Backpack pakken voor Guatemala & Belize

Reismeisje 10 februari 2015

Over ruim 2 weken is het zo ver: dan vertrekken we naar Guatemala en Belize. Can’t wait :-P ! Aangezien ik letterlijk tot de avond vóór we in het vliegtuig stappen druk ben met van alles, heb ik de afgelopen dagen mijn backpack al vast goed bekeken. Of eigenlijk alle zooi er uit gegooid om te zien wat ik nog nodig heb. Het gaat een reis van zo’n 4 weken worden, waarbij we een aantal meerdaagse wandelingen en hikes op vulkanen gaan doen, dus een beetje voorbereiding kan geen kwaad. Er zijn nog een aantal dingen die ik nodig denk te gaan hebben.


Oeganda tentje

Lichtgewicht tentje.
Tijdens het speuren in de Lonely Planet, kwamen we er al snel achter dat met name Belize best prijzig is. Voor backpackers dan ;-) . Gelukkig wordt dat wel recht getrokken door het meer dan betaalbare Guatemala, maar desalniettemin kwamen we zo wel op het idee van een tentje mee nemen. Tijdens onze laatste reis door Oeganda en Rwanda beviel het eigenlijk wel erg goed om een eigen tentje bij ons te hebben. Punt is alleen wel dat we nu weer echt diehard zullen backpacken en een tentje van daaruit echt lichtgewicht moet zijn. En makkelijk op te zetten. We zijn uit gekomen bij deze tent van Jack Wolfskin. Ik verwacht ‘m elk moment binnen, whoopwhoop!


Anti malaria spullen.
In een eerder artikel schreef ik al eens over mijn twijfel om malaria pillen te slikken. Door de Afrikaanse variant van de malariamug wil je niet gestoken worden, maar in Azië of Midden-Amerika wegen de voordelen van pilletjes als Malarone en Lariam voor mij al een stuk minder op tegen de vervelende bijwerkingen. Daar komt bij dat we tijdens onze reis naar Guatemala en Belize veel op hoogte of aan zee zullen zijn; van beide plekken houden muggen niet, dus ik heb besloten dit keer geen malariapillen te slikken. Maar ja, dat betekent wel dat ik verder wel extra goed voorbereid wil zijn. Ons muskietennet is nog prima, maar ik wil nog wel wat citroenspul en flesjes deet kopen. You never know.


Waterdicht jack.
Voor een eerdere reis naar Nicaragua hebben van die enorme legerponcho’s aangeschaft. Heel praktisch als je een bui op je hoofd krijgt, maar neemt veel ruimte in in je backpack en als er een echt tropische bui valt houd je er toch niets aan. Ik spreek uit ervaring :-? . Daarom heb ik besloten die poncho thuis te laten en te gaan voor een goed, stevig, waterdicht jack. Het outdoor assortiment van Otto is verrassend uitgebreid, dus daar heb ik wat tussen geneusd. Ik ben er nog niet helemaal uit, maar dat ik een waterdicht jack gemixed met een softshell mee ga nemen is duidelijk.


Bloggen cafe

Notebook voor Reismeisje.
Eigenlijk is dit er eentje die ik nèt heb aangeschaft. BTW vrije weken bij Mediamarkt hè ;-) . Reismeisje is met name in het afgelopen half jaar zo hard gegroeid, dat ik tijdens de laatste reis al merkte dat ik er eigenlijk ook op reis mee bezig wil kunnen zijn. Dat was ik tot nu toe ook wel, maar dan was ik wel altijd afhankelijk van internet cafeetjes met vaak niet bijster snel of betrouwbaar internet…En dus heb ik besloten om een notebook aan te schaffen, zodat ik overal aan de bak kan voor Reismeisje. Lekker met een kop thee in een leuk cafeetje bloggen.


Caribische stijl!
Met name in Belize gaan we behoorlijk wat strand zien. En prachtig blauw water. We gaan zelfs een aantal nachten op een rif slapen :-) ! Maar ja, dit soort bestemmingen vragen natuurlijk ook om gezellige, Caribische outfitjes. Flodderige jurkjes, fel gekleurde hemdjes én natuurlijk een nieuwe bikini. Die laatste heb ik ondertussen al aangeschaft bij H&M in de sale. En voor de rest ga ik nog fijn eventjes shoppen.  

Verder ben ik helemaal klaar voor Guatemala en Belize. Bring it on! Koop jij vaak nog spullen voor een specifieke reis?

