4x favoriete hoogtepunten in Madagaskar

Reismeisje 14 mei 2019

Geschreven door Jessy ter Denge

Mijn naam is Jessy ter Denge en in maart 2019 heb ik samen met mijn vriend mijn baan en huis opgezegd in Nederland om fulltime te gaan reizen. Ik blog over onze reis op Jessy Travel. Onze reis begon in Madagaskar en een bezoek aan dit land vergeet je niet snel meer. Er is zoveel te beleven en te zien! Tijdens mijn reis van 27 dagen heb ik maki’s gespot in alle soorten en kleuren, gezwommen onder de mooiste watervallen en natuurlijk gewinkeld in de vele marktjes op de trappen van Antananarivo. Ik neem je graag mee naar mijn vier hoogtepunten van het prachtige Madagaskar!

Anja Community Reserve

Tip 1: Anja Community Reserve

De populaire parken van Madagaskar zijn National Park Isalo en Ranomafana National Park; beiden gelegen aan de RN7 naar het Zuiden. Langs deze weg liggen veel meer mooie parken die door toeristen vaak (onnodig) worden overgeslagen. Anja Community Reserve is daar een voorbeeld van. Het is een klein en relatief goedkoop park, door de lokale gemeenschap neergezet en onderhouden. Mensen met een passie voor natuur en dieren, dat valt direct op. Dat is ook terug te zien in het gedrag van de ringstaartmaki’s, die bij ons na 5 minuten lopen al te voor schijn kwamen Lachen. In vergelijking met andere parken komen de maki’s in Anja Community Reserve erg dichtbij. Buiten de ringstaartmaki’s, wat kameleons en coole gekleurde kikkers hebben we geen andere dieren gezien. Het hoogtepunt was voor mij dan ook niet per se de dieren. De verrassing kwam vooral toen onze gids Andrien vroeg of wij nog zin hadden om nog even naar boven te klimmen voor een mooi uitzichtpunt. Na een flink aantal rotsen op te zijn geklommen werden we beloond met een prachtig uitzicht over Ambalavao. We waren omringd door de mooiste rijstvelden, bossen, cactussen en bergen. Toen Andrien ook nog met een stukje verse ananas aan kwam zetten, kon onze dag niet meer stuk!

Ile aux nattes

Tip 2: Ilê aux Nattes

Ik ben een waterrat. Gek op witte stranden, turquoise blauwe zeeën en wuivende palmbomen. Last minute hadden we besloten om toch niet naar Nosy Be (paradijselijk maar ook een erg toeristisch eiland ten Noorden van Madagaskar) te gaan, gezien dit te ver reizen was. We gingen naar Ilê Saint Marie, ter Oosten van Madagaskar. Een voor mij nog onbekende plek waarvan ik niet goed wist wat ik moest verwachten. De rit er naar toe vanaf Antananarivo was 10 uur rijden, door de bergen en over slechte wegen. Plus drie uur in een boot zitten waar ik erg zeeziek werd. Was dit de moeite waard? Absoluut. Onze bungalow op zee in Ilė Saint Marie was geweldig! Maar toen we Ilė aux Nattes bezochten, een nog kleiner eiland op 5 minuten kanoën vanaf Ilê Saint Marie, was ik verkocht Knipogen. Het kleine eilandje heeft meerdere hotels, restaurantjes en winkeltjes. Het aantal toeristen konden we op twee handen tellen. Het parelwitte, schone strand? Yes, die hadden wij voor ons zelf! Ilê aux Nattes is een geweldige plek om echt even tot rust te komen.

Antananarivo

Tip 3: Antananarivo

Antananarivo. De hoofdstad van Madagaskar, ook wel Tana genoemd. Wij hebben er twee dagen gespendeerd en zijn hier op- en aangevlogen. Zodra je aankomt valt het gelijk op; Tana leeft! Overal zijn mensen buiten, kinderen aan het spelen en vergeet natuurlijk de talloze en kleurrijke marktjes niet. Tana ligt op een berg, hierdoor kent de stad wel duizenden trappen. Een dagje slenteren door deze stad, staat gelijk aan een dagje in de sportschool wat mij betreft. Hoewel je veel hoort dat deze stad onveilig is, heb ik er weinig van gemerkt. Natuurlijk moet je alert zijn op je waardevolle spullen, maar wij hebben ons niet onveilig gevoeld. Zeker aan aanrader op Madagaskar.

Andasibe

Tip 4: Andasibe

Wij sloten onze reis door Madagaskar af met een bezoek aan Andasibe. Een klein dorpje wat vooral bekend staat om het Nationaal park Andasibe. In overleg met onze gids besloten wij niet naar het grootste park te gaan, maar naar twee kleinere parkjes die ook in Andasibe liggen. Tijdens ons bezoek slingerden de grootste maki’s, de Indri’s, over ons hoofd. Als je in Andasibe overnacht, kan het oorverdovende geluid van de Indri’s je bijna niet ontgaan. De prachtige en indrukwekkende tocht door het regenwoud van park V.O.I.M.M.A. duurde in ons geval maar een uurtje, omdat we daarna Vakona Private Reserve bezochten. Op dit kleine en gemaakte eiland kwamen de maki’s op je hoofd zitten, de heerlijke plek om het perfecte Instagram plaatje te schieten. Na even met deze lieve en zachte beestjes geknuffeld te hebben, maakten we een kanotocht om het eiland. Met een volmaakt gevoel konden we nu Madagaskar achter ons laten.

Dat zijn mijn 4 favoriete hoogtepunten in Madagaskar. Voor ons was het daarna tijd om onze wereldreis verder door te zetten naar Johannesburg, Zuid Afrika. Vind je het leuk om me tijdens deze reis te volgen? Dat kan via mijn blog, Instagram of Facebook. Staat Madagaskar op jouw favorietenlijstje?

@Afrika #madagaskar #Afrika #reistips

1 reactie

  • Simone

    14 mei 2019 om 21:03

    Ik wil zo graag een keer naar Madagascar. Alleen ben ik wat bang dat het onderontwikkeld is maar dat kan ook perceptie zijn. Heel leuk om er eens wat over te lezen! Super!

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.