Belize in snapshots

Reismeisje 11 maart 2015

Als je regelmatig op Reismeisje te vinden bent, weet je ondertussen wel dat we een reis door Guatemala en Belize aan het maken zijn. Inmiddels hebben we er zo’n 2 weken op zitten, waarvan een groot deel in Belize. Het leek me daarom wel leuk om een klein snapshot diary te maken van onze eerste reisavonturen in Belize. Natuurlijk volgt er later veeeeeeeel meer ;-) , maar voor nu al vast een voorproefje!

Belize Redbank

We kwamen Belize in vanuit Lívingston in Guatemala. Dat is een boottochtje van ongeveer 1,5 uur. Het was de meest vreselijke boottocht ever :-? , maar toen we bij Punta Gorda in Belize weer op het vasteland waren, werden we beloond met een lekker zonnetje en een compleet andere sfeer dan in Guatemala. Meteen voel je een Caribische vibe, superleuk. We hebben meteen de bus gepakt naar onze eerste bestemming: Redbank. Op zich stelt Redbank weinig voor; het is een heel klein Maya dorpje op een paar kilometer van de grote weg. We wilden daar echter graag Macaws gaan spotten; van die mooie papegaaien. Uiteindelijk hebben we maar een verre glimp van die mooie vogels op kunnen vangen, maar het verblijf bij de lokale bevolking was ons bezoekje meer dan waard. Superleuk!

Belize mennonieten

Toen we ’s avonds door Redbank liepen, kwam ons ineens een paard met wagen tegemoet. Nu is dat op zich niet heel vreemd op reis, maar wel als er blanke mensen in zitten die van top tot teen bedekt zijn. De vrouwen in lange bruine jurken en kapjes op hun hoofd. De mannen in een soort overals en met strooien hoeden. Wat bleek? Er wonen best nog wel wat mennonieten in Belize. Oftewel Amish. Nou niet helemaal, want het schijnt daar weer een afgeleide van te zijn, maar ze lijken qua uiterlijk en leefwijze sterk op de Amish. Hoe ze ooit in Belize terecht zijn gekomen weet ik (nog) niet, maar het fascineerde me meteen. De volgende ochtend zijn we bij lokale boeren in de auto gesprongen om een bezoekje te brengen aan het dorp waar zij leven; Roseville. Ik weet gewoon niet hoe ik dat moet omschrijven. Zo bizar. Gezinnen met 12 kinderen, allemaal in dezelfde kleding, geen elektriciteit en streng, heel streng in de leer. Heel bijzonder om van dichtbij te zien. We hopen verderop in onze reis nog een nachtje bij een andere mennonieten gemeenschap te kunnen slapen. Zou te gek zijn!

Belize Hopkins

Na Redbank en onverwacht Roseville was het tijd voor Hopkins. Daar schreef ik vorige week al eventjes over. Een klein, typisch Garafunda dorpje aan zee. Er hangt een heerlijk relaxte sfeer en je doet er vooral he-le-maal niets :-) . We zijn er uiteindelijk maar een nachtje gebleven, maar heel erg de moeite.

  Belize Cockscomb

Vanuit Hopkins hebben we een stukje terug gelift naar Cockscomb National Park. Een dichte, lush jungle vol met wild. Er zijn zelfs jaguars te spotten! Het idee was eigenlijk om in het park zelf in een eenvoudig hutje te verblijven, maar er bleek een groep studenten te zitten, dus geen plaats. Enige optie: een hangmat in de openlucht. Midden in de jungle. Met al die dieren. Hm. Ik werd er eerlijk gezegd niet zo blij van. Gelukkig was het wandelen heel gaaf. Fantastische uitzichten en her en der zie je nog best wat wild. Het fijne is ook dat je gewoon zelf de jungle in kunt lopen en bepaalde routes kunt volgen. ’s Avonds hebben we een simpel maaltje in elkaar geflanst en net toen ik mezelf helemaal had opgepept om naar onze slaapplek te gaan, werd het allemaal een beetje jammer. We stuitten al lopend namelijk op een Fer de Lance. Ooit van gehoord? Dat is een supergiftige slang waar je echt uit de buurt van moet blijven. Op 1,5 meter voor ons! Ik ben als een bange chicken terug gerend en weigerde nog in die hangmat te gaan liggen. Uiteindelijk zijn we in een of andere voorraadkast beland ;-) . Tussen de colaflessen. Prima. De volgende dag hebben we nog een ochtendtrek gedaan en kwamen we ook deze jongen nog tegen.

