschreven. Ik denk dat onze middag en nacht bij lokale Mennonieten zeker tot de top 3 van meest gave ervaringen tijdens deze reis behoort. Ik had wel in de Lonely Planet gezien dat er een aantal Mennonieten dorpjes in Belize zijn, maar verder heb ik daar niet bij stil gestaan. Tot ik het dus met eigen ogen zag. Heel bijzonder om van dichtbij mee te maken hoe deze mensen leven en waar ze in geloven. Ook dit was een ervaring die ik van tevoren echt niet had verwacht, maar zooooooo te gek was.


Het rif zorgt echt voor te gekke dieren onder water.
Belize en water gaan hand in hand. Ik wist dan ook wel dat Belize een gewilde duikbestemming is. Maar wat ik niet wist, is dat Belize over het op een na grootste rif ter wereld beschikt. Na het superbekende Great Barrier Reef. En dat rif zorgt dus voor een te gek, kleurrijk en bijzonder onderwaterleven. Ik ben zelf niet zo’n duikfanaat ;-) , maar tijdens het snorkelen zie je dus ook al superveel. Ik had wat leuke visjes verwacht, maar je ziet er dus met gemak haaien van 2 meter lengte, roggen met een doorsnee van een meter en enorme reizenschildpadden. Zo supermooi!  

Dat waren 5 dingen die me echt aan Belize hebben verrast. Mocht je een keertje naar Midden-Amerika reizen, overweeg dan echt een reis naar Belize te maken. Het is echt een te gek land, met een heel eigen cultuur, korte reisafstanden en veel bezienswaardigheden. Spreekt Belize jou aan?

@Belize @Midden-Amerika #reizen #backpacken #belize #miidden-amerika

7 reacties

 • Sandra

  02 april 2015 om 07:25

  Leuk om te lezen! Belize lijkt me ook geweldig. En weet je wat het leuke is? Dat alle punten, behalve de eerste, óók toepasbaar op de VS zijn ;-)!

  Beantwoorden

 • Amy van Middendorp

  02 april 2015 om 07:29

  Wauw, gaaf zeg, vooral wat je allemaal ziet het met snorkelen. Belize klinkt wel erg aantrekkelijk zo!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Amy van Middendorp

   02 april 2015 om 08:01

   :-) Echt een heel leuk land!

 • Suzanne

  02 april 2015 om 07:37

  Ja! En ik zoek nog een vakantiebestemming voor deze zomer..

  Beantwoorden

  • Reismeisje Suzanne

   02 april 2015 om 08:01

   Kijk! Je hebt 'm gevonden ;-).

 • Laura

  02 april 2015 om 08:07

  Leuk om te lezen. Wat was het een prachtige reis!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Laura

   02 april 2015 om 09:42

   Thanks Laura, ja heel gaaf. Echt de moeite!

 • Debby

  02 april 2015 om 08:21

  Wheeee ik wil teruuuuugggg. Maar ik moet niet klagen. Ik zit bij m'n gate op Schiphol hihi. X!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Debby

   02 april 2015 om 09:42

   JAAAAAAA! Daar ga je dan! Heel erg veel plezier dame!

 • Petra

  02 april 2015 om 08:51

  Wat gaaf om te lezen!! Wij willen zelf in november richting Guatemale en Belize. Is 2,5 week dan voldoende of adviseer je 1 land te kiezen?

  Beantwoorden

  • Reismeisje Petra

   02 april 2015 om 09:41

   Leuk leuk! Het ligt een beetje aan wat je allemaal wilt gaan doen en hoe intensief je een land wilt kunnen zien, maar op zich kan het wel. Je zult dan wel echt keuzes moeten maken, maar reisafstanden zijn heel goed te doen. Al vast heeeeeeeel veel plezier!

 • Eva - eighty7

  05 april 2015 om 19:07

  Klinkt als een heerlijke bestemming!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.