#reizen #backpacken #guatemala #belize #paklijst #bagage

9 reacties

 • Edith | [travel.create.repeat]

  10 februari 2015 om 08:26

  Oefff ik heb zo'n hekel aan regenponcho's... Warm, zweterig, groot, bah. Ik neem sinds een aantal jaren gewoon een kleine opvouwparaple mee naar tropische bestemmingen, ideaal! :-) Veel plezier met de laatste voorbereidingen!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Edith | [travel.create.repeat]

   10 februari 2015 om 11:56

   Thanks Edith!

 • Miriam

  10 februari 2015 om 09:30

  in Guatemala verkopen ze van die regenponchos overal voor een paar quetzales op straat :) Dus je kunt m ook gewoon daar kopen... Of een paraplu hebben ze daar ook in overvloed ;)

  En ik kijk inderdaad ook altijd wel waar ik heen ga en wat ik dan nog wil hebben. Ik ga over 2 weken naar Brazilië, maar als je dan opeens heel graag een nieuwe bikini wil, is toch niet zo makkelijk in de winter kwam ik achter

  Beantwoorden

  • Reismeisje Miriam

   10 februari 2015 om 11:56

   Nee he. Vond ik ook. En dus maar lekker eentje uit de sale ;-).

 • Jeroen

  10 februari 2015 om 09:31

  Leuk tentje! Ben benieuwd hoe die gaat bevallen.
  En ja, heb afgelopen jaar erg veel specifiek voor de betreffende reizen aangeschaft en geen moment spijt van gehad. De reiskledingkast is momenteel uitgebreider als die voor het normale leven. Heb voorlopig genoeg voor de koude regionen. Voor de warme regionen zal ik opnieuw moeten gaan shoppen.
  Overigens, ik kan voor een waterdichte jas echt een hardshell met GoreTex-pro aanraden! Zowel in de warmte, kou en extreme nattigheid fantastisch. Een hele investering maar als je het goed onderhoud heb je er vele jaren plezier van. Het is voor mij de beste aankoop van de laatste tijd!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   10 februari 2015 om 11:55

   Ik ook joh. Echt benieuwd!

 • Rianne

  10 februari 2015 om 11:18

  Heeeel vervelend, nieuwe dingen shoppen voor op reis ;)

  Beantwoorden

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  10 februari 2015 om 11:45

  Wat een fijn vooruitzicht! Ik kan nu ook nauwelijks wachten om weer weg te gaan ;)!

  Beantwoorden

 • Debby

  10 februari 2015 om 12:29

  Hiii! Wat spannend dit :D. Ik heb helaas wel 1 slecht verhaal gehoord in Belize dat mensen beroofd zijn uit hun tent, maar echt op een niet leuke manier... Pas wel op chick! Leg waardevolle spullen bij de receptie in een kluisje als het kan. Ik heb het hele jaar geen malariapillen geslikt en muggenspul en netten niet gebruikt - echt, dat ben je na een maand wel beu haha! Gelukkig nergens last van gehad. Wel heerst er nu chikungunya. En vooralll: have fun!

  Beantwoorden

  • gerben Debby

   10 februari 2015 om 16:20

   ai dat klinkt minder... Tja, maar dat kan natuurlijk over gebeuren heb. Denk idd wel dat we goed moeten opletten waar we onze tent neerzetten. En dan maar hopen dat we geen malaria of iets dergelijks oplopen, fingers crossed! Thanks voor je berichtje Debby!

 • Caro

  10 februari 2015 om 15:10

  Dat klinkt echt heerlijk, mooie plekken ook! En erg leuk als je blijft bloggen over je reis, tijdens je reis haha

  Beantwoorden

 • Eva - eighty7

  12 februari 2015 om 10:03

  Heerlijk om zo in de stemming te komen voor jullie reis :)

  Beantwoorden

 • Sander

  15 februari 2015 om 09:33

  Herkenbaar, en dan al weeeken van tevoren die aangeschafte zooi verzamelen op de keukentafel, damen met de andere benodigdheden. Pontificaal in het gezichtsveld! Zo'n waterdicht jack is erg lekker, maar je zweet daarin als een otter in de jungle (althans ik dan ;-) ) Miss is het een idee om ook een regencover voor je daypack te halen en een paar plastic tassen (gewoon een rolletje van die pedaalemmerzakken) en daar je droge en natte kleren apart in te bewaren tijdens de trekking? En natuurlijk ben ik weer erg benieuwd naar de verhalen! Heel veel plezier in ieder geval!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.