Belize Cockscomb Tarantula

Brrrrrrr. Een Tarantula. Wel een mooi beest trouwens.

Belize Caye Caulker strand

Na Cockscomb hebben we de bus gepakt naar Belize City. Vanaf daar hebben we de boot gepakt naar lovely Caye Caulker. Een eiland op zo’n uurtje varen vanaf het vasteland. Hoewel er helemaal geen strand te vinden is, is het een heerlijke plek om echt vakantie te vieren. En gaaf snorkelen en duiken dat je er kunt! We zijn een dag gaan zeilen en hebben tijdens het snorkelen enorme haaien, mantelroggen, de meest kleurrijke visjes en schildpadden met een doorsnee van een meter gezien. Heel gaaf!

Belize Caye Caulker

Na 3 nachten zijn we vanochtend weer vertrokken en vanuit Belize City per bus en liftend helemaal naar het uiterste Noorden vertrokken. Daar zijn we nu. Bij het dorpje Sartanega. Hier willen we nog een paar fijne jungle treks gaan doen en we hopen dus nog zo’n mennonieten dorpje langer te kunnen bezoeken. Over een dag of 5/6 trekken we dan weer Guatemala in voor een nieuw avontuur!

Spreekt Belize je so far aan??

@Belize @Midden-Amerika #reizen #Midden-Amerika #reisfotografie #belize #caye caulker #hopkins #snapshot #cockscomb #redbank

7 reacties

 • Urwie

  11 maart 2015 om 01:08

  Mantaroggen, bedoel je waarschijnlijk.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Urwie

   11 maart 2015 om 15:08

   Je hebt gelijkt ;-).

 • Linda | One Day Trip

  11 maart 2015 om 07:25

  Wow, absoluut! En geniet straks van Guatemala!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Linda | One Day Trip

   11 maart 2015 om 15:08

   Thanks, gaan we doen :-)!

 • Debby

  11 maart 2015 om 10:28

  Heeeerlijk hoor! Heb je ook al Garifuna horen praten? Heel gaaf taaltje :).
  Dat van die Mennonieten had ik wel gehoord ja, het schijnt dat ze zelfs een soort Nederlands spreken, maar ik had het er niet gezien. Gaaf!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Debby

   11 maart 2015 om 15:07

   Jaaaaa, waanzinnig taaltje! En die reclameborden ook; Mek me rich vond ik wel de topper haha ;-). Het is ons uiteindelijk gelukt om bij de Mennonieten te overnachten. Wat een gave en bijzondere ervaring zeg.

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  11 maart 2015 om 10:42

  Liften in Belize, je moet het maar durven ;). Hele mooie foto's, en Caye Caulker <3!!! Ik hou van dat eiland!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Stéphanie | Expeditie Aardbol

   11 maart 2015 om 15:06

   Haha, lijkt spannender dan het is hoor. En inderdaad; Caye Caulker was zoooooo fijn!

 • Eva - eighty7

  11 maart 2015 om 10:53

  Wat een fijne beelden! En wat vliegt de tijd, wauw!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Eva - eighty7

   11 maart 2015 om 15:06

   Ja he, ongelofelijk hoe snel de tijd gaat!

 • margreet

  24 april 2015 om 08:00

  Ik vond Belize ook prachtig en ook de Mennonieten gezien, ik las dat er ongeveer 11000 wonen en dat het veelal Nederlanders en Duitsers zijn van oorsprong ! Waren jullie ook in de archeologische zone Xunantunich, daar kan je alleen via een pondje komen ! Erg mooi !

  Beantwoorden

  • Reismeisje margreet

   24 april 2015 om 09:54

   Ja klopt. Er zijn er erg veel! En ze spreken een soort combinatie van Duits en Nederlands, echt te grappig. Nee, daar zijn we niet geweest. Heb er wel veel moois over gehoord!

 • vera

  30 november 2015 om 15:05

  Wow superspannend dat je die slang tegenkwam en dat het idee was om in een hangmat te slapen in de jungle! Ik ben ook een paar keer in de jungle geweest, maar zou dat echt niet durven (hihi). Gelukkig beet ie jullie niet! Ik ga nu de rest over Belize lezen, misschien ga ik en mijn vriend er ook heen.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.